Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç (1) BURSA

Başbakan Yardımcısı Arınç (1) - BURSA

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

- Arınç: "Bu ülkede iki sene 'PKK' demesek PKK kendiliğinden çökerdi ama bizim televizyonlarımızın bir kısmı kanlı kanlı, canlı canlı realite programları yapar gibi propagandayı kendiliğinden üstlendiği için bu örgütler yaşayabiliyor"

- "İsmini andığınız zaman propagandasını yapıyorsunuz, kamerayı çevirdiğiniz zaman propagandasını yapıyorsunuz. 3 kişi koşarken arkasında sen de koşarsan o, amacına ulaşıyor"

- "Ne kadar hayırseverimiz varsa kendi imkanları yetmiyorsa başkalarıyla birleşerek eğitim kurumları yapmalı, fakülteler, liseler, meslek liseleri, ilköğretim kurumları yapmalı"

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu ülkede iki sene 'PKK' demesek PKK kendiliğinden çökerdi ama bizim televizyonlarımızın bir kısmı kanlı kanlı, canlı canlı realite programları yapar gibi propagandayı kendiliğinden üstlendiği için bu örgütler yaşayabiliyor" dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde, Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binasının açılışı, Arınç ve beraberindeki yetkililer tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Arınç, daha sonra binadaki salonda, hayırsever iş adamı Hasan Öztimur'a "fahri doktora", eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'a da "fahri profesörlük" unvanı verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Öztimur'un mükemmel bir fakülte ve dekanlık binası yaptırarak üniversiteye bağışladığını söyledi.

Siyasi yaşamında, kamunun yaptırdığı, devletin imkanlarıyla inşa edilen pek çok eğitim kurumunun açılışlarında bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası içerisinde kim ne yaptıysa küçük, büyük demeden özellikle onlara iştirak ettim. Bu hayırseverlerimizi tebrik ettim, takdir ettim. Çünkü bu bir vefakarlık, bu bir saygının ifadesidir. O insanların kendi imkanlarıyla helal kazançlarıyla yaptırdıkları bu eğitim kurumları, Türkiye'nin çok büyük bir ihtiyacını görüyor" ifadesini kullandı.

Eğitime katkının, geleceğe, gençlere katkı, ülkeye yapılacak en büyük, en hayırlı işler olduğunu vurgulayan Arınç, geçmişte "hayırseverlik", "Allah rızası" denildiğinde halkın daha çok cami, Kur'an kursu yapmayı anladığını belirtti. Bu konuda çok büyük işler yapanlar bulunduğunu ancak artık Türkiye'nin ihtiyacının eğitim kurumları olduğunu dile getiren Arınç, "Ne kadar hayırseverimiz varsa kendi imkanları yetmiyorsa başkalarıyla birleşerek eğitim kurumları yapmalı, fakülteler, liseler, meslek liseleri, ilköğretim kurumları yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç hem öğrenci yurdundan hem de okuldan arkadaşı Harput'un yaklaşık 6 yıl Bursa'da valilik yaptığını anımsatarak, onun Siyasal Bilimler Fakültesini, kendisinin ise Hukuk Fakültesini bitirdiğini dile getirdi. Onun, Bursa'da valilik yapmasından gurur duyduğunu anlatan Arınç, Harput'un büyük katkıları ve hizmetleri bulunduğunu ifade etti.

- Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi

Yapmaktan utandığı tek şeyin, bir toplantıya geç kalmak olduğunu bildiren Arınç, bu törene de biraz geç kaldığını kaydetti.

Geç kalmasının, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu yapım çalışmalarını havadan ve karadan incelemelerinden kaynaklandığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"İftihar etmeliyiz. Bence Cumhuriyet döneminin en büyük projelerinden biri budur. 380 kilometrelik İzmir'den başlayan ve İstanbul'da sona erecek olan bir otoyol artı köprü projesiyle karşı karşıyayız. Bu, kamu özel ortaklığıyla iş birliği halinde yapılıyor. Bunun maliyeti 9 milyar dolardır. 18-20 katrilyonluk bir iş var karşımızda. 22 yıl artı 4 aylık bir çalıştırma süresi var. Bunun içine 7 yıllık inşaat süresi de dahil. Yani devlet 15 yıllık bir çalışma karşılığında 9 milyar dolarlık bir eseri meydana getiriyor. Bu projeyi görmekten çok mutlu oldum, herkese de teşekkür ettim. Bu, muhteşem bir proje. 3 kilometreye yaklaşan bir köprü var; muazzam ayaklar üzerinde duruyor. Onlar da neredeyse denize konulmak üzere. Onlarca tünel, onlarca viyadük var. İzmir'den yola çıkan bir insan 3 saat 15 dakikada İstanbul'a varmış olacak. Bu proje geçmişte de düşünülmüş hatta bir iki defa da ihale edilmiş ama hiçbiri sonuçlanmamış hatta çalışmalar bile başlamamış. Demek ki kamu özel ortaklığı, iyi yöntemlerden biri."

