Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mardin'de: (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yıkalım da memleket ne olursa olsun' hesabı ile gizli açık ittifaklarla dördüncü bir partiye baraj aştırarak bizi tek başına iktidardan uzaklaştıranların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yıkalım da memleket ne olursa olsun' hesabı ile gizli açık ittifaklarla dördüncü bir partiye baraj aştırarak bizi tek başına iktidardan uzaklaştıranların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Arınç, AK Parti İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, 13 yıl boyunca tek başlarına iktidar olduklarını, bu süre zarfında 3 genel, 3 mahalli, 2 referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıktıklarını söyledi.

"13 yılda 9 seçimden başarı ile çıkmış bir partinin bu seçimden çok az bir oy farkla tek başına iktidar olmamasına elbette üzülürüz ama oturacak ağlayacak halimiz yok" ifadesini kullanan Arınç, açık ara farkla birinci parti oldukları için ise sevinçli olduklarını vurguladı.

Türkiye'de 120 partinin olduğunu ancak bir çoğunun isminin bile bilinmediğini anımsatan Arınç, "Sadece tabelası olan bir parti olmak için değil ya da '50-60 milletvekilim olsun, yan gelip yatayım. Muhalefet ne kadar rahatmış' diye bir taraflarda sessiz duran bir parti durumunda da değiliz. Biz iktidar olacağız, milletimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz " diye konuştu.

" Her şey tıkır tıkır işliyor"

Arınç, "Elbette içeriden ve dışarıdan fitne ve fesatla dedikoduyla tehdit ve baskıyla silahla ve şiddetle başka yollarla tek emelleri AK Parti'yi iktidardan düşürmek olanlar sevinebilirler" değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Çok şükür biz yıkılmadık. Ben Başbakan Yardımcısıyım hala, Ahmet Davutoğlu Başbakanımız. Emin olun Türkiye'de hala AK Parti iktidarda diye dışarısı da rahat, içerisi de rahat. Yunanistan'ın düştüğü duruma düştü mü Türkiye, düşmedi. Her şey tıkır tıkır işliyor.  Borsa çalışıyor, faizler, işsizlik oranları aynen AK Parti'nin tek başına iktidarı gibi."

"Muhalefete düşen bu hükümeti yıktıktan sonra kendilerinin hükümet kurması değil mi?"

"Peki bu hükümet giderse o zaman onlar düşünsünler. 'Yıkalım da memleket ne olursa olsun' hesabı ile gizli açık ittifaklarla dördüncü bir partiye baraj aştırarak bizi tek başına iktidardan uzaklaştıranların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum" diyen Arıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a versinler, millete versinler hesaplarını... AK Parti düşmanlığında birbirinizle yarışıyorsunuz. Muhalefete düşen bu hükümeti yıktıktan sonra kendilerinin hükümet kurması değil mi? CHP, MHP ve HDP'nin az bir farkla da olsa buna imkanı var. Seçimden önce AK Parti düşmanlığında, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleştiler. Kızdığım için değil, üzüldüğüm için konuşuyorum. Bu kadar boş lafın arkasından, sadece AK Parti hükümetini yıkmak için bir insan oy kullanabilir mi? Senin oy verdiğin parti şimdi ne yapacak, bunu niye düşünmedin? Bak şimdi netice ortaya çıktı. Hadi bakalım yarın AK Parti Hükümeti de olmazsa bir rüyadan uyanacaksın belki ama çok da hayırlı bir rüya olmamış olacak."

Yemeğe AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun da yer aldığı çok sayıda partili ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title