Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"Biz başı açık olsun, başı kapalı olsun herkese eşit mesafedeyiz.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Biz başı açık olsun, başı kapalı olsun herkese eşit mesafedeyiz. Biz kardeşiz herkes birinci sınıf vatandaştır. Geçtiğimiz günlerde, sözde aydın olan yazar olan bir bayan maalesef başörtüsü konusunda çok çirkin ifadelerde bulundu. İşte bunlar çağ dışı düşüncenin ürünü, son kalıntıları, bunları artık fosilleşmiş düşünceler olarak düşünüyoruz" dedi.

İşler, başkentin ilçelerinden Güdül ve Ayaş'ı ziyaret ederek, yeni seçilen AK Parti'li belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerini iletti. İşler, Güdül'ün ilk başörtülü Belediye Başkanı Hava Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Hükümet olarak çok önemli işleri başardıklarını ve bundan önce başörtüsüyle üniversitelere girme ve kamuda çalışmanın mümkün olmadığını belirten İşler, "Yapılan düzenlemeyle, kamuda başörtüsünü serbest hale getirdik. İşte meclislerde yasak vardı. Parlamentoda yasak vardı. Bunların hepsi kalktı. Yasaklarla büyük bir mücadele göstererek, şimdi gördüğünüz gibi Güdül ilçesinde de başörtülü bir bayan, Hava Yıldırım belediye başkanı seçildi. Türkiye genelinde de birkaç yerde böyle belediye başkanı seçilen bayanlarımız bulunuyor" ifadesini kullandı.

Bunun Türkiye'nin bir kazanımı olduğunu vurgulayan İşler, şunları kaydetti:

"Biz başı açık olsun, başı kapalı olsun herkese eşit mesafedeyiz. Biz kardeşiz herkes birinci sınıf vatandaştır. Geçtiğimiz günlerde, sözde aydın olan, yazar olan bir bayan maalesef başörtüsü konusunda çok çirkin ifadelerde bulundu. İşte bunlar çağ dışı düşüncenin ürünü, son kalıntıları, bunları artık fosilleşmiş düşünceler olarak düşünüyoruz. Kendilerini sözde aydın zannediyorlar ama aslında kafalarının içinin de kalplerinin içinin de kapkara olduğunu sözleriyle maalesef ortaya koyuyorlar. Ben bu kişinin ismini dahi anmaya değer bulmuyorum. Yapmış olduğu açıklamayı ve yakıştırmayı, misliyle kendisine iade ediyorum. İşte bunlar zaten 10 yıllardır sözde aydın geçinip insanların değerlerine, kültürlerine, milli ahlakına yabancı olan insanlar. Yıllardır bu ülkede bir dayatma içinde oldular. Ama artık milletimizin gözü açıldı. Milletimiz demokrasinin kendilerine sağladığı imkanları da yararları da biliyor. Vatandaşımız, bu tür aydınlara da haddini sandıkta bildirmektedir."

Muhalefet partilerinin 20. yüzyıl siyaset anlayışıyla 21. yüzyılı şekillendirme gayretinde olduğunu dile getiren İşler, "Bundan dolayı da kendilerinin çağ dışı kaldıklarının farkında değiller. Bu tür siyaset anlayışı 20. yüzyılda geçerliydi ama 21. yüzyılda milletimiz hiçbir şekilde itibar etmiyor, prim vermiyor. Muhalefet partileri de olayın farkında değiller" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin aldığı oylardan dolayı şımarmadığını işaret eden İşler, aldıkları oy oranlarının kendilerini daha güzel hizmet yapmak için kamçıladığını söyledi.

İşler, ziyaret sonrası Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım ile çarşı esnafı ve kıraathaneleri ziyaret etti.

Ayaş'ın anahtarı İşler'e

Başbakan Yardımcısı İşler, Ayaş ilçesinde de belediye başkanı seçilen Bülent Taşan'a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İşler, Taşan'ı kutlayarak çini tabak hediye etti. Taşan da İşler'e temsili anahtar takdim etti. Taşan, "Şehrin anahtarını vermek istiyorum. Anahtarı veriyoruz, burası sizin her vakit açıp girersiniz" dedi.

Hayatta kendisine verilen ilk anahtar olduğunu belirten İşler, "Ayaş'ın tapusunu aldık arkadaşlar" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Emrullah İşler Ak Parti Türkiye Güdül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title