Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay'dan Bahçeli'ye: Bize Hain Diyorlar "Hazinleri" Tarih Yazacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm süreci için çalışanları "hain" olarak nitelediğini hatırlatarak, "Bizler hainiz onlara göre. Tabi tarih kimin hazin olduğunu yazacak.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm süreci için çalışanları "hain" olarak nitelediğini hatırlatarak, "Bizler hainiz onlara göre. Tabi tarih kimin hazin olduğunu yazacak. Terörün bitmesini istemiyorlar. Türkiye kendi politikaları ile süreç yürütüyor. Bahçeli'yi de anlıyorum. Şehit cenazesi gelmiyor. Ekmekleri suları kesiliyor. Siyasi nemaları azalıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Afet ve Acil Durum Yönetimi'nde (AFAD) Irak ve Gazze'ye yapılan yardımlara ilişkin açıklama yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Beşir Atalay, Çadırkentin kapsamının ne olacağına ilişkin bir soru üzerine, "Yaklaşık 20 bin civarında çadır intikal ettirdik. Ama o zaman biraz daha küçük gruplar halinde onları kurdular. Sincari'de aslında büyük kampı kuracaktık. Stratejik olarak çok uygun bulunmadı. Biraz daha kuzeye Dohuk cirvarına kaydırılmış oldu. Bugün heyet orada. Biz yönetimini Türkmenlere verme kararındayız. İlk etapta 20 bin kişilik bir kamp. Bir hafta içinde kurulacağını zannediyorum. Çadırkent olacağı için daha çabuk kuruluyor. Konteynır kent 2 aylık bir süre alabiliyor" şeklinde konuştu.

-"PAZARLIK DİYE BİR ŞEY KABUL ETMİYORUZ"-

"İstihdam konusunda kayıt dışılıktan dolayı iddialar var. Dışarda olan Suriyelilerin ne kadarı kamplara alınabilir, yeni kamplar ne zaman oluşturulacak bunun bir süresi var mı?" şeklindeki bir soruya da Atalay şu yanıtı verdi:

"Bizde 30 bin kişilik kapasite var mevcut kamplarda. Son gittiğim Malatya kampında 2 bin 500 bin kişilik boş yer vardı. Ama bir iki yerde arazi tespitinde. Antep ve Mardin'de 2 kamp daha kurulması için. Kampların nüfusu da çok fazla olsun istemiyoruz. İstihdamla ilgili bizde de bazı bilgiler var. Süre uzadıkça bazı yerlerden talep de oluyor. Bu konuda şu ana kadar hükümetin bir kararı olmadı. Toplu ya da kısım kısım çalışma izni verilmesi için bir uygulama olmadı. Bu hassas bir konu. Çalışma Bakanlığımız boş durmuyor ama ortaya çıkmış bir kararımız yok."

IŞİD'in kaçırdığı rehinelerle ilgili pazarlık yorumlarına ilişkin Atalay, "Pazarlık diye bir şey kabul etmiyoruz. Ama son durumla ilgili Dışişleri Bakanlığımız periyodik bir bilgilendirme yapıyor. Oranın bilgilendirmesi daha uygun" dedi.

Atalay, "İnternette dolaşan videolar var. Türkmenlere yardım için bazı Türk vatandaşların IŞİD'le savaşmaya gittiğine dair. Böyle bir bilgi elinizde var mı?" şeklindeki bir soru üzerine, elinde buna ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını söyledi.

-"TARİH KİMİN HAZİN OLDUĞUNU YAZACAK"-

Çözüm süreciyle ilgili yol haritasının ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soruya da Atalay, şöyle yanıt verdi:

"Ramazan ayında en yoğun çalışmamız güvenlik ve bu işle ilgili ekibimizle sahurlara kadar çalıştığımız konu çözüm süreciydi. Meclis'e çerçeve yasanın çıkması bu konudaki en ileri adımlardan birisi. Bu yasaya ana muhalefet patisinin de destek vermesi, Meclis'ten yüzde 80 destekle çıktı. Ana muhalefetinde bu yasaya desteği bizi sevindirdi. Madde sayısı az. 6 madde ama 2'si yürürlük maddesi. Çok kapsamlı bir yasadır o. Yapılabilecek her şey onun içinde. Bu yasanın şemsiyesi altında yol haritası çalışıyoruz. Yol haritasıyla ilgili çeşitli yorumlar var basında. Yol haritamız bitmedi. Çalışılıyor. Yeni yol haritası daha somutluk ve netlik taşıyacak. Kesin zamanları olacak. Periyodu belli olacak. Bundan sonraki süreçte önümüzü daha rahat hep birlikte göreceğiz. Dün biz Van ve Mardin'deydik. Oralarda bir bayram havası var. Kendim o bölgeden değilim ama tanıt oldum artık. Bize çok iş düşüyor. Çok iyi çalışmamız gerekiyor. Bu konuda rahatsız olanlar var. Bahçeli'yi çok andık ama bizim bu politikamızı çok eleştiriyor bayrak sürecinde. Bizler hainiz onlara göre. Çözüm süreci için çalışırsanız hain oluyorsunuz. Tabi tarih kimin hazin olduğunu yazacak. Terörün bitmesini istemiyorlar. Türkiye kendi politikaları ile süreç yürütüyor. Bahçeli'yi de anlıyorum. Şehit cenazesi gelmiyor. Ekmekleri suları kesiliyor. Siyasi nemaları azalıyor. Herkese daha fazla iş düşüyor. Türkiye'de 2 yıldır süren huzur ortamını sürekli hale getirmemiz lazım. Yaz dönemi biz yol haritamızı bitireceğiz."

-"RANDEVU SAYILARI DÜŞÜK"-

Beşir Atalay, "Yurtdışındaki seçmenler oy kullanmaya başladılar. Bununla ilgili randevu alım sayısının çok düşük olduğu ve seçmenin ilgisinin çok az olduğu yönünde. Buna ilişkin ne söyleyeceksiniz" şeklindeki bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 100 bin civarında oy kullanılmış. Randevu sayıları düşük. Randevu sistemi konulduğu için yurtdışındaki vatandaşlarımızın olduğu yerde değil diplomatik temsilciliklerin olduğu yerde sandıklar var. Randevu sistemi geldiğinde bu biraz caydırıcı rol oynuyor. Randevu sistemi de yasaya konmuş. Bu yurtdışındaki oy kullanmayla ilgili yasaya. Biz vatandaşları teşvik edici açıklama yapıyoruz. İlk defa olduğu için bu konuda dağınıklık var. Bundan sonra diğer seçimler için yasalar gözden geçirilir."

-"BİZ İLK TURDA GEÇERİZ"-

"Başbakan Erdoğan ilk turda geçmeyi planlıyordu. Yurtdışındaki oylar ilk turda geçmesini etkiler mi?" şeklinde yönlendirilen bir soru üzerine de, "Biz ilk turda geçeriz. Şu ana kadar birbiri ile çelişen veri yok elimizde. Birbirini teyit eden veriler var. Biz birinci turda bu seçim biter. Türkiye bu seçim atmosferinden bir an önce çıksın. Yeni hükümet kurulacak, yeni genel başkan seçilecek. Var gücümüzle çalışıyoruz. Bu rakip adaylarla mesafe alınmıyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Bahçeli Beşir Atalay Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title