Türkiye'de güzel işler yapıldığını ve bundan herkesin mutlu olması gerektiğini vurgulayan Arınç, bunun, siyasi görüş farklılıklarıyla eleştirilecek bir şey olmadığını belirtti.

Bu konuda sadece, "Bunlar gecikti", "Bunlar küçük", "Biz gelirsek daha büyük yapacağız, daha çabuk yapacağız, şunları şunları da ilave edeceğiz" gibi eleştiriler getirilebileceğini söyleyen Arınç, "Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, ancak rakipleridir. Rakipler de birbirlerini ancak böyle eleştirebilir, hedefe böyle varabilirler" diye konuştu.

- "Keşke o gençler Hasan Öztimur'un elini öpmek için sıraya girselerdi"

Arınç, tören öncesi yerleşkede, sayısı 20-25'i geçmeyen öğrenci grubunun, protesto eyleminde bulunmak amacıyla toplandığını dile getirdi.

Korkak olmadıklarını ve gözlerini kırpmadan her yere gittiklerini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

"Bunlar da sadece bir sivrisinek ısırığı kadar bizi ilgilendirir. Bunlara değer vermiyorum ama üzüldüğüm tek şey; böyle bir güzelliğin içinde yaşarken birilerinin, üzerlerine kötü ideolojilerin deli gömleğini giymiş olarak birilerini protesto etmek için sabahtan beri toplanmış olması. Sayısı 50 olsa UÜ'nün binde biri demektir. 50 bin öğrencisi olan bir üniversitede 50 kişinin bağırıp çağırması, sinek ısırığı kadar, kimseyi etkilemez. 40 yıllık siyasi hayatımda her şeyi gördüm. İhaneti de gördüm, takdiri de gördüm, zenginliği de gördüm fakirliği de gördüm. Bundan sonra göreceğim bir şey kalmadı ama memlekete hizmet eden insanlara en azından saygı duymak gerekirken herkesin huzurunu bozacak birtakım şeyler yapma gayretinde olursa insanlar, buna ancak üzülürüm. Keşke o gençler bizi protesto etmek yerine Hasan Öztimur'un elini öpmek için sıraya girseydi. Bunlar, olacak şeyler. Biz her yerde varız ama her şeyde bir kötülük görmek, gözlerde nefret içerisinde insanlara böyle nefretle bakabilmek çok kötü bir şey. Bu üniversite, bu fakülte, bu binalar, sizler okuyasınız, daha mutlu olasınız, daha iyi bir eğitim alasınız diye yapılıyor."

- "İsmi anılmadığı için çatlamışlar, örgüt dağılmış"

Arınç, medyanın, bunun gibi protestolara daha fazla ilgi göstermesine de üzüldüğünü belirtti.

Kim bağırırsa kameraların o tarafa döndüğünü anlatan Arınç, şöyle dedi:

"Burada 500 kişi var. Dışarıda 5 kişi bağırsa buradaki tüm kameralar onların arkasından koşar. Çünkü habercilik anlayışı da bu. Terörle mücadelede yıllardan beri kafa yoruyoruz, herkesi dinliyoruz, bütün ülkelerdeki örneklere bakıyoruz. Bir ülkede sadece iki yıl o örgütün ismini anmadan haberler yapılmış. İsmi anılmadığı için çatlamışlar, örgüt dağılmış. İsmini andığınız zaman propagandasını yapıyorsunuz, kamerayı çevirdiğiniz zaman propagandasını yapıyorsunuz. 3 kişi koşarken arkasında sen de koşarsan o, amacına ulaşıyor. O yüzden elindeki lav silahı ile hedef aldığı binalara ateş eden ne kadar kötüyse bu güzellikleri görmemek ve göstermemek için birtakım provokatif eylemler yapanlar da aynı hatalara düşüyor. Bu ülkede iki sene 'PKK' demesek PKK kendiliğinden çökerdi ama bizim televizyonlarımızın bir kısmı kanlı kanlı, canlı canlı realite programları yapar gibi propagandayı kendiliğinden üstlendiği için bu örgütler yaşayabiliyor. Bana şimdi diyorlar ki 'Falanca kişi şöyle söylemiş.' 'Benim muhatabım değil' diyorum. Ben, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakan yardımcısıyım. O bahsettiğiniz adam neyse onun sıfatını da siz biliyorsunuz. İsminden bahsetmediğim için çatlıyor adamlar. Siz de böyle yapın. Ey güzel basın, ey Bursa'nın güzel basını, bu sözlerim kulağınızda kalsın. Dışarıda 5 kişi bağıracak diye tetikte olmayın, siz buraya bakın, Hasan Öztimur'a bakın, Şahabettin Harput'a bakın, profesörlere bakın, dekanlara bakın."

Öztimur'a "fahri doktora", Harput'a da "fahri profesörlük" beratlarının verilmesi ve cübbelerinin giydirilmesiyle sona eren törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bazı Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve Öztimur ile Harput'un yakınları katıldı.

Daha sonra, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Beşevler Bölge Parkı'nın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Arınç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdiği parkı, beraberindekilerle gezdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç üniversite fahri doktora fahri profesörlük

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Şahabettin Harput Bülent Arınç İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title