Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin son 12 yılda kaydettiği ilerlemenin bazı kesimlerce kıskanıldığını, ülkede son dönemde yaşanan gelişmelerde bu çekememezliğin izlerinin bulunduğunu belirtti.

Babacan, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısındaki konuşmasında Türkiye'nin vatandaşının güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağını ama reform ve çözüm sürecinden de vazgeçmeyeceğini belirtti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün askerlerin şehit edilmesi olayına değinen Babacan şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilediğini belirtti. "Tüm bunlar nedir biliyor musunuz ? Türkiye'nin iç huzuruna, güven ortamına yapılmış suikasttir" diyen Babacan, bunun hep farkında olduklarını, her adımda mutlaka dirayetle ve akıllı şekilde hareket edeceklerini, gereken neyse gözlerini kırpmadan yapacaklarını söyledi.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin tamamına bakıldığında halkın en çok destek verdiği, 1 numaralı partinin AK Parti olduğunu söyleyen Babacan, Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olduğunu iddia eden partinin ise aslında bölgenin tamamında AK Parti'den çok gerilerde olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyük başarılar ortaya koyduğunu, ülkede son yaşananların da bu gelişmeyi çekemeyenler ve kıskananların bulunduğunu gösterdiğini savunan Babacan, "Çekemediler, kıskandılar fakat ben şunu ifade edeyim, biz onları kıskandırmaya devam edeceğiz. Ne kadar çekemeyen, ne kadar Türkiye ile uğraşan varsa bunun cevabını kendi içimizde birlik, beraberlik içinde kalarak ve çok çalışarak vereceğiz. İçimizde de dışımızda da rahatsız olanlar var, biz onlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz" dedi.

Sağlık ve eğitimdeki başarılar

Konuşmasında İzmir'e eğitim, sağlık ve ulaştırma alanlarında yapılan yatırımlara değinen ve 2002 yılına göre karşılaştırmalar yapan Babacan, eğitimde nicelikten sonra niteliğin artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni stratejiler üzerinde çalıştığını ifade etti.

Babacan, sağlıkta yapılan reformun tüm dünyaya örnek gösterildiğini, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Harvard Üniversitesi'nde 25-30 ülkeden sağlık bakanları ve yöneticilerine dersler verdiğini, bunun nereden nereye gelindiğini gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin dünyanın dört bir yanına yardım eden bir ülke haline geldiğini, dış yardımların 2013 yılında 3,5 milyar dolara ulaştığını, insani yardımlar açısından da dünyanın 3. ülkesi haline geldiklerini anlatan Babacan, dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisinin insani yardımda üçüncü olduğunu ifade etti.

Babacan, Afrika'da 5 sene önce 12 olan büyükelçilik sayısının 35'e çıktığını, kriz nedeniyle büyükelçiliğini kapatan Avrupa ülkelerinin binalarını satın aldıklarını belirterek İstanbul'un da Newyork'tan sonra dünyada en fazla yabancı temsilciği bulunan şehir haline geldiğini, THY'nin ise 107 ülkeyle dünyada en geniş ağda uçan havayolu haline geldiğini belirtti. Bu başarı nedeniyle bazı kurumların ortaklık teklif ettiğine işaret eden Babacan, işbirliğine "tamam" dediklerini ancak "bir stratejilerinin bulunduğunu, bu yolda çalışmaya devam edecekleri" yanıtını verdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin elde ettiği başarılara rağmen uluslararası basın kuruluşlarında olumsuz değerlendirmelerin bulunduğunu dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

"Belli odakların yönlendirmesiyle hareket eden bazı basın yayın kuruluşları, Türkiye'yi olduğundan daha farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Arkasına bakıyoruz nedir diye, kıskançlık var, çekememezlik var. Türkiye'nin etki alanının genişlemesinden rahatsızlık var. Tabii ki Türkiye'de her şey yüzde 100 mükemmel demiyoruz, sorunlar var. İktidar olarak da dönem dönem hatalarımız olabilir. Hatasız kul olmaz, bunun da farkındayız ama biz bu hataların da farkında olarak eksiklerimizi kapatmak, başarı alanlarımızı genişletmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Kim ne söylerse söylesin biz herkesi dinleriz, tüm görüşlere açığız. Ama Türkiye Cumhuriyeti için doğru neyse, ortak akıl nerede oluşuyorsa o istikamette politikalarımızı uygularız."

Konuşmasında 2015'de yapılacak genel seçimlerin önemine dikkati çeken Babacan, 2015'den sonra 4 yıl seçim olmayacağını, 2019'da ise yerel ve genel seçimlerle birlikte cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını ifade etti.

"2015 seçimlerini ne kadar iyi bir başarıyla tamamlarsak Türkiye seçimsiz geçireceği 4 yılda da o kadar başarılı olacaktır. 2015 genel seçimi, 2019'a kadar tek fırsat. Bu seçimde iyi bir sonuç alıp mecliste güçlü bir çoğunluğu yakalarsak, Türkiye yakaladığı bu ivmeyi, gücü en az 2019'a kadar kuvvetle taşır. İnşallah 2019'dan sonra da 2023'e kadar bir hamleyle daha, Cumhuriyetimiz'in 100. yılına AK Parti iktidarıyla, ama 2023 hedeflerini yakalayarak ulaşırız. 2015 seçimi önceki seçimlerden biraz daha farklı. Daha önce bir seçim olmadı mı başka bir seçim daha vardı. Şimdi bu seçim var ondan sonra 4 yıl yok. Bunun farkına varalım. Bu bilinçle çalışalım. Biz inşallah İzmir'de de çok daha iyi sonuçlar alabileceğimize inanıyoruz. İzmir teşkilatımız güzel çalışıyor. İzmir'in şartlarının kolay olmadığını biliyorum. Ama asla bir yılgınlık yok, ümitsizlik yok. Daha kuvvetli bir azimle hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişte aldığımız neticeler tamam ama çok daha iyi neticelere doğru inşallah hep beraber çalışacağız."

Yeniden yapılanma sürecinde partinin birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu, siyasette kırgınlık, yılgınlık, gönül koymaya yer olmadığını belirten Babacan, dün idrak edilen Hicri yılbaşına da dikkati çekerek bu yılın güvenlik, huzur, barış ve refah içinde geçmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşma sonrası toplantı basına kapatıldı.

- İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ali Babacan Ak Parti Balçova İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
title