Haberler

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Ama Demeden Teröre Karşı Durmalıyız"

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, herkesin ama, fakat ve lakin demeden terörün karşısında durması gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, herkesin ama, fakat ve lakin demeden terörün karşısında durması gerektiğini belirtti. Yılmaz, teröre karşı kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İl Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz, bölge insanının huzur istediğini belirtti. Bunun bölge insanının en temel arzusu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Diğer herhangi bir bölgede insanımız neyi istiyorsa, aslında bu bölgede yaşayan insanımızın da temel arzusu budur. Burada tek eksiğimiz var oda tam anlamıyla arzu ettiğimiz huzur ve güven ortamıdır. Maalesef uzun yıllardır terör belasıyla halkımız karşı karşıya. Terör bütün Türkiye'ye zarar veriyor elbette ama en fazla bu bölgede yaşayan insanlarımızın huzurunu kaçırıyor. Ben terörü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Kim yaparsa yapsın, neye karşı yaparsa yapsın, hangi gerekçelerle savunursa savunsun teröre hep birlikte karşı durmamız lazım. Ama, fakat, lakin demeden, ilkesel olarak çok net bir şekilde terörün karşısında durmamız lazım" dedi.

"BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM"

Terörün insanları birbirine düşürmeyi amaçladığına dikkat çeken Yılmaz, "Terörün amacı, insanları birbirinden ayırmaktır. Etnik kökenine göre, mezhebine göre, inancına göre insanları birbirinden ayırıp, çatıştırmak, terörün en büyük hedeflerinden bir tanesidir. Bu tuzağa düşmememiz lazım. Biz tam aksine birbirimizle daha fazla kucaklaşmalıyız, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha fazla güçlendirmeliyiz. Terör unsurlarıyla, terörü kullanan bir takım kesimlerle, geniş toplumsal kesimleri birbirine karıştırmak terörün ekmeğine yağ sürmek demektir. Biz terör unsurlarıyla, halkı birbirinden çok net bir şekilde ayırmak durumundayız" diye konuştu.

"TÜRKİYE BU BELADAN KURTULACAK"

Terörle mücadelenin devam edeceğine de işaret eden Yılmaz, "Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde, çok yönlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Diğer taraftan da kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmeye çalışacağız. Aynı kararlıkla demokrasimizi de güçlendirmeye çalışacağız. Bu ikisini de aynı anda yapacağız inşallah. Bu günlerde geçecek. Türkiye eninde sonunda bu beladan kurtulacak. Sadece Türkiye'de değil, dünyada birçok yerde terör belasının olduğunu görüyoruz. Bu konuda uluslararası işbirliğini de vurgulamak istiyorum. Maalesef, bazen bazı güçler, devletler birbirlerine karşı bu çirkin aracı kullanıyorlar. Kendi hedefleri doğrultusunda terörü bir araç olarak kullanıyorlar. Bu konuda çok uyanık olmamız lazım. Bir taraftan buna karşı dururken, bir taraftan da uluslararası anlamda teröre karşı işbirliğini güçlendirmemiz lazım" ifadelerini kullandı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title