Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler: Annelerin Eylemi Milattır

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, 12 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi düzenleyen annelerin yaptığı eylemlerde artık çocuklarına sahip çıktığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, 12 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi düzenleyen annelerin yaptığı eylemlerde artık çocuklarına sahip çıktığını söyledi. Annelerin terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını geri alma konusunda göstermiş olduğu çabanın Türkiye tarihinde bir milat olduğunu düşünüyorum. Artık anneler olaya el koymuştur" dedi.

Mardin'de yapılan İl Müftüleri toplantısına katılmak için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile kentte gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Valiliğe geçerek Vali Ahmet Cengiz den kent ile ilgili brifing aldı. Başbakan Yardımcısı İşler, Mardin'in, farklı kültür, dil ve inanışların, barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir kadim bir şehir olduğunu anlatırken, " Mardin'i, kadim medeniyetimizi yansıtan, modern çağda yaşatan bir şehrimiz olması bakımından son derece önemli bir mirasımız ve zenginliğimiz olarak değerlendiriyorum" dedi. Bu topraklarda geçmişte bazı acılar yaşandığını, canların kaybedildiğini ve anaların ağladığını söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler, şöyle konuştu:

"ANNELER OLAYA EL KOYMUŞTUR"

"PKK teröründen çok çekmiş bir ülkeyiz. Canlarımızı kaybettik, analarımız ağladı. Biz iktidara gelirken ilk işimiz olağanüstü halı kaldırmak oldu. Bu bölgede Olağanüstü halın kaldırılması huzur ve iyi bir algı olarak değerlendirildi. Ret ve inkar politikalarına son vererek, 2023 hedeflerini açıklayarak 2009 yılında milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. Ardından 'Çözüm sürecini' başlattık. Çok şükür 'Çözüm süreci'nin başlamasıyla birlikte artık bu coğrafyada huzurun barışın istikrarın daha fazla hakim olduğunu gördük. Anaların ağlamadığını, gözyaşlarının dindiğini gördük. Bunun devam etmesi gerekir. Artık 'Çözüm sürecinden' dönüş olmadığını düşünüyorum. Bu bölgedeki Kürt kardeşlerimiz bu olaya el koymuştur. Özellikle de Diyarbakır'daki anneler yaptıkları eylemlerde artık çocuklarına sahip çıkıyor. Bu annelerin terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını geri alma konusunda göstermiş olduğu çabanın Türkiye tarihinde bir milat olduğunu düşünüyorum. Artık anneler olaya el koymuştur. Zaman annelerin gözyaşı değil yüzlerinin gülmesi zamanıdır. AK Parti; Türkiye'nin çimentosu, birlik ve beraberliğin garantisidir. Bu coğrafyada kardeşliğin hüküm sürmesi için acıların dinmesi için elimizden ne geliyorsa bugüne kadar yaptın bundan sonrada inşallah yapacağız."

"OKMEYDANI'NDA POLİSİ YAKMAK İSTEDİLER"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'Çözüm sürecini' baltalamak provokasyon ve saldırılar yapıldığını, son olarak korucu Mehmet Uğultay'ın öldürüldüğünü, AK Parti'nin yüzde 50 oy alması üzerine Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ımızın itibarının zedelemesi için bazı kesimlerin çaba içerisine girdiğini söyledi. İşler, geçen yıl Gezi Parkı bahane edilerek sokakların terörize edildiğini ifade ederken, "Geçtiğimiz günlerde Okmeydanı'nda bir polis aracı içine atılan molotofla polislerin nasıl yanarak o araçtan çıktığını tüm kamuoyu gördü. Bu tür olaylarla Türkiye'de bir takım siyaset mühendisliğini yapılmak istendiğini biliyoruz" diye konuştu.

Valilikteki brifingten sonra Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ak Parti Mardin İl Başkanlığına geçti. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler Diyarbakır Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title