Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan Washington'da

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ABD Temsilciliği açılışı gala yemeğine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Temsilciliği açılışı gala yemeğine katıldı.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Babacan, MÜSİAD ABD Temsilciliği açılışı gala yemeğine iştirak etti. Yemekte konuşan Babacan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve heyetini yeni ofisleriden dolayı kutladı.

Babacan, hükümetleri süresinde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin önemini anlatarak, iki ülkenin birer müttefik ve ortak olduğunu kaydetti. Ankara ile Washington'ın politikalarının birçok örtüşme gösterdiğine değinen Babacan, buna ABD için önemli dış politika konularının aynı zamanda Türkiye'nin dış politikasında da büyük bir öneme sahip olduğunu örneğini verdi.

Babacan, hükümetleri döneminde Türkiye'nin yakaladığı ekonomik başarılardan örnekler sunarak, küresel ekonomik krizin etkilerinin görüldüğü bir dönemde Türkiye'nin son yıllarda istihdam ve reform konularındaki kazanımlarını anlattı. Mali disiplinden taviz vermediklerini belirten Babacan, bu sayede 2008-2009 küresel ekonomik krizinden Türk bankalarının etkilenmediğini hatırlattı. Babacan, Türkiye'nin bu kararlı politikaları sayesinde birçok ülkeye de ilham olduğunu dile getirdi.

Türk ve ABD şirketleri arasında çok fazla işbirliği imkanı bulunduğu dile getiren Babacan, iki yıl önce ABD Ticaret Odası ile çok iyi bir işbirliği başlattıklarını ve şimdiye kadar da 5-6 şehirde birçok ortak program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Babacan, güvenlik, diplomasi ve dış politika konularında ABD ile Türkiye arasında çok yoğun bir işbirliğine sahip olduklarını ancak ticari yatırım rakamlarına bakıldığında bunun tatmin edici olmadığına dikkati çekti. Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın birinci ekonomik gücü ABD ile dünyanın 16. ekonomik gücü olan Türkiye arasında daha birçok şeyin yapılabileceğine inanıyoruz. Birbirimizi daha iyi anlayarak ve daha çok şeyler yaparak, bu işbirliklerini geliştirmek Türk iş toplumu ile Amerikan iş toplumunun elinde. Bunun birçok güzel örneği var. Birçok yatırımda bulunan, ticaret yapan ve iş imkanlarını genişleten Amerikan şirketi var. Bu nedenle MÜSİAD'ın Washington ofisi, Türk iş dünyasının Amerikan pazarına açılmasında ve Amerikan şirketleri için de bu kentte Türk pazarına ulaşmasında irtibat noktası oluşturacaktır. Bu, her iki taraf için de büyük fırsatlar sağlayacaktır. Türk hükümeti olarak MÜSİAD'ın güçlü destekçilerinden olmaya devam edeceğiz."

-"MÜSİAD hiçbir partinin etkisi altında değildir"-

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da dernekle ilgili bilgiler verdi. Olpak, 1990'da işadamları derneği olarak kurulan MÜSİAD'ın geçen süre zarfında 7 bini aşan üyeye, 1 milyon 500 bin kişiye istihdam sağlayan, yurtiçinde çok sayıdaki irtibat noktalarının yanı sıra yurtdışında da belirli yerlerde aktif temsilcilikleri olan genişliğe ulaştığını anlattı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir dernek olduklarını belirten Olpak, "MÜSİAD tamamen bağımsız bir organizasyondur ve hiçbir partinin etkisi altında değildir" ifadesini kullandı.

Gecede Babacan, Olpak, MÜSİAD ABD Başkanı Murat Güzel ve diğer yetkililerle toplu fotoğraf çektirdi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Ali Babacan Nail Olpak Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title