Haberler

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in Açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP’nin dershane düzenlemesini AYM’ye götüreceğine ilişkin, “Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesine götürme hakkı var. Götürebilir ama ben bir sonuç çıkacağı kanaatinde değilim. Çünkü bizim yapmış olduğumuz düzenlemenin anayasaya bir aykırılığı olmadığını düşünüyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP'nin dershane düzenlemesini AYM'ye götüreceğine ilişkin, "Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesine götürme hakkı var. Götürebilir ama ben bir sonuç çıkacağı kanaatinde değilim. Çünkü bizim yapmış olduğumuz düzenlemenin anayasaya bir aykırılığı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesinin açılış törenine katıldı. Törenin ardından İşler, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, dershane yasasını Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını hatırlatarak, CHP'nin dershane yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğine dair yaptığı açıklamayla ilgili sorusuna İşler, "Sayın Cumhurbaşkanımız dershaneler konusunda yapmış olduğumuz düzenlemeyi onayladı ve kanunlaştı. Bundan sonra ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesine götürme hakkı var. Götürebilir ama ben bir sonuç çıkacağı kanaatinde değilim. Çünkü bizim yapmış olduğumuz düzenlemenin anayasaya bir aykırılığı olmadığını düşünüyorum" cevabını verdi.

"YENİ CANLARIN YİTİRİLMESİNE YÖNELİK BU TÜR SOKAK HAREKETLERİNİN YAPILMASINI KINIYORUM"

Berkin Elvan için Türkiye genelinde gerçekleşen eylemlerde biri polis olmak üzere iki kişinin hayatını kaybetmesinin sorulması üzerine, Başbakan Yardımcısı İşler, şunları söyledi:

"Bir gencimizin ölümü bahane edilerek sokakların terörize edilmesinin, terörize edilmek istendiğini özellikle belirtmiştim. Maalesef dün yaşanan olaylar evvelsi gün yaşanan olaylar bunu ortaya koydu. Dün yaşanan olaylarda da bir Polisimiz Tunceli'de şehit oldu. Bir gencimiz de dün İstanbul'da vefat etti. Dolayısıyla yeni canların yitirilmesine yönelik bu tür sokak hareketlerinin yapılmasını ben doğrusu yadırgıyorum ve kınıyorum da. Ben buradan bütün muhalefet partilerine de özellikle CHP'ye bu tür provokasyonlara kalkışmaması konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Bildiğiniz gibi CHP maalesef çoğu zaman sokağı adres göstermekte halbuki önümüzde 30 Mart'ta bir seçim var. Bence demokrasilerde çözüm sandıkta aranmalı. Sokakta da tabii ki demokratik haklar aranabilir, protestolar yapılabilir ama protestoların gayet sakin bir şekilde yapılması, gerekli açıklama yapıldıktan sonra dağılınması gerekmektedir. Türkiye'de ki protestoların böyle yapılmadığını herkes görmekte, taşlarla, sopalarla, Molotof kokteylleriyle Polislere saldırılmakta ondan sonra Polis su sıktı diye yaygara koparılmakta. Hem saldırıyorlar polise dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde polise saldırma kabul edilemez. Kimse de saldıramaz ama Türkiye'de muhalefetin desteğiyle sokakları terörize edenler Polisimize saldırıyor. Bu polisler bizim vatanımızın evladı değil mi, onların taşıdığı can can değil mi? Onlar güvenliği sağlamakla görevli memurlarımız ve güvenliği sağlamak içinde gerekli tedbirleri almakla yükümlüler. Onu aldıkları zaman kendileri teröristlerin taşlarına sopalarına maruz kalıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Önümüzde seçim var. Bu seçime kadar sokakları böyle terörize ederek, provokasyonlarla seçimin sonucunu değiştirmeye yönelik girişimler olarak ben bunu anlıyorum, okuyorum. Seçimi kaybedeceğini anlayanlar özellikle CHP maalesef bu olayların arkasında provokasyonların içerisinde yer almaktadır. Ben bunu kınıyorum."

"SEÇİMDEN SONRA YAPILSA BİR ŞEY DEĞİŞMEZDİ, ŞİMDİ DE YAPILSA DEĞİŞMEZ"

Fezlekeler konusunda CHP'nin yaptığı çağrıyla ilgili soruya İşler, "Fezlekeler Meclis Başkanlığına ulaştı biliyorsunuz. Normalde Meclisi biz kapattığımızda seçimden sonra açmak üzere kapatmıştık. Fezlekeler Meclise geldi diye yine tamamen siyasi şova yönelik olarak olağanüstü toplantı çağrısında bulundular. Bizler zaten onlar yokken de Meclisi çalıştıran bir grubuz. Yine olağanüstü toplantı yapıldığında da Meclis'te oluruz. Fezlekelerin orada Genel Kurulun bilgisine sunulacak olmasını böyle olağanüstü bir toplantıyla gündeme getirmek sadece olsa olsa siyasi şov diye düşünüyorum. Genel Kurula gelen hususlar içeriği zaten okunmaz. Orada Genel Kurul bilgilendirilecek. Yapılacak olan benim bildiğim o. Seçimden sonra yapılsa bir şey değişmezdi, şimdi de yapılsa değişmez. Yani bu özellikle olağanüstü toplantıya Meclisin çağrılmasının tamamen siyasi şova yönelik olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Emrullah İşler Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

title