Haberler

Arınç: Diyarbakırımıza En İyi Adayları Göstermek İstedik

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Arınç, "30 Mart seçimleri bir belediye seçimleri olmakla beraber Diyarbakırımıza en iyi adayları gösterme seçimi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "30 Mart seçimleri bir belediye seçimleri olmakla beraber aynı zamanda Diyarbakırımıza en iyi adayları göstermek istedik. Adaylarımızın bir özelliği daha var. Bizde çakma ve ithal aday yok. Hepsi bu memleketin evladı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Yenişehir ilçesindeki AK Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu'nun seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 17 Kasım'da Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır'a geldiklerini anımsatarak, tarihi bir gün yaşandığını, sadece Diyarbakır ve Türkiye için değil, bütün dünyanın gözünün Diyarbakır'ın üzerinde olduğunu belirtti.

O gün çok muazzam bir kalabalıkla kardeşlik, dostluk, bin yıllık kader arkadaşlığının ortaya konulduğunu, güzel bir kucaklaşma günü olduğunu vurgulayan Arınç, bir tarafta başbakan ve bakanların bir tarafta da Mesut Barzani ve ülkesinden yıllarca uzakta kalan Şivan Perver ile el ele verdiklerini, kucaklaştıklarını, kardeşliğin tadına vardıklarını kaydetti.

Bunun o günden sonra daha pekiştiğini, daha güçlendiğini, bir tarafta çözüm sürecinin başarıya ulaşması için bir taraftan da ülkeye daha çok hizmet etmek için çalıştıklarını, milletin huzuruna başlar dik, alınları ak çıktılarını dile getiren Arınç, 15 gün sonra da 27 Mart'ta Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a geleceğini dile getirdi.

Seçimlerde AK Parti ve adaylarının çok büyük bir başarı kazanacağını, milleti sevdiklerini ve milletin adaylarını desteklediğini anlatan Arınç, seçim bürosunun önünde olduklarını, alanı dolduran yüzlerce, binlerce kardeşleri değil, evlerinden, balkonlarından, işyerinden esnafın kendilerine destek verdiğini bildirdi.

Güvercinler uçuruldu

Arınç, Seydaoğlu'nun mecliste çok atak olduğunu, hem Diyarbakır'ın sorunlarını hem de Türkiye'nin kardeşliğine, dostluğuna ve çözüm sürecine verdiği katkı ile kendisini her yerde ispatladığını, Türkiye ve Diyarbakır için bir marka olduğunu belirtmesi üzerine Seydaoğlu, güvercin uçurttu.

Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"30 Mart seçimleri bir belediye seçimleri olmakla beraber aynı zamanda Diyarbakırımıza en iyi adayları göstermek istedik. Adaylarımız bir özelliği daha var. Bizde çakma ve ithal aday yok. Hepsi bu memleketin evladı. Hepsi Diyarbakır'ın yetiştirdiği güzel insanlar. Sizin evlatlarınız. Bu memleketin evlatlarını size aday yaptık. Bunun kıymeti bilelim. Bu coşku bizlere güç veriyor. Bunu aynen sandıklara yansıtacağız. Sadece bu alandaki kardeşlerimiz değil, her birinizin en az oy sahibi onlarca oy sahibi olduğunuza inanıyorum. Buradan gördüklerimizi en yakınımıza kadar anlatacağız. Konuşmalarımızı yapacağız. Herkesin elini sıkacağız, kucaklaşacağız. Bu dönem Diyarbakırımızın yerel seçimlerde bir milat noktası olmalı, hayırlı bir başlangıç yapmalıyız. Bunun bereketini hep beraber göreceğiz. Bu seçimde AK Parti'nin kazanması, adaylarımızın kazanması öyle bir bereket olacak ki Allah'ın izniyle tadından yenilmeyecek. Bu seçimlere bu gözle bakıyoruz."

"Belediyecilikten başka her şey yapıldı"

Bir insanın doğumundan ölümüne kadar belediye hizmetlerine muhtaç olduğunu, belediye başkanının görevinin de bu ihtiyaçları gidermek olduğunu söyleyen Arınç, huzur, barış ve refah içerisinde yaşamak istediklerini belirtti.

"Yolumuz yol, suyumuz su olsun. Kadınlarımız, çocuklarımız, insanlarımız için yeşil alanlar parklar yapalım. İş alanlarımız olsun, sokakta işsiz insan kalmasın. Bunlara katkı sağlayalım. Bir belediye başkanı, halk bunu ister. Kavga istemez, tozdan dumandan geçilmeyen çamur içinde yollar istemez. Çamur gibi akan sular istemez, biraz ucuz olmasını ister, temiz olmasını ister. Halkın günlük yaşamda neyi istiyorsa hepsini belediye başkanından bekler. O adil olur, tarafsız olur, halkını kendine oy versin vermesin ayrımcılığa tabi tutmaz, kucaklar" diyen Arınç, belediye adaylarının bu düşünceye sahip olduğunu vurguladı.

