Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgat'ta İftara Katıldı Açıklaması

"Birleşmiş Milletler Suriye'de kanı durduracağı yerde göz yaşını dindireceği yerde çatışmalara son verecek işlerin yapılması gerektiği yerde şu ana kadar yaptığı Suriye'de ölü sayıcılığıdır" "Pijama ile başbakanı karşılama dönemi bitti. Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bitti"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Birleşmiş Milletler Suriye'de kanı durduracağı yerde göz yaşını dindireceği yerde çatışmalara son verecek işlerin yapılması gerektiği yerde şu ana kadar yaptığı Suriye'de ölü sayıcılığıdır" dedi.

Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesinin hazırladığı Bozok Bereket Kervanı Projesi kapsamında Akdağmadeni ilçesinde  Belediye Meydanı'nda verilen iftar öncesi yaptığı konuşmada, bereket, paylaşma ve rahmet ayı ramazanın son günlerinin yaşandığını ifade etti.

Türk milletinin her zaman başı dertte olan mazlumun yanında yer alarak yardım elini uzattığını anlatan Bozdağ, "Maalesef dünyamızın dört bir yanında göz yaşı var, kan var, ölümler var, sıkıntılar var. Suriye yanı başımızda. Orada ölen insan sayısı 100 bini aştı. Birleşmiş Milletler Suriye'de kanı durduracağı yerde göz yaşını dindireceği yerde çatışmalara son verecek işlerin yapılması gerektiği yerde, şu ana kadar yaptığı Suriye'de ölü sayıcılığıdır. Kaç kişi öldü onu raporlarını tutuyor. Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Doksanlı yıllarda Bosna Hersek'te Birleşmiş Milletlerin güvenli bölge ilan ettiği yerlerde 8 binden fazla insanın bir gecede katledildiğini anımsatan Bozdağ şöyle konuştu:

"Başka yerde de aynı şeyler var. Irak'ta sorun var. Bugün Mısır'da askeri darbe oldu. Orada darbeyi gerçekleştirenler kendi insanlarına hedef gözetmeksizin kurşun yağdırıyorlar. Buna karşı uluslararası toplum medeni dünya sesiz seyirci vaziyetinde duruyor. Öte yandan başka yerler de de başka sıkıntılar var. Biliyoruz ki arzu ediyoruz ki sıkıntılar hiç ama hiçbir yerde olmasın. Biz Türkiye olarak bütün bu yaşananlar karşısında tavrımızı hep insandan yana koyduk. Hep yaşamaktan yaşatmaktan gözyaşının durmasından yana koyduk. Bundan sonra da tavrımızı yalnızda kalsak böylece koymaya ve devam ettirmeye gayret edeceğiz. Belki dünyanın diğer ülkeleri de Türkiye'yi örnek alır diye uğraşlarımızı çabalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye nerede darda ve zorda olan toplum varsa ülke varsa insan varsa ona her zaman ama her zaman yardım elini uzatmıştır."

-"Güçlü Türkiye'den rahatsız olan kesimlerde var"-

Artık ekonomisi ve siyasi iktidarı güçlü bir Türkiye olduğunu belirten Bozdağ şöyle devam etti:

"Güçlü Türkiye'den rahatsız olan kesimlerde var. İstiyorlar ki bir manşetle iktidar değişsin. İstiyorlar ki bir anayasa fırlatıldığında Türkiye'nin ekonomisi takla olduysa yeniden akla takla olsun. İktidarlar ekonominin altında kalsın istiyorlar ki sermayenin emir eri olan iktidarlar gelsin. İstiyorlar ki millete kulağını tıkayan gözünü kapatan 5 yıldızlı otellerde onlarla beraber olan onlarla beraber karar alan iktidarlar gelsin. Onun için de Türkiye'yi zayıflatmak için çok uğraş verenler var. İçerde de var dışarıda da var. İçerde de güçlü Türkiye'den rahatsız olan yıllar yılı bulanık sularda balık avlamış olanlar. Şimdi Türkiye de suların durulmasından çok rahatsızlık duyuyorlar. Alın teri ile kazanma devrinden rahatsızlık duyuyorlar çünkü faizden kazanmak daha rahat. Yeni Türkiye de artık insanlar ürettiklerinden ve sattıklarından ekmelerinden alın terlerinden kazanacak. Bu Türkiye'yi geri döndürmeye hiç ama hiç kimsenin gücü yetmez."

-"Pijama ile başbakanı karşılama dönemi bitti"-

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Pijama ile başbakanı karşılama dönemi bitti. Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bitti. Manşetlerle transferlerle başka birtakım oyunlarla iktidarları aşağı indirme dönemi bitti. İktidar değiştirmenin yolu sandıktan geçiyor. Sandıkta millet değiştirir. Millet verdiği gibi yetkisini millet alır. Onun için Türkiye de ilan verenler yurt dışında ilan verenlere ben buradan ilan ediyorum diyorum ki en büyük ilanı Akdağlılar verecektir, Yozgatlılar verecektir, Türk milleti verecektir yaklaşan belediye seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekilliği seçimlerinde Tayip Erdoğan ve arkadaşları ile beraber olarak en büyük ilanı sandıkta millet verecektir."

2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi bakanlar, sanatçılar ve  siyasetçilerin Somali'ye giderek oradaki insanların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini anımsatan Bozdağ, "Türkiye oraya gitti yardım elini uzattı. İnsanlar ölüyordu, susuzluktan açlıktan ölüyordu, ilaçsızlıktan tedavisizlikten ölüyordu. Bunlara da dünya seyirci kalıyordu. Biz hem Türk milletinin yardım elini uzatmak hem dünyanın ilgisini alakasını bu insanlık dramına çekmek için oraya gittik yardım elimizi uzattık. Şimdi insanlar acından ölmüyor inşallah ölmeyecek de. Orada polislerimize saldırı oldu şehidimize Allahtan rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

-2 bin kişiye iftar-

Yozgat Valiliği ve Belediyesi ortaklaşa düzenlenen Bozok Bereket Kervanı  Akdağmadeni ilçesinde 2 bin kişiye iftar verdi. İftara AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Akdağmadeni  Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Yozgat ve Akdağmadeni'nde görev yapan daire amirleri katıldı.

İftar programının ardından, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Sazende İlahi Grubu ilahiler okudu. - Yozgat

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title