Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç'dan Adaylara 'Keşkek" Önerisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletvekili adaylarına keşkek yemeleri önerisinde bulunarak, "Keşkek yiyen güçlenir. Ben Meclis Başkanlığına aday olduğum zaman 'Bende keşkek gücü var' dedim. Keşkek gücü bütün güçleri altüst etti. 385 oyla Meclis Başkanı oldum" dedi.

AK Parti Manisa milletvekili adaylarıyla Otel Büyük Saruhan'da basına kapalı kahvaltıda bir araya gelen Arınç, daha sonra Büyük Sümbüller Mahallesi'ndeki hayır etkinliğine katıldı.

Etkinlik öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Arınç, daha sonra kahvehanede çay içti.

Burada konuşan Arınç, Büyük Sümbüller'in babasının köyü olduğunu, akrabalarının burada bulunduğunu, Yuntdağı'na her geldiğinde mutlaka buraya uğrayıp akrabaları ziyaret ederek hayır dualarını aldığını belirtti.

Sılayırahim'in İslam inancında ve geleneklerde önem taşıdığını vurgulayan Arınç, Büyük Sümbüller Mahallesi'nde yapılan hayır etkinliğine mümkün oldukça katılmaya özen gösterdiğini kaydetti.

Hayır yemeklerinin Türkiye'de bir gelenek olduğunu, buralarda siyaset konuşulmadan milletin, memleketin geleceği için insanların birbirleriyle güzellik içinde yaşaması için hayır dualarının edildiğini ifade eden Arınç, hayır yemeğinde keşkek olup olmadığını sordu.

Keşkek'in olduğunu öğrenen Arınç, "15 kazan keşkek Allah. Basınımıza müjdeler olsun. Keşkek yiyen güçlenir. Ben Meclis Başkanlığına aday olduğum zaman 'bende keşkek gücü var' dedim. Keşkek gücü bütün güçleri altüst etti. 385 oyla Meclise Başkanı oldum. Keşkek yedin mi için rahatlar, vücudun sağlam, aklın zinde olur. Hele hele adaylarımızın keşkek yemesi…İnşallah 8 Haziran'da hepsini milletvekili olarak görmeyi nasip eder" diye konuştu.

Arınç daha sonra beraberindekilerle birlikte Büyük Sümbüller Camisi'ne geçerek okunan mevlidi dinledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Arınç Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title