Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişmekte olan ekonomilerin önümüzdeki 10 yıl boyunca gelişmiş ekonomilerin büyüme oranları ortalamasının üzerinde büyüme kaydedeceğini bildirdi.

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) toplantısında CNN'de bugünden itibaren yayınlanmak üzere düzenlenen "Zor Zamanlarda Büyümek" başlıklı panelde konuşan Babacan, ortada görülmesi gereken bir gerçek olduğunu, geçen 10 yıla oranla gelecek 10 senenin gelişmekte olan ekonomiler için farklı bir dönem olacağını kaydetti.

"Geçen 10 yıla kıyasla gelişmekte olan ekonomilerin ortalama büyüme hızları bu dönemde azalacak" diyen Babacan, fakat bu düşük büyüme oranlarının bile gelişmiş ekonomilerin ortalama büyüme hızlarından daha yüksek olacağını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik büyümesini destekleyecek adımları attığını vurgulayan Babacan, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'nin, Çin'in ya da diğer ülkelerin büyümesinde daha düşük büyümeden bahsederken, bu büyüme oranlarını halen gelişmekte olan ekonomilerin ortalama büyümesinin üzerinde olacak. Türkiye açısından petrol fiyatlarındaki düşüş ve ihracat pazarımızı çeşitlendirmek için aldığımız önlemler işe yarıyor. Belki Avrupa pazarları iyi bir performans göstermiyor ama Afrika'ya, Asya'ya ve Latin Amerika'ya olan ihracatımız hızla artıyor. 2008'de Afrika'da 12 büyükelçiliğimiz varken bugün yaklaşık 39 büyükelçiliğimiz var."

"Halkımız hükümetimizi seviyor ve bizim devam etmemizi istiyor"

Panelde, Türkiye'de demokrasi algısına ilişkin sorulan bir soruya Babacan, "Türkiye'de demokrasinin kalitesi artıyor. Geçen yıl iki seçimimiz vardı ve önümüzde genel seçimler var. Demokrasimiz tekrar tekrar test ediliyor. Bu seçimler yoluyla seçmene 'neyi istersin, nasıl bir hükümet tarafından yönetilmek istersin' gibi sorular yönetiliyor. Görünüyor ki halkımız hükümetimizi seviyor ve bizim devam etmemizi istiyor. Demokrasinin hukukun üstünlüğüyle birlikte yürümesi son derece önemli" karşılığını verdi.

Türkiye'nin AB gibi önemli bir çıpası olduğunu belirten Babacan, "Demokrasimiz sürekli olarak Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'nca değerlendiriliyor. Bu yolla biz performansımızı değerlendirerek, gereken neyi yapabiliyorsak yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Youtube ve Twitter'a erişimin geçmiş dönemde engellenmesine ilişkin bir soruya ise Babacan şu yanıtı verdi:

"Bu konuda bazı güvenlik sıkıntıları vardı. Bunu yapmamızın sebebi güvenlik toplantılarımıza ilişkin, son derece yüksek gizliliği olan toplantılar Youtube'a sızdırıldı. Bu ciddi bir güvenlik tehdidiydi. Bunu kısa süreliğine yapmak zorunda kaldık. Daha sonra gerekli düzenlemeleri yaparak bu hakkı mahkemelerimize devrettik."

Ali Babacan, konuşmasında terörün dini olmadığını vurgulayarak, Paris'teki saldırılar sonrasında düzenlenen anma yürüyüşüne Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığını anımsattı. - Davos

Kaynak: AA / Ekonomi

ali babacan türkiye afrika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title