Haberler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Adana'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 2015 genel seçimlerinden sonraki en büyük hedeflerinin sıfırdan hazırlanmış yeni bir anayasa yapmak olduğunu belirterek, "İlk hedef bu ve o olmadan Türkiye'yi ileri demokrasiye kavuşturamayız" dedi.

Asım Savaş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 3. Sarıçam İlçe Kongresi'ne katılan Beşir Atalay, partinin kurucularıyla birlikte, partinin kuruluşundan bu yana türlü zorluklar ve özgürlük mücadeleleri verdiklerini ancak şiddete yönelmediklerini belirtti. "Biz, şiddeti, kini, nefretimizi siyasetimize yaklaştırmadık" diyen Atalay, "Şiddet, siyasetle birlikte olursa felaket olur. Hala şiddetin gölgesinde siyaset yapma heveslileri var. Onlar Türkiye'de başaramazlar. Çok şey kaybettiler ve kaybedecekler. Bu devir o devir değil" ifadelerini kullandı. Siyasetin düşünce olduğunu vurgulayan Atalay, ülkede insanların refahını sağladıklarını dile getirdi.

"HİÇBİR MUHALEFET BULAMAZLARSA KENDİ İÇLERİNDE MUHALEFET YAPARLAR"

Cumhuriyet Halk Partisi muhalefetini "Müzmin" olarak nitelendiren Beşir Atalay, "Artık bu onlara ırsi olmuş, iktidar falan olamazlar. Onlar muhalefet hastalığına kapılmışlar, öyle giderler. Hiçbir muhalefet bulamazlarsa kendi içlerinde muhalefet yaparlar" diye konuştu.

Muhalefet partilerini eleştiren Atalay, MHP'ye de yüklendi. MHP'nin bir defa iktidar olabildiğini onu da erken bırakmak zorunda kaldığını anlatan Atalay, MHP'nin ülkeyi 2001 yılına kadar krize soktuğunu, ülkeyi yüzde 50 fakirleştirdiğini öne sürdü.

"ARTIK HERKESİ DAHA DÜRÜST, SAMİMİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Çözüm sürecinin yeni başlamadığını anlatan Beşir Atalay, 2001 yılındaki AK Parti programına bakıldığında bunun görülebileceğini söyledi. Demokratik açılım çalışmalarıyla vatandaşlara yapılan haksızların giderildiği ve hak ile hukukun korunduğunu, korunmaya da devam edeceğini vurgulayan Atalay, "Artık herkesi daha dikkatli olmaya ve dürüst, samimi olmaya çağırıyorum. Özellikle de 'Biz aracı olalım bu konuda' diyenlerin o konumlarda kalmaları çok önemli. Aracı olacağım diyenler taraf olmaya kalkar, siyasette şiddet çağırırsa zorluklar oluyor. Sonra milletimizin tereddütleri oluyor, güvenleri sarsılıyor. 6-7 Ekim, Kobani bahanesiyle geliştirilen o fitret çağrıları ve sonuçları ülkemizin her kesimini etkilemiştir. Partimizin içinde de etkili olmuştur. ve biz Türkiye partisiyiz. Ülkemizin her köşesinde vatandaş duyarlılığını önemsemek durumundayız. Dolayısıyla bu konularda hemen öyle kesintiler falan beklememek lazım. Bizim o konuda kararlılığımız tamdır ama bu çalışmalar tabii ki bütün bu güven azaltıcı unsurları tekrar gözden geçirerek inşallah yoluna devam eder. Hepsi sınavdı. Herkes testten geçiyor. Bu süreçlerde o sınavları kaybedenler oluyor. Bazen o manada tekrar yeniden bakış bu konuda tabi normaldir, gereklidir."

"YENİ ANAYASA OLMADAN TÜRKİYE'Yİ İLERİ DEMOKRASİYE KAVUŞTURAMAYIZ"

İktidarı devraldıkları zamanlarda Türkiye'nin dünya ekonomisinde 26. sırada olduğuna dikkat çeken Beşir Atalay, AK Parti'nin çabalarıyla şuanda Dünya ekonomisinde 17. Sırada olduklarını vurguladı. "G20 dediğimiz, zengin kulübü diye anılan 20 ülkenin içindeyiz" ifadesini kullanan Beşir Atalay, 2023 hedeflerinin ilk 10'a girmek olduğunu savundu. 2011 yılında bir deklarasyon yayınladıklarını ve 2012'deki olağan büyük kongrede bunu kitap haline getirdiklerini dile getiren Atalay, bunların 2023 vizyonları kapsamında eylem planı haline geldiğini söyledi. Demokrasinin ve demokratikleşmenin daha da ilerletilmesi için ileri demokrasi hedeflerinin olduğunun altını çizen Beşir Atalay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"En başında Anayasa var bunların. İnşallah milletimiz destek verirse, tek başımıza, parlamento içinde diğer partilerle de mütabakat sağlayarak 2015 seçiminden sonraki en büyük hedefimiz, ilk hedefimiz yeni anayasa. Anayasanın değiştirilmesi falan değil, sıfır anayasa. Türkiye'ye yakışan, çağa yakışan sıfır bir anayasa. İlk hedef bu ve o olmadan Türkiye'yi ileri demokrasiye kavuşturamayız."

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA TAKTİK

AK Parti 3. Sarıçam İlçe Kongresi'ne AK Parti milletvekili Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç'in yanı sıra Sarıçam Belediye Başkanı MHP'li Bilal Uludağ ve MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca da katıldı. Kongreye katıldığı için Başkan Uludağ'a teşekkür eden Beşir Atalay, "Sarıçam, pırıl pırıl yeni kurduğumuz bir ilçemiz. Belediye başkanımız da burada, ona her taktiği vermeye hazırız. Biz tatlı tatlı siyaset yaparız, işbirliği de yaparız ama kendi hedeflerimiz var" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Beşir Atalay Ak Parti Sarıçam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title