Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi partilerin önce milletin gönlüne girmesi sonra oy istemesi gerektiğini belirterek, "Baskıyla, tehditle, şantajla, yalanla hileyle ne demokrasi ne de seçimler olur" dedi.

Arınç, Osmangazi Belediyesi İlkokulunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 20 milyon kişinin ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim çağında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin genç nüfusunu zenginlik olarak gördüğünü belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Avrupa nasıl yaşlıysa Türkiye o kadar genç. Genç olanın da geleceği güzel olur. Bu evlatlar iyi yetişirse gözümüz arkada kalmaz. Onları okullarda ve okul dışı eğitimlerinde milli ve manevi değerlerimizle yetiştirmemiz lazım. Katrilyonluk bütçelerle milli eğitime yarar sağlamaya çalışıyoruz. Yetmiyor, hayırseverlerimizden yardım alıyoruz. Yoksa 60 katrilyonun üzerindeki bütçesiyle milli eğitimde 20 milyon gencimize derslik, okul yapmak, öğretmen atamak, tablet bilgisayar dağıtmak, kitaplarını masanın üzerine koymak ve onların bütün ihtiyaçlarını karşılamak mümkün olmuyor."

Arınç, AK Parti hükümetlerinin çok büyük eğitim yatırımları yaptığını dile getirdi.

Her ilde en az bir üniversite bulunduğunu anlatan Arınç, "Milyonlarca lise, ilköğretim talebemiz var. Bunları iyi yetiştirmeye gayret ediyoruz çünkü anarşist nesil istemiyoruz. Memleketini seven, Allah'ını, Peygamber'ini bilen, vatanına sevdalı gençler yetişirse terörden kurtuluruz, geleceğimiz de parlak olur. Bu yüzden işimizin başına eğitimi yazdık ve eğitimde başarılı olduk" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin başarısının artırmasını hazmedemeyenler olabileceğini belirtti.

Hükümetin ayağını kaydırmaya çalışarak, "Peki ne olacak bu ülkenin hali" diye sorulduğunda, "Ne olursa olsun, yeter ki bunlar gitsin de gerekirse ortalık yansın, yıkılsın" diyenler bulunabileceğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Şüphesiz her parti bizim için meşrudur. Milletimizden oy talep ediyor. Önce gönüllere girmeli, sonra da her parti milletin oylarını istemeli. Baskıyla, tehditle, şantajla, yalanla hileyle ne demokrasi ne de seçimler olur. Doğruları söyleyenlerle ve yapanlarla, hizmet edenlerle birlikte olacağız."

Beraberindeki diğer protokol üyeleriyle butona basarak, okulun temeline ilk harcı atan Arınç, daha sonra Sarem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Osmangazi Belediyesi Bülent Arınç Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title