Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç (2) -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu seçimde hükümetimizi, Başbakanımızı da işin içerisine soktu birileri. Onu küçültmek istiyorlar, haşa ona diz çöktürmek istiyorlar, hükümetimizi zayıflatmak istiyorlar.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu seçimde hükümetimizi, Başbakanımızı da işin içerisine soktu birileri. Onu küçültmek istiyorlar, haşa ona diz çöktürmek istiyorlar, hükümetimizi zayıflatmak istiyorlar. Her şey 30 Mart'a, AK Parti'nin başarısızlığına uyarlanmış" dedi.

Merkez Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Arınç, 2002, 2007 ve 2011 yıllarında peş peşe 3 genel seçimde oylarını sürekli artırarak iktidara geldiklerini anımsattı.

Son genel seçimde yüzde 50 yani her iki seçmenden birinin oyunu aldıklarını belirten Arınç, iki referandumda AK Parti'nin "evet" dediğini milletin onayladığını, büyük başarılar kazandıklarını dile getirdi.

Arınç, AK Parti'nin başarısının altında inançlı, dürüst, kararlı, ilkeli ve cesur siyasetin yattığına dikkati çekerek, "Allah, cesur olana izzet verir, itibar verir. Biz de dimdik ayaktayız, 11 yıldan beri iktidarız" değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini dileyen Arınç, "Allah, nifakçılara, bozgunculara fırsat vermesin. Allah, hepimizi bu cennet vatanımızda hür, hamdolsun rahat ve huzurlu yaşayan güzel insanlarımızla beraber eylesin" diye konuştu.

Seçim çalışmaları için sadece Bursa'da bulunmadığını anlatan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, partisinin genel merkezinin görevlendirmesiyle 25 ile, bir o kadar da ilçeye gittiğini, mitingler yaptığını bildirdi.

Sadece yurt içinde değil, Balkanlar, Ortadoğu ve Türkiye ile ilgili bütün coğrafyada AK Parti'nin bu seçimlerdeki başarısı için dua edildiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Kosova da dua ediyor. Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir bey aradı, başarımız için dua ettiklerini söyledi. Onlarda da seçim varmış, 'Biz de çalışıyoruz' dedi. Hamdolsun Batı Trakya böyledir, Makedonya böyledir, Kosova, Bosna Hersek böyledir, Sancak bölgesi böyledir. İnanınız yüzlerce, binlerce insan, Türkiye'deki seçimlere ve Sayın Başbakanımızın maruz kaldığı hakaretlere, edepsizliklere karşı kollarını açıyor ve saatlerce bu zalimlere, bu haksız, iftiracı insanlara karşı söylediklerini söylüyorlar ve bizim başarımız için dua ediyorlar."

- "Hafakanlar bastı"

Arınç, son dönemdeki gelişmelerle bu seçimlerin başka bir anlamı olduğuna değindi.

Seçimlerin bir başka özelliği de bulunduğunu bildiren Arınç, şunları kaydetti:

"Bu seçimde hükümetimizi, Başbakanımızı da işin içerisine soktu birileri. Onu küçültmek istiyorlar, haşa ona diz çöktürmek istiyorlar, hükümetimizi zayıflatmak istiyorlar. Her şey 30 Mart'a, AK Parti'nin başarısızlığına uyarlanmış. Bu seçimlerde AK Parti başarısız olursa, eğer bu yaptıklarına millet inanacak olursa, arkasından cumhurbaşkanlığı seçimini yaptırmayacaklar, arkasından bu hükümeti de güçsüz hale getirip yıkıp gidecekler. Kim bu zavallılar, kim bu kötü düşüncenin sahipleri? E konuşanlara bakarsanız, ortaya çıkan iftiralara, kasetlere hatta devlete, Allah korusun, ihanet edecek düzeyde yaptıklarına bakarsanız, işin siyasi boyutu da var, iç ve dış boyutu da var. 11-12 senedir bu hükümete sabredemiyorlar, bu başarıları hazmedemiyorlar. Nasıl olur da geçmişte hükümetler 1-2 senede çekip giderken, eskiden darbeyle korkutulurken, muhtıra verilirken, bildiriler gece yarısı neşredilirken nasıl oldu bu hükümet hepsinin hakkından geldi, darbecileri yargılar hale geldi, referandumu başardı ve Türkiye'yi ekonomik anlamda Avrupa ülkelerinin de önüne geçirdi. Biz başaramadık da niye bunlar başardı. Niye 3 senede, 4 senede gidemediler. Neden bunlardan kurtulamadık. Hafakanlar bastı."

Bülent Arınç, AK Parti'yi yıkma girişiminin ilk defa yaşanmadığını dile getirdi.

Darbe hazırlıkları ve cunta faaliyetlerinin, 2004, 2005 yıllarında da olduğunu ancak kendilerinin cesareti nedeniyle bunun başarılamadığını anlatan Arınç, "Partiyi kapatmak istediler 2008'de, başaramadılar. Partinin içerisinden adam çalarak çökertmek istediler, başaramadılar. Her türlü yalan, iftira, olmadı. Şimdi, Allah saklasın, belden aşağı, edepsizce, ahlaksızca iftiralarıyla hakaretleriyle bizi çökertmeye çalışıyorlar. Hamdolsun Başbakanımızdan da hükümetimizden de eminiz. Hiçbir şeyden de korkmuyoruz ve Allah'ın izniyle bütün bunların foyasının bir gün çıkacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title