Haberler

Arınç: AK Parti'ye Diz Çöktürmek İstiyorlar

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bütün komplolar, hesaplar, 17 Aralık'ta başlayan sistem, bu işleri yapanlar, AK Parti'ye diz çöktürmek istiyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bütün komplolar, hesaplar, 17 Aralık'ta başlayan sistem, bütün bu işleri yapanlar, AK Parti'ye diz çöktürmek istiyor. Allah'a hamdolsun, bugün şu saat itibarıyla Türkiye'de on binler, yüz binler, milyonlar meydanlara sığmıyor çünkü 'biz sana güveniyoruz ey Tayyip Erdoğan, senin partine güveniyoruz, senin yaptığın işleri takdir ediyoruz ve hiçbir şey, sana yapılan bu iftiralar hiçbir zaman geçerli olmayacak' diyor" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin halinin içler acısı olduğunu, kendi içinden aday bulamadığını savundu.

"Ankara'dan MHP nin eskisini aday yapıyor" diyen Arınç, şöyle konuştu:

"Enteresan bir şey. Ankara'nın, CHP'nin kalesi olması gerekmez mi? 'Biz Atatürkçüyüz' demiyor mu bunlar? Atatürk, Ankara'da. 'Biz cumhuriyeti kurduk' demiyorlar mı? Meclis, Ankara'da. 'Ankara, sosyal demokrat, laik, demokrat, cumhuriyetçi kentimiz' demiyorlar mı? Maşallah her gün bunları konuşuyorlar. Peki kardeşim senin içinden gerçek CHP'liyi, ulasalcı, kemalist, solcu, sosyal demokrat, neyse öyle birisini niye aday çıkartmıyorsun da geçen dönem MHP'den aday olmuş, CHP'ye 5 yıl boyunca sallamış bir adamı bugün aday yapıyorsun? Vallahi ben 40 yıl siyasette böyle bir şey görmedim. Ben Erbakan Hoca'yla siyaset yaptım. Erbakan Hocam derdi ki 'iki inanmış adam varsa birisini orada aday yapacaksınız, diğeriniz de ona oy verecek.'

Ankara gibi bir yerde bula bula MHP'nin eskisi Mansur Yavaş adlı arkadaşımızı buldular, çıkarttılar. Bu, şu demektir. 'İçimizde CHP çizgisinde Atatürkçü, laik, Kemalist, solcu, sosyal demokrat birisi yok, var olanları çıkartırsam 10 oy bile alamayacak. Dolayısıyla biz böyle birini çıkartarak bütün partilerden oy alabiliriz' diye düşünüyorlar. İşte o yüzden düşünün, Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu, artık bunu yapmaya başladı."

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Arınç, bozkurt işareti yaparak, "Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara sokaklarında böyle geziyor. Kıyametin küçük alameti. Bu basından korkulur. Ben Kılıçdaroğlu'nu tarif ediyorum. Bizim ki bu" diyerek, Rabia işareti yaptı.

Arınç, şu ifadelere yer verdi:

"Bunun anlamı çok daha büyük. Sonra altyazı yazarlar, 'Arınç da kurt oldu' derler. Selahattin Demirtaş bana da kızar. Demirtaş, dün güzel bir şey söylemiş. 'Biz Dersimli Kürt zannediyorduk Kılıçdaroğlu'nu meğer kurt kökenliymiş' dedi. Ne günlere kaldık? 'Bize herkesten oy lazım, onun için böyle yapıyorum' diyor. Oyun bol olsun."

Seçim öncesinde partisi, Başbakan Erdoğan, bakanlar ve çocuklar hakkında iftira ve lekeleme kampanyası başlatıldığını anlatan Arınç, bu kesimin işbirliği yaptığını, rollerini seçtiğini kaydetti.

