Haberler

Ali Babacan'dan Standard & Poor's'un Raporuna Tepki

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ankara'da AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongre de konuşma yapan Babacan Standard & Poor's'un dün açıkladığı Türkiye raporuna gönderme yaptı. Raporda kuvvetler ayrılığına yapılan baskıların Türkiye'nin ekonomik istikrarı açısından risk oluşturacağı belirtilmiş ayrıca ülkenin son dönemde aşırı borçlandığının altı çizilmişti.

OLUMSUZ BİR KAMPANYA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Ali Babacan konuşmasında "özellikle son 1,5 yıldır uluslararası alanda olumsuz bir kampanyayla karşı karşıyayız, bunların hiçbirinin önemi yok, dünya manşetleri ne yazarsa yazsın, biz doğruyu yaptığımızdan eminsek, hiçbir şeyden korkmaya gerek yok" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİ

Türkiye'nin son 12 yılda büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Babacan, "Çoğu ekonomik sorunu çözerek, artık geride bıraktık. Dış borca baktığımızda, net borç sıfırlandığı gibi 30 milyar dolar artımız var. Merkez Bankamızın rezervi 132 milyar dolar. Geçen sene IMF'ye borcumuzu sıfırladık ve kredi limiti açtık" dedi.

STANDARD & POOR'S ROPORUNDA NE DEMİŞTİ

Raporda Türkiye'nin kilit öneme sahip bağımsız kuruluşlarında kuvvetler ayrılığı ilkesinin erozyona uğraması, bunun yanında karar verme mekanizmasının merkezileştirilmesi, ticari güven ve ekonomik istikar açısından risk oluşturuyor ifadeleri yer aldı.

REFORMLAR YETERSİZ

Hükümetin yapılsal reform paketini sunmasına rağmen, 2015 genel seçimlerinin ve Türkiye sınırında yaşanan jeopolitik kargaşa ekonomik istikrar açısından risk.

İÇ TALEP DÜŞÜK LİRA ZAYIFLADI

Türkiye'de iç talebin düştü, Türk lirası zayıfladı. Son 18 ay içerisinde TL'nin dolara karşı yüzde 25 değer kaybett.

CARİ AÇIK İKİ KAT ARTTI

2011'e göre 2 kat artış gösterdi.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ RİSK ALTINDA

Türkiye'nin büyüme potansiyelinin özellikle özel sektör ve açık döviz pozisyonunun, dış kırılganlıklardan olumsuz etkilenebilir.

TÜRKİYE ÇOK BORÇLANDI

2007'den bu yana hizmet sektörü, gayri menkul geliştirme, inşaat ve KOBİ'ler borçlandı. Kamu ve özel inşaat harcamaları 2014'ün ilk yarısında arttı. Ancak, sonraki süreçte yatırım harcamaları geriledi." denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Babacan Ak Parti Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (8)

POOR:

OLUMSUZ BIR KAMOANYA YOK. OLUMSUZ BIR EKONOMI VAR.

14
11
yanıtYanıtla
ALİ YILMAZ:

ÜLKEDE DİKTATÖRLÜK HÜKÜM SÜRÜYOR. RTE. EMİR EDERSE NEFES ALIRSINIZ.

18
5
yanıtYanıtla
Canan atatmobilWeb@haberler.com:

Hadi bunlarada kopyala yapistir.bakara makara yemez bunlar ama.neyse o .

13
5
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Borsa Istanbul firliyor euro cokuyor fakat negativ degerlendirilmesi yapiyor Allah belanizi versin

2
11
yanıtYanıtla
ERDAL ARTAN:

ANLAYANA SIVRISINEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ. HALA YAGMUR YAGIYOR DIYORLAR.

8
1
yanıtYanıtla
07Mobil-ANDROID:

diktatörmüş ne diktatörü arkadaş dönde geçmişine bak geçmişini bilmeyen geleceğe yorum yapmasın okadar

2
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞTAN BAKANA!!! HABER:

bakan sizin sorumlu olduğunuz sermaye piyasası kurulunun nezaretinde borsa denen bir kumarhaneniz var şirket patronları para lazım oldukça borsada sorgusuz sualsiz hisse satarak nakit oluştururlar kazanan hep patronun olduğu kaybeden hep küçük yatırımcılar olan bir sistem oluşturmuşsunuz. . bu şirketlerin hakkı ile denetlendiğine kimse inanmıyor. .

4
0
yanıtYanıtla
kaya:

neden bu sitede aklıyla düşünen olmuyor ermeni rum veyahut yunan soyundan gelenler veyahut damat ferit paşa gibiler yorum yapar oluyor şaşıyorum ben sadece normal şartlar altında düşündüğümde yani parti kavramı olmaksızın düşündüğümde neden sizlerle farklı bir havada oluyoruzz anlamıyorum diktatör kelimesi ayrıca chp nin daha yakın geçmişinden bildiği bir olaydır vurguncu mhp yi içine alalım alın size parti olayına döndü yine yani yorumlarınızı lütfen hain planlar içinde değil normal düşüncelerinizle yazın kendinizi kandırmayın . . .

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title