Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bakmayın, böyle dedikodular, iftiralar, bunların hepsi 30 Mart akşamı bitecek. Bu dedikoduların, iftiraların tek sebebi var; AK Parti'yi mahalli seçimlerde tökezletmek, itibarsızlaştırmak, ona gidecek oyları eksiltmek" dedi.

Arınç, partisinin Karacabey Belediye Başkan adayı Ali Özkan'ın seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, son genel seçimlerde Bursa'dan 11 milletvekili çıkardıklarını, 1 milyona yakın oy aldıklarını ve 17 belediyenin 15'ini kazandıklarını hatırlattı.

AK Parti'nin güçlü bir parti olduğunu, gücünü de halktan aldığını ifade eden Arınç, "Siz bize her zaman destek oldunuz, biz de sizi mahcup etmemeye çalışıyoruz. Siz destek veriyorsunuz, biz de işimizin hizmet olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Arınç, 2009 yılında Karacabey'de belediye başkanının, partilerinden seçildiğini, onun sorumluluğunu da taşıdıklarını dile getirdi. Onun, başarılı, güzel ve dürüst hizmetler yapmadığını ve bundan dolayı partileriyle ilişiğini kestiklerini söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

"Şimdi size olan mahcubiyetimizi gidermek istiyoruz. Oysa AK Parti'nin belediye başkanı, Recep Altepe gibi, Özgen Keskin gibi, Mustafa Dündar gibi olur; emsalleri çok. Burada bir başarısızlığa uğradık. Kabahati kendimizde bulalım. Şimdi bu kabahatimizi telafi etmek, eksik kalan bütün işleri tamamlamak ve Karacabey'e olan borcumuzu tamamen eda etmek için bu çok değerli kardeşimizi aday yaptık. Ali Özkan beyin pek çok şeyine kefiliz. O dürüst, Karacabey aşığı bir insan, yapılacak hizmetlerin hepsini biliyor. Elinden geleni yapacak. Artık 5 yılın sonunda size mahcubiyetle değil, göğsümüzü gere gere başımızı dik tutarak geleceğiz."

"Büyükşehirler gitti, bütün şehirler geldi"

Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında 11 yıldır devam eden hükümetleri olduğunu anımsatan Arınç, toplar, tüfekler, iftiralar ve dedikoduların, hükümetlerinin boynuna yetişemediğini belirtti.

Milletin, 2002'de yüzde 35, 2007'de yüzde 47, 2011'de yüzde 50 ile 3 kez kendilerine destek olduğunu ve iktidarı teslim ettiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"İş başında kalmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Çok şükür gücünü haktan ve halktan alan bir iktidarız. Bakmayın, böyle dedikodular, iftiralar, bunların hepsi 30 Mart akşamı bitecek. Bu dedikoduların, iftiraların tek sebebi var; AK Parti'yi mahalli seçimlerde tökezletmek, itibarsızlaştırmak, ona gidecek oyları eksiltmek. Allah dilemişse bunların hiçbirinin, 'Yel, kayadan ne koparır' derler, hiçbirinin etkili olmadığını göreceksiniz. Milletimiz inanıyor, güveniyor, destek oluyor, destek de devam edecek."

Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de bu kez yüzde 50'lerin üzerinde oyla yeniden belediye başkanı olacağını söyleyerek, artık büyükşehirlerin gittiğini, yerine "bütün şehirler"in geldiğini, hizmetlerin il geneline yayılacağını anlattı.

"Tarlalarınıza bereket yağdırıyoruz"

Karacabey'de yapımı devam eden hastanenin yüzde 70'inin tamamlandığını, 30 milyon liradan fazla harcama yapılacağını ve en kısa sürede bitirileceğini dile getiren Arınç, Bursa'da ise 800 dönüm arsada bin 360 yataklı şehir hastanesi inşa edeceklerini ve bunun için 800 milyon lira masraf edileceğini bildirdi.

Arınç, şöyle konuştu:

"Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez. Yolsuzluk olsaydı biz Bursa'da 800 milyona hastane yapmaya kalkmazdık. Elimizde para olmazdı. Bizden önceki hükümetleri hatırlayın, eski koalisyonları, eski başbakanları, eski bakanları. 'Haydi hizmet yap' dediğin zaman, 'Param yok ki' derlerdi. Bir içme suyunu bile bir köye getirmekten aciz kalırlardı. Bir yol yapmaktan mahrumduk yıllarca ama şimdi hamdolsun havuzumuzda sular var ve biz bu sulardan sizin tarlalarınıza bereket yağdırıyoruz. Her yere trilyonluk yatırımlar yapıyoruz, otoyollar yapıyoruz, hava alanları yapıyoruz ve denizin 60 metre altından Marmaray'lar geçiriyoruz. İstanbul'a 4 kilometre asma köprüler yapıyoruz. Yapmadığımız bir şey kalmadı. Allah veriyor, biz de milletimize sarf ediyoruz."

Daha sonra Arınç, seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç Karacabey Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title