Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gördes Barajı'nın 50 yıllık bir hayal olduğunu, AK Parti iktidarında gerçeğe dönüştüğünü belirterek "Gördes Barajı'nı bitirdik. Arsenikli su içmekten mahvolan İzmir'e su gönderdik" dedi.

Bülent Arınç, Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2014-2015 yılında eğitime açılan 9 derslikli Güneşli Atatürk İlkokulu sembolik açılış törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim konusunda Güneşli Mahallesi'nin bir ihtiyacı kalmadığını belirtti. Manisa'nın bütün ilçelerine hizmet vermek için çalıştıklarını anlatan Bülent Arınç, "Bu yavrularımız burada okuyacaklar. Herhalde sınıfları 30 kişinin üstünde değil, iddiamız bu çünkü. Binlerce derslik yaptık, yeni öğretmenleri atadık. Eğitimde iyiyiz. Çocuklar iyi yetişirse kötülük beklemeyin. Onlar milletimize, memleketimize hayırlı hizmetler yapacaklar. Geleceğin savcılarını, hakimlerini, öğretmenlerini Güneşli'nin bu okulundan yetişiyor görürseniz şaşırmayın" diye konuştu.

Gördes Barajı'nın 50 yıllık hayal olduğunu, AK Parti iktidarında gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Arınç. "O zaman hükümetler güçlü değildi. Allah bu imkanı bize verdi. Gördes Barajı'nı bitirdik. Arsenikli su içmekten mahvolan İzmir'e su gönderdik" dedi. Millete hizmet götürdüklerini ifade eden Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaprakların dalları, kuşların kanatları sandığa girmiyor. Milletin oylarıyla iktidar oluyoruz. Bu milletten oy almak kolay değil. Geçmiş hükumetleri düşünün, ANASOL- D, ANASOL-M, kuzu gibi meliyorlardı."Arınç, konuştuğu sırada elektrik kesintisi yaşanması üzerine, "Dayanmaz tabi, rahmetli Erbakan burada olsaydı, 'Trafo patladı' derdi. Gözlerime bakın ne diyeceğimi anlayın" diye konuştu.

Elektrik kesintisinin giderilmesi üzerine Necip Fazıl Kısakürek'in Nakarat adlı şiirini okuyan Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının sonunda, Güneşli'nin eski adının Hanya olduğunu hatırlatarak, "Seçimden sonra Hanyalı adını alabilirsiniz. O imkan da var. Kendi aranızda bir şeyler konuşun. Bize Hanya lazım kardeşim. 'Bize Hanyalı derler' diyorsanız. Seçimde de Hanya'yı, Konya'yı millete gösterelim" dedi. Arınç'a eşlik eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de Gördes Barajı'nın İzmir'e içme suyu sağladığını belirterek, "İzmirliler arsenikli su içmesin diye Gördes Barajı'ndan su veriyoruz. Gördesliler bundan zarar görmesin istiyoruz. Gördes'in, Güneşli'nin hiçbir arazisinin bundan etkilenmemesi için çalışıyoruz. Bir yere hizmet verirken diğer bölgelerin zarar görmemesi gerekiyor" diye konuştu. Bülent Arınç, konuşmasının ardından sınıfları gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gördes Barajı Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title