Haberler

Başbakan Yardımcısı Elvan ile Bakan Eroğlu Mersin'de

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mersin Gazeteciler Cemiyeti açılışı Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması AK Parti Mersin İl Başkanlığı Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması Başbakan Yardımcısı Elvan: "Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberiyken, birçok terör örgütü ülkemizin önünü kesmeye çalışırken, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için kararlılıkla reformlarımızı sürdürüyoruz" "(Çukurova Bölgesel Havalimanı) Önümüzdeki hafta perşembe günü, Kamu İhale Kurumundan ihale tarihi açıklanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mersin Gazeteciler Cemiyeti açılışı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın konuşması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması

Ak Parti Mersin İl Başkanlığı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın konuşması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması Başbakan Yardımcısı Elvan:

"Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberiyken, birçok terör örgütü ülkemizin önünü kesmeye çalışırken, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için kararlılıkla reformlarımızı sürdürüyoruz"

"(Çukurova Bölgesel Havalimanı) Önümüzdeki hafta perşembe günü, Kamu İhale Kurumundan ihale tarihi açıklanıyor. İnşallah en kısa sürede bakanlığımız bu havalimanının yapımına başlayacak, eksik kalan işleri tamamlayacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Afyonkarahisar'dan gelirken Afyon lokumu getirecek halimiz yoktu, dolayısıyla heybemiz dolu geldik. Geçen sefer buraya geldiğimizde tam 58 müjde vermiştik, yaklaşık 2 milyar liralık. Bu sefer de Başbakan Yardımcımızla 37 müjdeyle geldik, onlar da 311 milyon lira. Şu ana kadar verdiğimiz müjdelerin sayısı 95 oldu"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberiyken, birçok terör örgütü ülkemizin önünü kesmeye çalışırken, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için kararlılıkla reformlarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Elvan, bir dizi açılış ve ziyarete katılmak için geldiği Mersin'de, beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililere seslendi.

Mersin'in, 1 Kasım 2015'deki genel seçimden zaferle çıktığını belirten Elvan, bu başarıda İl Teşkilatı ve partililerin büyük başarısının olduğunu, devlet ile millet kaynaşmasının önemli bir örneğinin sergilendiğini anlattı.

Elvan, kurmuş oldukları ekiple gece, gündüz demeden kent için yapılması gerekenlerin takibini yaptıklarını vurgulayarak, "Mersin için ne gerekiyorsa, ne yapılması lazımsa, elimizden ne geliyorsa yapacağız, birlikte yapacağız." ifadesini kullandı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildiren Elvan, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın yapacağını belirtmiştik. Önümüzdeki hafta perşembe günü, Kamu İhale Kurumundan ihale tarihi açıklanıyor. İnşallah en kısa sürede bakanlığımız bu havalimanının yapımına başlayacak, eksik kalan işleri tamamlayacak." dedi.

Terörle mücadele konusuna da değinen Elvan, "Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberiyken, birçok terör örgütü ülkemizin önünü kesmeye çalışırken, bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için kararlılıkla reformlarımızı sürdürüyoruz. Biz bir reform hükümetiyiz. Güçlü Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için bu kararlılığımızı sürdürüyoruz. Tek bir silahlı unsur kalmayıncaya kadar biz teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Elvan, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da yaptığı tahribatları tek tek ele aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün tahribat yaptığı yerlerdeki vatandaşlarımızı kucaklayarak, hiç birini mağdur etmeden ihtiyaçları neyse gidererek, inşallah çok daha iyi ve güzel günleri onlara yaşatacağız. Bu kardeşlerimize zulmeden terör örgütüne karşı mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Çünkü sizin bizden talebiniz de budur zaten. Milletle bütünleşen bir partinin yapması gereken de budur."

"Bu ülke halen güvenli bir limandır"

Türkiye'nin ekonomik anlamda geliştiğini belirten Başbakan Yardımcısı Elvan, Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyüdüğünü, ülke ekonomisinin, çevre ülkelerin küçülen ekonomilerinin aksine büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Elvan, yabancı yatırımlar konusunu önemsediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Bu kadar çok sıkıntının yaşandığı, 2015 yılında iki seçimin yapıldığı bir ortamda yabancı sermaye girişi, 2014 yılına göre yüzde 30'un üzerinde bir artış gösterdi. 2014 yılında 12,5 milyar dolar olan yabancı sermaye girişi, iki seçim dönemi yaşadığımız ve terörle mücadele ettiğimiz bir yılda 16,6 milyar dolarlık bir yabancı sermaye girişi oldu. Bu ülke halen güvenli bir limandır, olmaya da devam edecektir. Ülkemiz, sadece bu coğrafyanın değil, küresel dünyanın bir cazibe merkezi olmaya devam edecektir. İşte bunun için gayret sarf ediyoruz. Ekonomik alandaki reformlarımızı teker teker gerçekleştiriyoruz."

"Afyon lokumu getirecek halimiz yoktu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise Türkiye için çalışmaya hızla devam ettiklerini belirterek, "Sayın Başbakanımız, seçimlerde vaat ettiği bütün hususların yüzde 100'ünü yerine getirdi. Ayrıca reformların da yüzde 65'i yerine getirildi. Çok kısa zamanda bütün vaatlerin yerine gelmesi AK Parti'nin farkını gösteriyor." dedi.

AK Parti hükümetinin Mersin'e büyük değer verdiğini, bugün 10 adet büyük tesisin temel atma açılış merasimini yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Afyonkarahisar'dan gelirken Afyon lokumu getirecek halimiz yoktu, dolayısıyla heybemiz dolu geldik. Geçen sefer buraya geldiğimizde tam 58 müjde vermiştik, yaklaşık 2 milyar liralık. Bu sefer de Başbakan Yardımcımızla 37 müjdeyle geldik, onlar da 311 milyon lira. Şu ana kadar verdiğimiz müjdelerin sayısı 95 oldu. Bunların da toplam maliyeti 2.5 milyar lira. İnşallah güzel işler yapacağız. Buraya gelirken muhtarlarımız bir baraj talep etti. Değirmençay Barajı'nın projesi bitti. İnşallah Başbakan Yardımcımızla birlikte Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yatırım programına almak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."

Eroğlu, Mersin'e yönelik çalışmaların da dahil olduğu Akdeniz Gelişim Projesi'ni (Akdeniz GEP) hazırladıklarını hatırlatarak, proje kapsamında 3 bin 725 tesis yapacaklarını söyledi.

İl Başkanlığı'ndaki etkinliğe Elvan ile Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın da katıldı.

Elvan ile Eroğlu, kentteki programı kapsamında Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Burhanettin Kocamaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ile birlikte, MGC'nin yeni basın merkezinin açılışını yaptı.

Elvan, gazetecilerin önemli bir görevi üstlendiğini belirterek, Mersinli gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.

Eroğlu da kendisinin de Sarı Basın Kartı sahibi eski bir gazeteci olduğunu ifade ederek, böyle bir açılışı yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Protokol üyeleri açılışın ardından bir süre merkezi gezdi.

Başbakan Yardımcısı Elvan ve Bakan Eroğlu, daha sonra Mersin Öğretmenevi'nde, Mersin Valisi Özdemir Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, daire amirleri ve müdürlerinin katılımıyla düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Çukurova AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title