Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin, "Yaşasın zalimler için cehennem. Allah, Gazzeli kardeşlerimle Filistinli kardeşlerimize yardım etsin, zaferler nasip etsin, dayanma gücü versin" dedi.

Arınç, Gökdere Meydanı'nda, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi yaptığı konuşmada, milletin sandığa gideceğini ve cumhurbaşkanını doğrudan seçeceğini söyledi.

Önceki cumhurbaşkanı seçimlerini hatırlatan Arınç, "Bugüne kadar apoletli cumhurbaşkanları, darbe yapanlar, birtakım hilelerle cumhurbaşkanlığı makamının pazarlığını yapanlar artık iflas etti. Çünkü artık halk, cumhurbaşkanını kendisi seçecek" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi imkanını AK Parti'nin getirdiğini anlatan Arınç, milletten yana siyaset yaptıklarını belirtti.

Bundan önceki seçimi anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

"2007 seçimlerini kilitleyince 367 hokkabazlığıyla CHP, saçmalıkların peşine düşünce, cumhurbaşkanını seçememiştik. Hamdolsun AK Parti ciddi, ilkeli, kararlı, milletten yana siyaset yapıyor. Anayasayı değiştirdik, halkımıza götürdük. 2007 ekim ayındaki referandumda yüzde 69,5 ile cumhurbaşkanını halkın seçmesini sizler kabul ettiniz. İşte hamdolsun 7 sene sonra halk sandığa gidiyor ve cumhurbaşkanını seçiyor. Huzurlarınızda değerli Başbakanımız var. Cumhurbaşkanı adayımız olarak milletin kahramanı, sevgilisi, millete hizmetten başka bir şey düşünmeyen cesur insan, bu defa cumhurun başkanı olmak üzere sizlerin huzurunuzda. Onun adaylığını büyük bir sevgiyle karşıladığınızı biliyorum ve inşallah 10 Ağustos'taki birinci turda, işi birinci turda bitireceksiniz ve dillere destan bir oy patlamasıyla cumhurbaşkanımızı 10 Ağustos'ta hep beraber seçmiş olacağız. Rabbim nasip etsin, el birliğiyle bunun için hep birlikte koşacağız."

- "Cumhurbaşkanlığına kim layık?"

Arınç, Erdoğan'ı dünyanın tanıdığına değindi.

Türkiye'de ise onu kundaktaki bebekten 80'lik dedelere kadar kadın erkek, genç yaşlı, Anadolulu şehirli, doğulu batılı 76 milyon insanın tanıdığını ve yürekten sevdiğini dile getiren Arınç, "Böyle bir adayımızla huzurunuza çıktığımız için ne mutlu bizlere. 12 yıldan beri aralıksız başbakan, Türkiye'yi bir bataktan alıp hamdolsun dünyaya örnek bir ülke haline getiren bir Başbakanınızla karşı karşıyasınız. Maddi kalkınmayı en güzel bir şekilde başarmış bir insan" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın başbakanlığında, Türkiye'de milli gelir paylaşımı, enflasyonun düşüklüğü, işsizliğin azalması, sanayinin güçlendirilmesi, ihracatın artırılmasında en iyi noktalara gelindiğini vurgulayan Arınç, "(Cumhurbaşkanlığına kim layık?) diye sorsanız, siyasi hayatında üst üste başarılar kazanmış ve hükümetlerin aralıksız başbakanı olmuş, herhalde bir değerli insanı göstereceksiniz" diye konuştu.

Arınç, bazı partilerin genel başkanlarının başka bir adayı destekleyeceklerini söyleyebileceğini, bunun sadece onlara ait bir karar olduğunu ifade ederek, Bursalıların Başbakan Erdoğan'a destek vereceğine inandığını anlattı.

Erdoğan'ın başka partileri destekleyen kişilerden de oy alacağına inandığını bildiren Arınç, şunları kaydetti:

"Dışarıdan ithal, yapmacık adaylarla değil, kimsenin tanımadığı bilmediği adaylarla değil, herkesin çok iyi bildiği, oy vermeyenlerin bile 'Helal olsun' dediği, takdir ettiği, hamdolsun böyle bir adayla karşınızdayız. İnşallah sadece AK Parti'li 22-25 milyon seçmen değil, bütün partiler de Türkiye'nin başına devleti, milletin birliğini, milletin değerlerini temsil edecek bir ortak aday olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP'li kardeşlerimizden de CHP'lilerden de bütün siyasi partilerin seçmeninden, tabanından da oy geleceğine inanıyoruz."

