Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizli'de

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bugüne kadar insanımızın manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her talebi emir telakki ettik" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hükümet olarak, bugüne kadar insanımızın manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her talebi emir telakki ettik" dedi.

Bozdağ, Denizli Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açılışında yaptığı konuşmada, Diyanet Eğitim Merkezlerinin sayısının 19'a ulaştığını belirterek, merkezlerin ana görevinin, din hizmeti sunan görevlilerin eğitilerek, daha iyi hizmet sunabilme imkanı sağlamak olduğunu ifade etti.

İmkanların kısıtlılığı nedeniyle merkezlerin sayılarının sınırlı olduğunu kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız bu anlamda çok ciddi destekler ortaya koydu ve ciddi adımlar attı. Bugün geldiğimiz seviye gurur verici. Hükümet olarak, bugüne kadar insanımızın manevi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her talebi emir telakki ettik. İnsanlarımızın taleplerini hayata geçirmek bizim için şereflerin en büyüğü, vazifelerin en büyüğü oldu. Türkiye'de uzun zamandır imam hatip ve müezzin ataması neredeyse yapılmıyordu, camilerler boşalmıştı, minareler müezzinsiz kalmıştı. Hükümetin aldığı kararla önce vekil ve fahri görevlileri, ardından bütçe imkanlarını genişletmek suretiyle boş olan kadroların doldurulmasını temin ettik."

Bekir Bozdağ, Kur'an kursu öğreticileri için hizmet sunan personel sayısını artırmada ciddi adımlar attıklarını ve imkanlar tahsis ettiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının imam hatip yeterlilik sınavıyla ilgili bir çalışma başlattığına değinen Bozdağ, "Bundan sonraki sınavlarda inşallah bu noktada daha adil bir sistemi hayata geçirecek adımlar atılmış olacaktır. Sınava girenler kendi seviyelerine, eğitim durumlarına, bilgi durumlarına uygun sorularla karşılaşma imkanı bulacaktır. Böylelikle bahane de ortadan kalkmış olacaktır" diye konuştu.

Bekir Bozdağ, insanların manevi ihtiyaçlarını karşılanma noktasında çeşitli adımlar attıklarını Kur'an kurslarına ilişkin yönetmelikte yaşanan sıkıntıları giderdiklerini kaydetti.

-Camilerde rehber bulundurulması

Türkiye'deki tarihi camilere pek çok turist geldiğini ifade eden Bozdağ,

"Onun için cami rehberliği kadrosu çıkartık ki bu camilerde sürekli bulunsunlar, gelen turist gruplarına camileri doğru bir dille doğru biçimde anlatsınlar diye şu anda bunun da adımlarını attık. Türkiye'nin tarihi camilerine turistlerin en çok kullandıkları diller de dikkate alınmak suretiyle cami rehberlerini bulunduran bir adım attık" dedi.

Bozdağ, konuşmanın ardından Denizli Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açılış kurdelesini, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyeleriyle kesti. - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Hulusi Bekir Bozdağ Türkiye Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title