"Bu seçimler sadece belediye seçimi olmakla da kalmadı, aynı zamanda hükümetimizin de denendiği, sınandığı ve hakkında pek çok şeyler konuşulduğu seçim haline geldi" diyen Arınç, geçmişteki siyasi partilerden ya da hükümetlerden biri olsaydı, iftira ve hakaretlere 10 gün dayanamayacağını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın güçlü olduğunu, halkın kendilerine inandığını belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Bütün hakaretlere rağmen meydanları yüz binler dolduruyor. İstanbul'da 2 milyon kişi dolduruyor. 'AK Parti'ye inanıyoruz' diyor. AK Parti, yeni bir parti değil. 11 seneden beri Sayın Başbakanımız, rahmetli Menderes'in de rekorunu kırdı.  O, 10 yıl 3 ay başbakanlık yapmıştı. Sayın Başbakanımız, 11 yıldan beri hükümette. Çok şükür, biz bugüne kadar milletin en çok desteklediği ve güvendiği partiyiz. Bugüne kadar bizi yıkmayı, götürmeyi denediler. 'Bunlar da çok oluyor' dediler. Daha 2004'lerde falan başladı. Darbecilik damarları kabardı birilerinin. Cunta faaliyetlerine başladılar. Planlar, hesaplar yaptılar. Biz dimdik durduk. Hiç korkmadık, sabırlı olduk. Bunun demokrasiyle çözüleceğine inandık. Şimdi hesapları yapanların pek çoğu mahkemelerde yargılanıyor.

Kimisi mahkum oldu, kimisi de temyizi bekliyor. Onunla bizi yıkamadılar. Çok şükür, Türkiye üzerindeki vesayet kalktığı için hepsi eski darbeler, eski muhtıralar, eski cuntacı faaliyetlerin hepsinin kafasına balyoz gibi indik. Hiçbirisi nefes alamadan çekti, gitti. Ortada hiçbir şey kalmadı."

Arınç, 2007'de kendilerine cumhurbaşkanını seçtirmediklerini, "367 hokkabazlığını" ortaya çıkardıklarını kaydederek, kimsenin inanmadığı safsatayı Anayasa Mahkemesinin karar haline getirdiğini söyledi.

27 Nisan akşamı Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine koyduğu tehdid aldırış etmediklerini ifade eden Arınç, ertesi gün ağzının payını verdiklerini aktardı.

350'den fazla milletvekili olan AK Parti'ye Anayasa Mahkemesinde kapatma davası açtıklarını vurgulayan Arınç, kapatmayı başaramadıklarını, para cezası verdiklerini dile getirdi.

"Şimdi utanıyorlardır" diyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üniversitelerde başörtüsü serbest, kamuda serbest, Mecliste bile serbest oldu. 2007 seçimleri böyle geçti. İyice çıldırdılar. Anayasa Mahkemesindeki mahkeme de bitti. Bunun üzerine partiyi içinden bölmeye çalıştılar. Milletvekillerini elde etmeye çalıştılar. Dışarı çıktılar, parti kurmaya çalıştılar. Kurulan partilerin tabelası bile kalmadı ama biz 2011'e gittik, yüzde 50 oy aldık.

BDP ile CHP arasında münakaşa oldu. BDP'li Hasip Kaplan vardır. Çıktı, kürsüye geldi, CHP'lilere dedi ki:  'Valla siz böyle muhalefet yapmaya devam ederseniz, bu AK Parti, daha 20 yıl iktidardan gitmez' dedi çünkü CHP'nin yaptığı 'muhalefet' diye bir şey yok. Ağız dolusu, terbiye dışı konuşmalar, Meclisi sabote etmek, kürsüyü işgal etmek var. Şimdi yapılan budur.

Seçimlerden önce AK Parti'yi tökezlettirmek, cumhurbaşkanını seçtirmemek, önümüzdeki seçimde de AK Parti'yi düşürebilmek... Bütün komplolar, hesaplar, 17 Aralık'ta başlayan sistem, bütün bu işleri yapanlar, AK Parti'ye diz çöktürmek istiyor. Allah'a hamdolsun, bugün şu saat itibarıyla Türkiye'de on binler, yüz binler,  milyonlar meydanlara sığmıyor çünkü biz sana güveniyoruz 'Ey Tayyip Erdoğan, senin partine güveniyoruz, senin yaptığın işleri takdir ediyoruz ve hiçbir şey sana yapılan bu iftiralar hiçbir zaman geçerli olmayacak' diyor."

- Bartın

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title