Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Hak-Par'ı Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hak ve Özgürlükler Partisi'nin barışı tercih ettiğini, şiddetten uzak olduğunu, demokratik yöntemlerden vazgeçmediğini, evrensel hukuk prensipleriyle doğrudan ilgili yöntemleri seçtiğini biliyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Merkezi'ne gelerek, kongrede genel başkan seçilen Fehmi Demir ve Onursal Genel Başkan Kemal Burkay'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Arınç, HAK-PAR'ın 12 yıllık bir parti olduğunu, bir dönem de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmak istediğini aktardı. HAK-PAR'ın çözüm süreci konusunda söyleyeceklerini kendilerinden duymak için geldiğini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Ziyaretimin birinci amacı büyük kongresini yapmış Hak ve Özgürlükler Partisi'ni tebrik etmektir. Genel başkanı ve MYK üyeleriyle, genel başkan yardımcılarıyla başarılı olmalarını diliyorum. İkincisi ise Sayın Burkay ile görüşme imkanım olacak. Kısmet olursa, fırsat bulabilirsek ülkemizin içinde bulunduğu sorunları, temelde Kürt sorunu, çözüm sürecini, bu konuda yapılabilecek olan işleri, kendilerinin buna katkılarını kendi ağızlarından duymak istiyoruz."

Barışçıl yöntemleri seçen partilerle diyalog içerisinde olacaklarını belirten Arınç, "Kürt kimliği üzerine siyaset yapmayı tercih etmiş siyasi partilerimiz varsa ve bunlar şiddeti, silahı reddederek, barışçıl yöntemlerle bu işi yapacaklarsa onlarla da samimi diyalog içerisinde olacağız. Çözüm süreci Türkiye için önemlidir. Türkiye'nin kronikleşmiş bir sorununu çözmek için bütün yurtseverler, ülkesini, milletini sevenler mutlaka iyi düşünmek, olumlu, pozitif davranmak, olumlu kararlar almak durumundadır. Hak ve Özgürlükler Partisi'nin bu konuda barışı tercih ettiğini, şiddetten uzak olduğunu, demokratik yöntemlerden vazgeçmediğini, evrensel hukuk prensipleriyle doğrudan ilgili yöntemleri seçtiğini biliyorum" diye konuştu.

HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir ise, çözüm üretenin kim olduğuna değil, ne söylediğine bakıldığını ifade ederek, "Partimiz başından beri sorunların barışçıl ve demokratik çözümünden yanadır. Şiddeti dışlamış bir partidir. Kürt sorununun ciddi projelerle çözüme ulaşabileceğini inanıyoruz. Bununda ancak barışçıl ve demokratik yollarla sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Biz Türkiye'de siyasete ileri bir tarz getirmeye çalışıyoruz. Polemiklerden uzak, çözüm üreten bir parti olmaya çalışıyoruz. Çözüm üretenin kim olduğuna değil, ne söylediğine bakıyoruz. Söylenene bakarak hareket ediyoruz. Çözüm üretmek konusunda çaba sarf eden herkesi desteklemeye açığız. Biz Kürt halkının özgürlüklerini elde etmesi konusunda atılacak her adımda üzerine düşecek her şeyi yerine getirecektir" dedi.

HAK-PAR Onursal Başkanı Kemal Burkay da, kutuplaşmanın yerine uzlaşmayı tercih ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin Orta Doğu'daki çatışma ortamından uzak durabilmesi, bunu aşabilmesi, yeni bir demokrasi ve barışa ulaşabilmesi konusunda destek vermeye çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Kemal Burkay, "Rubailer" ve "Can Taşır Dicle" adlı kitaplarını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a hediye etti. Arınç, bir süre kitapları inceledikten sonra Burkay'a ait şiirden bir dörtlük okudu. Basın mensuplarının görüntü almasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Kemal Burkay Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title