Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'yi kıskananlar bulunduğunu belirterek, "(Bunlar gitsin) diyenler var. Elbette siyaset böyle bir yarıştır.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'yi kıskananlar bulunduğunu belirterek, "(Bunlar gitsin) diyenler var. Elbette siyaset böyle bir yarıştır. Peki gitsin de yerine kim gelsin? 'Yerine kimin geleceği önemli değil' diyorlar. 'Batsın bu dünya' diyorlar. Bu çok saçma, çok kötü, çok yanlış bir şey" dedi.

Arınç, Manisa'nın Gördes ilçesindeki toplu açılış programında yaptığı konuşmada, ziyaretinden ve önemli eserleri hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gördes'te çok samimi ve çalışkan insanlar tanıdığını kaydeden Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"4 dönem beni Manisa'dan milletvekili yaptınız. Gördes hizmete susamıştı, geçim kaynakları kıttı, insanlar iş bulamıyordu, ekonomisi güçsüz belde haline gelmişti. O zaman düşünürdük, 'hangi hizmete öncelik vermeliyiz' diye. Yol ve eğitim hizmetleri önemliydi. Kolları sıvadık. Gördes'e yapılması hayaldi. Eski siyasetçileri yakından tanırım. Rahmetli olanlar var, hayatta olanlar var. Hepsi halka verdiği sözü tutmak isterdi. Hükümetler hükümet, partiler parti değildi. Söz verilir bir şey yapılmazdı. Bu seçimin en güzel sloganı o yüzden 'onlar konuşur, AK Parti yapar'. Onlar konuştu, biz yaptık. TOKİ konutları geldi Gördes'e. Çok güzel bir TOKİ örneğini, 170 ailenin yaşayacağı örnek proje olarak yapmışız. İnşallah doğalgaz da geliyor."

-"Milletin tercihi"

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'nin 13 yıldır tek başına iktidarda bulunduğunu, bunun milletin tercihi olduğunu vurgulayarak, teşekkür etti.

Türkiye'deki belediyelerin yüzde 62'sini kazandıklarını anımsatan Arınç, "Referandumları geçtik ve halkımız ilk defa oylarıyla Cumhurbaşkanını seçti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla, 20 milyonun üstündeki oyla Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu. Onun da sahibi sizsiziniz. 3 milletvekili, 3 belediye seçimi, 3 referandum ve cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıkan, her seferinde bizi destekleyen Gördes'e teşekkür ederiz" dedi.

Buraya yönelik çalışmalarının süreceğini bildiren Arınç, aktif siyasete ara vereceğini ancak her zaman Gördeslilerin yanında olacağını kaydetti.

Tek başına iktidara gelen AK Parti'nin akşam düşündüğünü, sabah hayata geçirecek güçte olduğunu vurgulayan Arınç, "Biz siyasete girerken Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve dava arkadaşlarımızla şu sözü verdik: 'Cesur siyaset yapacağız, kararlı olacağız, millete hizmet edeceğiz. Bizim siyasetimiz millete hizmet endeksli olacak. Millet hizmet olarak neye susadıysa onu yapacağız, çıkarcı olmayacağız. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz.' Sözlerimizi tuttuk. Darbe teşebbüslerine karşı durduk, bir sürü hileler yapıldı karşı durduk. Bildiriler, muhtıralar yayınlandı, elimizin tersiyle ittik. Ayakta kalmaya çalıştık. Partimizi kapatmak istediler, muvaffak olamadılar. Allah yanımızda, fırsat vermedi ve AK Parti'nin, hükumetin önüne engel çıkaramadılar" diye konuştu.

-"AK Parti'den daha iyisi gelecekse buyursun gelsin"

Genel seçime yaklaşık 1 ay kaldığını, AK Parti'nin geçmişte hayal olan işleri hayata geçirdiğini, alnı ak, başı dik milletin karşısına çıktığını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"13 yıldır tek başına iktidar olmak sadece bize nasip oldu. Bunu kıskananlar var. 'Bunlar gitsin' diyenler var. Elbette siyaset böyle bir yarıştır. Peki gitsin de yerine kim gelsin? 'Yerine kimin geleceği önemli değil' diyorlar. 'Batsın bu dünya' diyorlar. Bu çok saçma, çok kötü, çok yanlış bir şey. Eğer AK Parti'den daha iyisi gelecekse kimse buyursun gelsin ama soruyorsun, 'Senin iktidar olmaya niyetin var mı?' 'Ben iktidar olsam ne yapacağım, ben alsam alsam yüzde 35 oy alır, büyük başarı sayarım' diyor. Öbürü yüzde 15'lerden başlıyor. Bir tanesi de yüzde 10'un sınırlarında, 'ya geçerim ya geçmem' diyor.  Böyle kıytırık partilerle kıytırık koalisyonlarla Türkiye nereye gider?"

Türkiye'nin artık macera aramadığını, maceraların geçmişte yaşandığını söyleyen Bülent Arınç, "Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle yemek yemiş. Yemekte 'Biz HDP ile MHP ile koalisyon kurabiliriz' demiş. Yaşı benim gibi olanlar eski koalisyonları hatırlar. Yaşı biraz daha genç olanlar 1999-2002 arasındaki koalisyon hükümetini hatırlar. Yapılan tek şey ekonominin mahvolmasıydı, insanların fakirleşmesiydi. 22 bankayı batırmışlardı, 44 katrilyon millete yük getirmişti" ifadesini kullandı.

Koalisyon hükümetinde kendi kendini tüketen ekonomi olduğunu anlatan Arınç, "Türk parası 6 sıfırlıydı. Tuvalete bile ancak 1 milyon lira ile gidilebiliyordu. Bana o günleri örnek gösteren insanlara yuh olsun. Biz öyle koalisyon istemiyoruz. Biz AK Parti gibi en güzel hizmetleri tek başına götürmüş iktidar istiyoruz. En büyük iddiamız budur. Kim gelecekse tek başına gelsin" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, koalisyonlarla Türkiye'nin geçmişte çok şey kaybettiğini, bundan sonra da kaybedeceğini belirterek, "Onların barajı aşma konusunda bile sıkıntısı varsa bizim hükümetimizin söyleyeceği bir şey yoktur" dedi.

-20 projenin açılışı yapıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de Gördes'e büyük önem verdiklerini, ilçeyi doğalgaz ile buluşturmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Törende daha sonra TOKİ konutları, yeni devlet hastanesi, imam hatip lisesi pansiyonu, elektrik hattının yerin altına alınması, eski Gördes Tarihi Pazar Camii, soğuk hava deposu, belediye şantiye binası, engelsiz engelliler yaşam parkı, Güneşli sulaması, Doğanpınar Göleti, Güneşli Atatürk İlkokulu, Gördes Çayı Taşkın Koruma Projesi, Gördes Anadolu Lisesi, Fatih Ortaokulu ek binası, Adnan Menderes Camisinin de aralarında bulunduğu 20 projenin açılışı yapıldı.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Gördes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title