Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

(Suriye uçağının düşürülmesi) "Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye'ye hem bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline yönelik birtakım girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle fiiliyata geçirmiş olduk" (CHP'nin iddialarına ilişkin) "Biz Beşşar Esed'e seçimden önce mesaj görderdik, 'Gelin bizim sınırlarımızı ihlal edin' mi dedik.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP'nin Suriye uçağının düşürülmesinin seçim yatırımı olduğu iddialarına ilişkin, "Biz Beşşar Esed'e seçimden önce mesaj gönderdik, 'Gelin bizim sınırlarımızı ihlal edin' mi dedik. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Acaba onlar o bilgileri nereden alıyorlar?" dedi.

AK Parti'nin Gölbaşı'ndaki seçim çalışmalarına katılan ve esnafı ziyaret eden İşler, ziyaret öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İşler, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye'ye hem bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline yönelik birtakım girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle fiiliyata geçirmiş olduk" yanıtını verdi.

"CHP'nin böyle bir milli mesele konusunda yapmış olduğu açıklamaları yadırgamamak mümkün değil" diyen İşler, "Adeta bizi suçlayarak açıklamalar yapmasını milletimizin takdirine bırakıyorum. Onlar açısından bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Bizim savaş çıkarma, savaşa girme gibi bir hevesimizi yok. Bunu herkesin, milletimizin bilmesi lazım ama sınırlarımızı koruma konusunda son derece kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekmektedir. Aynı şey Süleyman Şah Türbesi için de geçerli. Oradaki Türk toprağına herhangi bir saldırı olduğu zaman da en şiddetli şekilde karşılığını alacaklardır" diye konuştu.

İşler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Suriye uçağının düşürülmesinin seçim yatırımı olarak görüldüğü yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları ifade etti:

"Biz Beşşar Esed'e seçimden önce mesaj gönderdik, 'Gelin bizim sınırlarımızı ihlal edin' mi dedik. Ama Sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önce bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Acaba onlar o bilgilere nereden alıyorlar. Esed'le bunlar kol kolalar. Kendileri birtakım irtibatları var, paralel çeteyle irtibatları var. Umut Oran'ın yaptığı açıklamalar da zaten onun göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ülkenin barışından, huzurundan istikrarından başka bir şey istemiyoruz. Biz durduk yere böyle bir şey yapabilir miyiz ama sınırımızı gelip ihlal ederse gerekli karşılığı da alırlar."

-"Aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kasetle ilişkili olduğu iddiasına ilişkin ise İşler, "Değerli Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu, böyle bir açıklamada bulundu, ben onun detayını bilmiyorum, o kendisinin bileceği bir iş. Ama Umut Oran'ın yapmış olduğu açıklamaya da ben 'Aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş' ben öyle görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu tür açıklamalarla kamuoyunu AK Parti aleyhine çevirme beklentisine girildiğini ifade eden İşler, CHP, MHP, BDP ve paralel çetenin 30 Mart'ta ne yapıp edip AK Parti'yi yenilgiye uğratma gayretine girdiğini söyledi.

-"Kimse Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapamaz"

Twitter'a erişim engeli üzerine değerlendirmelerinin sorulduğu İşler, Twitter'in milyonlarca abonesi bulunduğu Türkiye'de mutlaka bir ofis açması ve kendisine yönelik eleştirilere cevap vermesi, mahkeme kararlarını uygulaması gerektiği cevabını verdi.

İşler, "Gerçek hayatta yasak olan her şeyin sanal alemde de yasak olması lazım" diyerek, kişilik haklarının ve özel hayatın ihlali söz konusu olduğunda gerekli adımların atılması gerektiğini bildirdi.

İktidara geldiklerinden beri interneti yaygınlaştırdıklarına işaret eden İşler, "Bizim internetle ilgili bir alıp veremediğimiz söz konusu değil ama insanlarımızın kişilik hakları ihlal edildiği zaman, sistematik şekilde saldırılar yapıldığı zaman, benim de şahsen açıp baktığım zaman, akıl almaz iftiralar, karalamalar var, bize atılan twitlerde de görüyorum bunu. Bunun hesabını biz sormayacak mıyız? Siz bunu yazılı basında yaptığınız zaman suç oluyor, görsel medyada yaptığınızı zaman suç oluyor, 'E sanal alemde ben istediğimiz söylerim, istediğim hakareti yaparım' Böyle bir şey söz konusu olamaz" görüşünü dile getirdi.

İşler, Twitter'ın mahkeme kararı olmadan dahi birçok ülkede şikayetleri dikkate aldığına dikkati çekerek, "Kimse bir üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapamaz Türkiye'ye. Türkiye bir muz cumhuriyet değildir. Twitter geri adım atmak durumunda ve mahkeme kararlarını uygulamak durumundadır. Bundan da dönüş olmayacağı kanaatindeyim. Bunları yaptığı taktirde de normal eski haline elbette ki dönecek ve Twitter'dan da herkes Türkiye'de de yararlanacak" diye konuştu.

-"O yollara tevessül etmedim"

Bir gazetecinin, "Siz şu an Twitter'ı kullanıyor musunuz?" sorusunu ise İşler, "Hayır, ben kullanmadım çünkü kullanmamın da çok uygun olacağını düşünmüyorum. Başka yollardan girildiğini biliyorum ama ben o yollara tevessül etmedim" şeklinde yanıtladı.

İşler, "Twitter, Youtube gibi internet siteleriyle yeterli diyalog kurmadığımız mı söz konusu" sorusu üzerineyse, diyaloğu kurabilmek için onların Türkiye'de ofisi ve temsilciliği olması gerektiğini ve isteklerinin de o yönde olduğunu kaydetti.

Emrullah İşler ile seçim çalışmalarında bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da ilçede ziyaret ettiği esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu.

Dükkan sahiplerine karanfil dağıtan İşler ve Babacan, evlerinin balkonlarından el sallayarak sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara da aynı şekilde karşılık verdi.

İşler ve Babacan'a ziyaretleri sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile AK Parti Ankara Milletvekilleri de eşlik etti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Emrullah İşler Beşşar Esed Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title