Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler: 2023 Hedeflerini Güçlü ve Hızlı Bir Şekilde Gerçekleştirmek İçin...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceklerini kaydederek, "2023 hedeflerini güçlü bir şekilde, hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceklerini kaydederek, "2023 hedeflerini güçlü bir şekilde, hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda Sayın Davutoğlu da yaptığı konuşmada altını çizdi. Elbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı şekilde paralel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri demokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal kimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir Türkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Genel Merkezi'nden çıkışında Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını gazetecilere değerlendirdi. AK Parti olarak istişareye önem verdiklerini kaydeden İşler, "Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı. Ben öncelikle ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak" şeklinde konuştu.

Yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceklerini kaydeden İşler, "2023 hedeflerini güçlü bir şekilde, hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda Sayın Davutoğlu da yaptığı konuşmada altını çizdi. Elbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı şekilde paralel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri demokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal kimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir Türkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

-"BİZİM PARTİMİZİN İÇİNDE SIKINTI YOK"-

Gazetecilere açıklamalarda bulunana bir diğer isim de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Partileri için önemli ve tarihi günlerden birini yaşadıklarını kaydeden Bozdağ, "Genel Başkanımız belli oldu. Başarılar diliyorum, Allah mahcup etmesin. Türkiye büyük sorunlarla mücadele edecektir. Sorunları aşacak, ülkemizi geldiği noktadan daha ileri götürecektir. Genel Başkanımıza, Başbakanımıza başarılar diliyorum Allah yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yarın düzenleyeceği basın toplantısının nedeninin sorulması üzerine Bozdağ, "Bizim partimizin içinde sıkıntı yok, sorun yok. Bundan sonra da sıkıntı, sorun bekleyenler her zaman olduğu gibi bir kez daha yanılacaktır. Herhangi bir sorun yoktur. İstişareler içinde, birlik içinde, beraberlik içinde olacaktır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da, Binali Yıldırım'ın parti genel merkezinde olduğunu söyledi. Şentop, kendilerinde böyle bir sorun olmayacağını kaydetti.

-"2. YENİYİ YAŞAYACAĞIZ"-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, aday olarak açıklanan Davutoğlu'nun vatana, millete ve bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Davutoğlu'nun başarılı olması için bir bütün halinde hareket edeceklerini kaydeden Ala, "Önemli bir dönüm noktasıydı cumhurbaşkanı seçilmesi, o dönemden sonra bütün spekülasyonları boşa çıkartacak çok şık bir süreç yönetimi gösteriyor AK Parti. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Bu Türkiye'nin istikrarını AK Parti'nin istikrarıyla sağlanacağını da çok iyi biliyoruz. Burada herhangi bir sorununun milletimize maliyet olarak döneceğini de çok iyi biliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden bütün sorunlarını elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş bir parti olarak bundan sonraki süreçleri de en şık şekilde çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 2023 hedefine, 2071 vizyonuna gidiyoruz. Bu kısa dönemli bu türlü hadiseleri de fırsata dönüştürmeyi de biliyoruz. Bu bir yenilenmedir. 2. Yeniyi yaşayacağız, siyasi hareket olarak, yeniden yenilenerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Emrullah İşler Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title