Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Bütün hizmetlerimiz milli eğitim için.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bütün hizmetlerimiz milli eğitim için. Devlet olarak 70 milyar lira civarında milli eğitime katkı yapıyoruz, yetmiyor" dedi.

Arınç, İnegöl ilçesinde, Kazak asıllı iş adamı Tarık Celaloğulları'nın, bir trafik kazasında 22 yaşında hayatını kaybeden ağabeyinin kızı Naire Çikayeva anısına yaptırdığı Anadolu Lisesi ile babası Hacı Hayrullah Çikayev adına inşa ettirdiği okula ait spor salonunun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, Türkiye'de 16 milyon, Bursa'da da 500 binin üzerinde öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, bu gençlerle iftihar ettiklerini söyledi.

Öğrencilere, "Geleceğimizi, bütün ümidimizi size bağladık" diye seslenen Arınç, "Allah size akıl fikir versin. Allah size işlerinizde, derslerinizde başarılar versin, kazadan beladan korusun. Bu güzel öğretmenler, anneniz, babanız, kardeşlerinizle cennet vatanımızın güzel parçası İnegölümüzde en iyi eğitimi alın, bir an evvel yetişin, memleketin insanlarımızın hizmetine koşun. Sizden bunu bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Arınç, ülke nüfusunun genç olduğunu ve onların büyük bölümünün de eğitim çağında bulunduğunu ifade etti.

Eğitime yapılan yatırımlara değinen Arınç, şöyle devam etti:

"Bütün hizmetlerimiz milli eğitim için. Devlet olarak 70 milyar lira civarında milli eğitime katkı yapıyoruz, yetmiyor. 76 milyon nüfusumuz var, yarısı 30 yaşın altında. Üniversite öğrencileriyle neredeyse 20 milyonun üzerinde eğitim çağında gencimiz var. 177 üniversitemiz, binlerce ortaokul, anaokulu, ilkokulumuz var. İftihar ediyoruz. Nüfusumuz büyük olsun, genç sayımız fazla olsun, biz onlar için gece gündüz çalışacağız. Eğitim kurumlarımızı inşallah birer birer mükemmel hale getireceğiz."

"Ahıska Türkleri birer kahramandır"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ile spor salonunun, sadece Celaloğulları ve ailesinin yaptırdığı bir iş olmadığını anlattı.

Celaloğulları'nın ailesinin köklerinin Kazakistan'a dayandığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Bakınız burada künyeleri okundu, Kazakistan'dan, Almatı'dan bahsedildi. Bu topraklar, ata yurttan ana yurda ilgi duyduğumuz topraklar. Ecdadımızın ta o topraklardan buralara geldiğini biliyoruz. Ahıska Türkleri ise bir destan yaşamışlardır, zulüm görmüşlerdir, topraklarından sürülmüşlerdir, dünyanın her tarafına dağılmışlardır. Stalin döneminin en acı zulümlerini bizzat yaşamış insanlardır. Ahıska Türkleri birer kahramandır, dürüsttür, çalışkandır, vatanına toprağına bağlıdır."

Arınç, 7 veya 8 Kasım'da, İnegöl'de inşa edilen devlet hastanesinin açılış törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile katılacaklarını sözlerine ekledi.

Tesislerin açılışının yapılmasıyla sona eren törende, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iş adamı Tarık Celaloğulları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu. - Bursa

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Bülent Arınç Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title