Haberler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Trabzon'da

Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ, Trabzon'un Of İlçesi'nde yaptığı açıklamada Türkiye'nin en fazla cami ihtiyacı olan ilinin İstanbul olduğunu söyledi.

Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ, Trabzon'un Of İlçesi'nde yaptığı açıklamada Türkiye'nin en fazla cami ihtiyacı olan ilinin İstanbul olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Trabzon'un Of İlçesi'nde İlçe Müftülük Sitesi'nin açılış törenine katıldı.

Bozdağ'ın katıldığı tören alanında Of Belediye Başkanı Murat Saral tarafından asılan "Başbakan Yardımcımız Mübarek Topraklara hoş geldiniz" yazılı dev pankart dikkat çekti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan törende Kuran-ı Kerim de okundu. Bozdağ'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu,

Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Murat Saral'ın da katıldığı törende Kuran-ı Kerim okunurken, Seymenoğlu'nun yanında getirdiği siyah bir tülbendi kafasına alarak saçlarını örttüğü görüldü.

Törende konuşan Bozdağ, Türkiye'de cami sayısının fazla olduğunu eleştirisinde bulunanları dinleyenlere şikayet ederek, "Mecliste bütçe görüşmeleri yapılırken sorular sorulduğunu gördük. 'Diyanet bütçesi bu kadar. Bu kadar bütçe neden diyanete tahsis ediliyor' diye eleştirenler var. Siz onları tanıyorsunuz. 'Camilere ne kadar para harcıyorsunuz' diye soranlar var. Keşke harcayabilsek. Cevap olarak onlara diyorum ki, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan camilerin tamamı milletimizin gönül hazinesinden rabbinin rızası için verdiği paralar ile yapılmış camilerdir. Bütçeden yapılmış camiler değildir. Bunu bilmeyenler iyi bilsin. İyi öğrensin. Cami sayısından şikayet edenlerde iyi öğrensin. Bu camileri dikenler, imar edenler, ihya edenler, yapanlar, bizzat milletimizin ta kendisidir. Bizim yaptığımız onların yaptıklarına destek olmaktır. Türkiye'nin dört bir yanında camileri bu millet imar ediyor. Yaratana inanlar iman edenler buraları yapıyorlar. Bizde onlara hizmet ediyoruz. Bizim vazifemiz sizlere hizmet etmek. Keşke Türkiye bunları milletin omuzlarından değil de bütçesinden yapabilse. O daha doğru olurdu. Ama maalesef buna da farklı bir eleştiri yapılıyor" dedi.

EN FAZLA CAMİ İHTİYACI İSTANBUL'DA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuşmasında nüfusun yoğun olduğu yerlerde yeterli cami bulunmayışına dikkat çekerek, "Bugün Türkiye'de nüfusun yüzde 75'i şehirlerde yaşıyor. Ama Türkiye'de camilerin yüzde 75'i belde ve köylerde bulunuyor. Nüfusun yüzde 75'i şehirlere taşınmış. Ama camilerin yüzde 75'i köylerde. Camileri şehirlere taşıma imkanı yok. Öyleyse taşınılan yerde camileri ve mabetleri yapmak, oralarda ezan seslerinin duyulmasını sağlamak, insanların namaz ihtiyaçlarını karşılamak hepimizin görevidir. Türkiye'de cami sayısına bakıp bu kadar cami fazladır diyenlerin camilerin bulunduğu yerleri gözlerinin önüne getirmelerini istiyorum. Nerede camiler var nerede yok. İstanbul'a şu kadar cami var. Ama nüfusa

oran verdiğiniz zaman Türkiye'nin en fazla cami ihtiyacı olan şehrin İstanbul olduğunu göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, ayrıca konuşmasında ana muhalefetin İzmir'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı anketle ilgili çıkışına yanıt vererek

"26 bölgede yapılan anketi 'İzmir'de dini hayata dair anket yapılıyormuş' gibi çarpıtmak istediler. Her yerde yapılıyor. Dini hayata ilişkin, dini konulara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anket çalışması yapması Anayasa ve yasalarımızın Diyanet İşleri Başkanlığı'na verdiği bir görevdir. Diyanet İşleri Başkanlığı anket yapınca neyi soracak. Elbette kendi hizmet alanıyla ilgili sorular soracaktır. Elbette din ile ilgili konuları soracak. Ona dair cevaplar arayarak ona dair çalışmalar yapacak. TESEV, Türkiye'de din konusunda anket yaptı. Bir sivil toplum örgütü. Binnaz Toprak yapıyor bunu CHP milletvekili. Konda yapıyor o yanlış değil. Boğaziçi Üniversitesi yapıyor o yanlış değil. Amerika merkezli araştırma şirketi yapıyor o yanlış değil Anayasa ve yasa ile toplumu din konusunda aydınlatmak ile görevli Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor o yanlış. Böyle bir şey olabilir mi ? Şimdi soru önergesi veriyor bazıları 'niye bunu yapıyorsunuz ?' diye. Vazifeni neden yapıyorsun diye adeta şikayet ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı bırakın vazifesini yapsın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bozdağ ve beraberindekiler Of İlçe Müftülük Sitesi'nin açılış kurdelesini kesmek istedi. Bakan tam kurdeleyi kesmek için besmele getirdiği esnada dua yapılmadığını hatırlayarak dua yapılıp yapılmayacağını sordu. Bunun üzerine ilçe müftüsü dua yaptı. Duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ İstanbul Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title