Haberler

Başbakan Yardımcısı Babacan: (1)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, muhalefet partilerinin ekonomi alanındaki vaatlerine ilişkin, "Bu projelerin, fikirlerin tümünün uygulanması Türkiye'de çok çok yüksek bir enflasyonu beraberinde getirip, bu zamların tekrar halkımızın cebinden gizli bir elle, enflasyon olarak, modern bir hırsızlık yoluyla tekrar halkımızın cebinden alınması anlamına gelecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, muhalefet partilerinin ekonomi alanındaki vaatlerine ilişkin, "Bu projelerin, fikirlerin tümünün uygulanması Türkiye'de çok çok yüksek bir enflasyonu beraberinde getirip, bu zamların tekrar halkımızın cebinden gizli bir elle, enflasyon olarak, modern bir hırsızlık yoluyla tekrar halkımızın cebinden alınması anlamına gelecektir" dedi.

Babacan, NTV-CNBC-e ortak yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Çözüm sürecinin bölgeye etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, çözüm sürecinin getirdiği olumlu atmosferin bölgedeki tüm illerde görüldüğünü söyledi.

Huzur ve güven ortamının Güneydoğu Anadolu'da yaşandığını dile getiren Babacan, olumlu sonuçlarının yaşanarak görüldüğünü, istikrar zeminin güçlü şekilde devam etmesiyle bu tablonun daha da güçleneceğini belirtti.

GAP'ın bölgenin gerçek potansiyelinin ortaya çıkması ve özel sektör yatırımları için daha uygun bir ortam oluşturmak açısından çok önemli olduğuna işaret eden Babacan, teşviklerin de bölge için maksimum seviyede olduğunu ifade etti.

Terörün kalıcı olarak sona ermesi ve silahların bırakılmasının çözüm sürecinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

"Hala elinde silahlı insanlar Türkiye içerisinde, dağlarda, ovalarda varlarsa bu da büyük problem. Özellikle HDP'nin tekrar kendi kendini sorgulaması, örgütle bağının ve yapısının yeniden sorgulanması ve açık bir tercihte bulunması gerekecek. 'Biz bir siyasi parti mi olacağız, yoksa bir terör örgütü olmaya devam mı edeceğiz' diye açık bir tercihte bulunmaları gerekiyor."

-  "Seçimler çok önemli"

7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Babacan, küresel krizin etkilerinin devam ettiğini, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede jeopolitik risklerin önemini koruduğunu söyledi.

Böyle bir ortamda Türkiye'nin kendi içindeki birlik ve beraberliğin, siyasi istikrarın korunmasının hiçbir dönemde olmadığı kadar önemli olduğunu ifade eden Babacan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Güçlü bir siyasi iradenin, siyasi istikrarın Türkiye'de devam etmesi böylesine zor bir konjonktürde olmazsa olmaz bir şart. Aksi halde koalisyonların bir ülkeyi ne hale düşürebildiğini Avrupa'da canlı örnekleriyle gördük. Kendi yakın geçmişimizde var. Allah korusun böyle bir tablo Türkiye'nin ekonomisini ciddi anlamda çıkmaza sokabilir. Önümüzdeki dönemde yapısal reformlar, ekonomik hedeflerimiz dahil her şeyi açıkladık ama bunların güçlü bir iradeyle uygulanması gerekiyor. Güçlü bir iradeyi oluşturacak seçim tablosunu görmemiz Türkiye için çok önemli ve kritik olacak."

- Muhalefet partilerinin seçim vaatleri

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin sorular üzerine Babacan, gerçek anlamda kaynağa dayanmayan harcama yapılması, taahhüde girilmesi durumunda Merkez Bankasına para bastırılması gibi sonuç ortaya çıktığını ve ülkenin hiperenflasyonla karşı karşıya kaldığı ifade etti. Babacan, şunları kaydetti:

"Bol keseden dağıttıktan sonra emekli maaşları, asgari ücrette adeta açık artırmaya gitmenin yolu Türkiye'de enflasyon üretmek olacak. Kaynak hiçbir zaman gösteremiyorlar, çünkü ifade edemedikleri ama zımnen yapmaya niyetli oldukları şey enflasyondur. Bir yandan asgari ücreti yüzde 50 artırırken tekrar Türkiye'de yüzde 80-100 enflasyon üretilecek bir döneme bu memleketi sokmaktır. Yüzde 50 maaş artışı yaparsınız, farkı da para basarak sağlarsanız arkadan gelecek enflasyon artışın tamamını siler götürür. Son 12 yılda düşen enflasyon ve rasyonel ekonomik politikalarla beraber halkımızın satın alma gücü yükseldi. Maaşın nominal olarak kaç lira olduğundan öte o maaşın satın alma gücü çok önemlidir.

Bu projelerin, fikirlerin tümünün uygulanması Türkiye'de çok yüksek bir enflasyonu beraberinde getirip bu zamların tekrar halkımızın cebinden gizli bir elle, enflasyon olarak, modern bir hırsızlık yoluyla tekrar halkımızın cebinden alınması anlamına gelecektir. Bu projelerin hiçbirini gerçekçi, samimi görmüyoruz. Bütçe, mali disiplin önemli bir konudur. Türkiye enflasyonla mücadelede başarılı olduysa bu mali disiplinin sonucudur. Açıklanan bütün projeler Türkiye'nin tekrar eski laçka politikalara döndürülmesini bir bakıma öneren politikalardır. Buna da halkımızın prim vereceğini, inanacağını düşünmüyoruz. Çünkü doğru politikalarla nasıl gerçek anlamda satın alma gücü yükseldi, bu memlekette bunu yaşadık gördük."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title