"One minute..."

Miting alanında Filistin bayrakları gördüğüne dikkati çeken Arınç, büyük bir acının içinde bulunduklarını belirtti.

Gazze'de yaşananlara da değinen Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gazze'de birkaç haftadır devam eden çarpışmalardan sonra maalesef İsrail'in tek yanlı bombalamalarından, zulümlerinden, kundaktaki bebekleri, sahilde oynayan çocukları, evinde iftar açmaya çalışan anneleri, babaları öldürmesinden bu yana bu sabah saatlerinde bir de kara harekatı başlatarak, tanklarıyla, toplarıyla, füzeleriyle Gazze'yi bombardıman ediyor. Yaşasın zalimler için cehennem. Allah, Gazzeli kardeşlerimle Filistinli kardeşlerimize yardım etsin, zaferler nasip etsin, dayanma gücü versin. İnşallah zalimden hesabını soracağı günlerin yakın olduğu inancıyla bütün dünya Müslümanlarıyla olduğu gibi Bursa'daki kardeşlerimizle kalbimizin Gazze'de, Filistin'de attığını herkesin bilmesini isterim."

Bu sırada duygulanan Arınç, bu acılı günlerin elbette biteceğini, günü geldiğinde zulmün hesabının sorulacağını anlattı. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımıza bütün Bursa'nın oy vermesi için bir başka sebep daha söyleyeyim; bu İsrail devleti, kuruluş amacından bu yana hep zulmetmiştir. Vatanlarını çalmıştır insanların. Dünya yüzünde hükümranlığını sağladığı için kimse de onlara karşı herhangi bir itiraz yükseltmemiştir. İstediğini öldürmüş, istediğini bombalamış, istediği zaman ülkelerin topraklarını işgal etmiştir. Dünyada İsrail'e karşı da onun başındaki insana karşı da kimse bir kelimeyle bile eleştiri getirememişti ama hatırlayın, ocak 2009'da Sayın Başbakanımız Davos'ta konuşmasını yaparken kendisine itiraz etmeye kalkan İsrail'in Cumhurbaşkanına, hatırladınız değil mi 'one minute' diye bir şey duymuştunuz değil mi? İşte o gün yanında sesini yükselten İsrail'in Cumhurbaşkanına, 'Sus, sen katilsin, sen ancak çocuk öldürmeyi bilirsin' cevabını vermişti. Bu izzetli, cesaretli duruş, Sayın Başbakanımızın başarılar hanesine pek çok konularda ismi yazıldı ama 'one minute' denen şey, yani dünyada hiç kimsenin yan bakmaya bile cesaret edemediği bir ülkenin cumhurbaşkanına, eline vurarak, 'Sesini yükseltme, sizler katilsiniz, ancak çocuk öldürmesini bilirsiniz' diyebilmişti. İşte öyle cesur bir insan, Türk milletinin hassasiyetlerini, inancını, Osman Gazi, Orhan Gazi, Murad Hüdavendigar gibi Allah'ın izniyle zalime karşı hakikati söylemenin izzetini yaşayan bir cumhurbaşkanımız olacak."

"Mutlaka bir gün bir şeylerin hesabı da sorulacaktır"

Arınç, acı ve üzüntü içinde olduklarını, mazlum ve mağdur Müslümanlara her zaman ellerinden gelen maddi ve manevi yardımları yaptıklarını bildirdi.

Dış politikada Türkiye'nin en büyük gücüyle çalıştığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Ne var ki zalimin elinden tutanlar, başkaları. Olsun, mutlaka bir gün bir şeylerin hesabı da sorulacaktır. O hesap gününün inşallah çok yakın olduğunu düşünüyorum. 'Yenilir mi inanmışın imanı/Böyle bir gerçeğin olmaz gümanı/İnşallah başlarsa hesap zamanı/Haklarından geleceksin tamam mı?' Bu, Abdurrahim Karakoç'un şiiridir. Onu da rahmetle hatırlıyorum. Elbette her şeyin, haksızlıkların, zulümlerin, hukuk içinde de demokrasi içinde de zaman içinde de bir hesabı sorulur ama şu anda Gazze'ye, Filistin'e gönülden bağlı olan Bursalı kardeşlerim bilsin ki şafak sökmek üzeredir ve inşallah zulüm bitecektir. Sayın Başbakanımız hem bugün hem cumhurbaşkanı olduktan sonra Filistin davasının yenilmez mücahidi olarak, bir numaralı savunucusu olarak, inşallah bütün dünyanın tek ve gür sesi olacaktır." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title