Belediye başkanlarının nerede seçilmişlerse hiçbir ayrımcılık yapmadan halkını kucakladığını, hizmet götürmeye çalıştığını ifade eden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama ne varki belki iki dönemdir. 10 yıldan beri bazı belediyeler başka partilerin elinde, başka siyasi düşüncenin elinde, kazanmışlar. Halkın takdirine hiçbir şey demeyiz. Onlara oy vermişler, seçmişler. Başımızın üstünde, ama ne yaptınız diye sormak hakkımız değil mi? Nedir bu başaramadıklarınız, bu ayrımcılıklarınız, bu kavgacı haliniz? Siz millete hizmet etmek için mi seçildiniz, milletle kavga, milleti tehdit etmek, millete şantaj yapıp baskı yapmak, milletten haraç toplamak için mi seçildiniz? Adı neyse, partisi kimse siz hepiniz çok daha iyi biliyorsunuz. Belediyecilikten başka her şey yapıldı. Belediyecilikten başka her şeye girdiler, ama halkımıza hizmet etmeyi ihmal ettiler."

Başbakan Yardımcısı Arınç, belediye seçimlerinde verilen oyların belediye hizmetlerinin daha iyi yapılması için olduğunu, belediyeye kapısından rahatlıkla girilebilmesi ve derdinin anlatılması gerektiğini dile getirdi.

"Seni dinleyecekler, hukuk içerisinde olabilecekse olacak, ulaşılması kolay olacak. Elindeki imkanları israf etmeyeceksin, ideolojik amaçlı kullanmayacaksın. Bu mahalleden bana oy çıkmadı ben oraya gitmem, bu taraf bana oy verdi ben oraya bakarım demeyeceksin. Adaletli, namuslu, ahlaklı ve çalışkan olacaksın" diyen Arınç, yıllardan beri bazı partilerin bazı belediyelerde bu tür işleri çok kötü bir biçimde yaptığını dile getirdi.

"İyi bir belediyeciliğe ve belediye başkanına ihtiyaç var"

Ayrımcılık ve şiddetin hiçbir zaman siyasetin dili olamayacağını sözlerine ekleyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazıları çalışmış olabilir. Hizmet de getirmiş olabilir. Ama bu ayrımcılık, bu şiddet dili siyasetin hiçbir zaman dili olamaz. Biz halkımızı kucaklamayı, halkımıza hizmet etmeyi amaçlayan insanlarız. Başbakanımız ne diyor, 'Ben halkıma hizmetkar olmaya geldim'. Hükümetle yapılanların aynısını belediyelerde yapsak iyi olmaz mı? Hükümetimiz 11 senedir Türkiye'nin çehresini değiştirdi. Gece gündüz 24 saat bu ülkenin başbakanı iki saat bile uyku uyumadan hizmet için kafa yoruyor. Günde 3 yere gidiyor. 5 yerle ilgileniyor. Filan yerin baraj işi ne oldu diyor. Filan yerdeki bölünmüş yol bitti mi diyor. Filan yerdeki havaalanı inşaatı ne durumda diyor. Filan yerdeki organize sanayi bölgesinin doluluk oranı nedir diyor. İşsizlik yüzde 9'a düştüyse seviniyor. 10'un üzerine çıktıysa üzülüyor. Faizler biraz artarsa buna kızıyor. Faizler düştükçe seviniyor. Güvenlik ne durumda bu ülkenin merkez bankası ne yapıyor. Ülkedeki kalkınma hamlesi, büyüme hamlesi ne durumda. 24 saat bunu düşünüyor. Hamdolsun ulaşımda, eğitimde, sağlıkta belediye hizmetlerinde olsun belediyelerimiz destanlar yazıyor. Çalışıyoruz, kazanıyoruz. Halkımız da bizi seviyor ve bize destek veriyor."

Diyarbakır'ın iyi bir belediyeciliğe ve belediye başkanına ihtiyacı olduğunu ifade eden Arınç, şöyle dedi:

"Yenişehir'de de Sur'da da Çermik'te de Çüngüş'te de var, her yerde var. Şu amaçla söylüyorum. Orada başkanlık yapan arkadaşlarla bir sorunumuz yok. Onların siyasi düşünceleriyle bir kavgamız yok, ama bu ülkeye belediyecilik yapacak insan lazım. Kavga değil, barış dilini kullanan insan lazım. Devletin gönderdiği imkanları birilerine peşkeş çeken değil, halkına dağıtan belediye başkanı lazım ki biz onun için karşınıza Sebgetullah Seydaoğlu'nu Galip Ensarioğlu'nu getiriyoruz. İnşallah 30 Mart'ta Türkiye'nin büyükşehirlerinde de illerinde de ilçelerinde de kazanacağız."

Arınç'ın konuşması sırasında sık sık "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

- Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Arınç Diyarbakır Yenişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title