Haberler

İşler: Cumhurbaşkanlığına En Çok Başbakanımız Yakışır

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı İşler, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan'ın gerekli istişareler sonunda kararının cumhurbaşkanlığı yönünde olması halinde ilk turda çok güçlü bir şekilde seçimi kazanacağını belirterek, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum" dedi.

Gaziantep'te temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı İşler, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Seçimlerde aldıkları oyla milletin önlerinin açık olduğunu tescillediğini belirten İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin gösterdiği adayın ilk turda büyük bir oyla cumhurbaşkanı seçimini kazanacağını kaydeden İşler, "30 Mart seçim sonuçlarının sadece AK Parti olarak değil tüm siyasilerce doğru okunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Seçmenlerin bu seçimde, "Milletimiz bağrından kopan, kendi diliyle konuşan, kendi hissiyatını paylaşan 'Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmedik, bundan sonrada yedirtmeyeceğiz" mesajını güçlü bir şekilde verdiğini kaydeden İşler, ikinci mesajın ise 3 Kasım 2002'de başlayan yeni Türkiye'nin güçlü bir şekilde devam kararı olduğunu kaydetti. İşler üçüncü mesajı ise "17 Aralık'la başlayan süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin bu paralel örgüte ve kurda, kuşa yem edilmeyeceği güçlü bir şekilde gösterildi" olduğunu söyledi.

-O KARARINI VERDİKTEN SONRA MİLLETİMİZ GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR"-

Aslında sadece cumhuriyet tarihinde değil Türk tarihinde ilk defa doğrudan halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını vurgulayan İşler, "Seçilecek cumhurbaşkanı da Türk tarihine yazılmış olacak. Bu bakımdan seçimler ayrı bir öneme sahip. Cumhuriyet tarihine baktığınız zaman cumhurbaşkanı hep parlamento tarafından seçildi. O zaman bazı dayatmalar söz konusu olabiliyordu. Şimdi millet kararını verecek. Millet de 30 Mart seçimleriyle artık cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi tabloyu görmek istiyorsa onun mesajını dolaylı bir şekilde vermiş oldu. AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız" dedi.

"Başbakanımız arzu edip aday olursa millet onun cumhurbaşkanlığı konusunda önünü sonuna kadar açmıştır" diyen İşler, mesajı bu şekilde almakta fayda olduğunu gördüğünü kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın gerekli istişareler sonunda kararının cumhurbaşkanlığı yönünde olması halinde kendi kanaatinin ilk turda çok güçlü bir şekilde seçimi kazanacağını söyleyen İşler, "Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanlığının en çok Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz. Kararı verdikten sonra milletimiz gereğini yerine getirecektir diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emrullah İşler Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title