Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

Güncelleme:

Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'nde organize edilen "Leylek Şenliği"ne katılan Arınç, kuş gözlem evini inceledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey ilçesi Eskikaraağaç Mahallesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Leylek Şenliği"ne katıldı.

Arınç, Karacabey Belediyesince Uluabat Gölü kıyısındaki mahallede düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, bu organizasyona ilk kez katıldığını söyledi.

Göl yakınındaki bu alanın, leyleklerin yerleşme, üreme ve buluşma noktası olduğunu belirten Arınç, "Leylekler çok sevimli mahluklar, güzel hayvanlar. Aynı zamanda da mübarek hayvanlar. Leylek üzerine yazılmış, söylenmiş pek çok atasözü var. Onların gelip geçtiği yerlerde izlerini sürmek, onlara zarar verilmemesini temin etmek, geleneklerimizde çok büyük yer tutuyor. 10 yıldan beri sürdürülen, artık bugün hem Valiliğimizin hem de Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bundan sonra daha güçlü kutlanacağına inandığım bir şenliğin içindeyiz" dedi.

Şenliğin, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, dernekler ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla daha canlı hale geleceğini dile getiren Arınç, buradaki leyleklerin geliş gidişleri, yolları ve konaklamalarını takip etmenin mümkün olacağını aktardı.

Ayaklarındaki çipler sayesinde onların izlenebileceğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Gözümüz görmeden, haberimiz olmadan bir yere gitmeleri mümkün değil. Bu çipler marifetiyle bizlere de haber verdiler ki bu pazar günü işimizi gücümüzü bırakıp leylekleri görmeye geldik. Bursa'da en güzel vakıf eserlerinden biri de Gurabahane-i Laklakan. Leylekler için ecdadımız bunu yapmış. Bursa böyle bir şehir. Leylek denildiği zaman Bursa, Bursa denildiği zamanda Recep Altepe akıllara gelmeli. İnşallah burası bir ziyaret merkezi olarak Bursa'nın bütün özelliklerini üzerinde taşıyan bir merkez olarak dünyanın izlediği bir mekan olsun."

Arınç ve beraberindekiler daha sonra kuş gözlem evini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile vatandaşlar katıldı.

Bu arada, sinema ve dizi oyuncusu Cemal Hünal ile arkadaşlarından oluşan atlı grup, Arınç'ı şenlik alanına girişinde karşıladı, ayrılırken de uğurladı. 

Kaynak: AA / Güncel

uluabat gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title