Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kızılcahamam'da

Akdoğan: (1) "Her biri ister din kisvesi altında olsun, ister ideolojik olsun, ister etnik olsun, hangi anlayış olursa olsun, milletin iradesine tasallut eden bütün vesayetçi odaklarla, bütün darbeci odaklarla aynı şekilde mücadele edeceğiz ve kesinlikle bunlara müsamaha göstermeyeceğiz" "Suriye'den kaçan Araplar, Türkmenler, Kürtler, Irak'tan kaçanlar nereye kaçıyor?

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Her biri ister din kisvesi altında olsun, ister ideolojik olsun, ister etnik olsun, hangi anlayış olursa olsun, milletin iradesine tasallut eden bütün vesayetçi odaklarla, bütün darbeci odaklarla aynı şekilde mücadele edeceğiz ve kesinlikle bunlara müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

Akdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler'e teşekkür ederek başladı ve İşler'in Kızılcahamam'ın meselelerini çok yakından takip ettiğini söyledi.

İşler'in hükümette de önemli görevler yaptığını belirten Akdoğan, "O Kızılcahamam'a hep sahip çıkıyor. İnşallah sizler de ona sahip çıkacaksınız. Geçen seçimdeki başarılarda, hem 30 Mart ve hem 10 Ağustos sonucunda, onun gayretli çalışmalarının etkisi olduğunu vurgulamamız ve teşekkür etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Biz bu davanın neferleriyiz" diyen Akdoğan, meselenin koltuk olmadığını, büyük, ulvi amaç ve hedef çerçevesinde herkesin bu davanın neferleri olarak hizmet etme gayretinde bulunduğunu vurguladı.

AK Parti davasının Türkiye'yi yüceltme ve güçlendirme davası olduğunu dile getiren Akdoğan, salondakilere "Sizler her zaman bu davaya sahip çıktınız. Her bir kardeşimi yürekten kutluyorum. 2002'de yüzde 49'la sahip çıktınız. 2004'de yüzde 53'le bize sahip çıktınız. 2007'de yüzde 62 ile AK Parti'ye sahip çıktınız. 2011'de yüzde 65'le sahip çktınız" sözleriyle seslendi.

Siyasi partilerin bir, iki seçim yükselişe geçtikten sonra aşağı doğru indiğini anlatan Akdoğan, ancak AK Parti'nin öyle bir hareket olmadığını belirterek, "10 Ağustos'ta yüzde 73 oranında Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için, bu kutlu davaya sahip çıktığınız için her birinize gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akdoğan, AK Parti'nin iktidarda olduğu 12 yılda siyaseti hizmet ve reform kavramıyla, projeyle, icraatla vizyonla buluşturduğunu dile getirdi.

Partinin, bu hizmetleri yaparken bir taraftan çetelerle, mafyayla, karanlık ve vesayetçi odaklarla mücadele ettiğini anlatan Akdoğan, bu nedenle siyasetin bir mücadele alanı olduğunu vurguladı.

Siyaset yaparken milletin iradesine el uzatanlara karşı bir mücadele ortaya koymak gerektiğine işaret eden Akdoğan, "Bu yüzden siyaset kolay iş değildir, bir bedel ödettirler insana. Biz o bedeli ödeye ödeye geldik. Milletin iradesine ve emanetine kim el uzatıyorsa ona karşı bir mücadele ortaya koyarsınız. Kimseye boyun eğmedik. İster dışardan gelsin, ister içerden gelsin kim siyaset mühendisliğine soyunduysa milletin emanetine kim el uzatıyorsa hepsine karşı dik duruş sergiledik" dedi.

-"Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız"

Akdoğan, konuşmasında paralel devlet, illegal devlet yapılanmasına da değindi. Bu konunun yeni bir şey olmadığını dile getiren Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bu bir zihniyettir, bir yöntemdir. Milletin iradesine, demokrasiye, hukuk sistemine meydan okuyan, devlet gücünü kullanarak milletin iradesini çiğnemeye çalışan birtakım şebekelerin adıdır bu.

Geçmişte derin devlet yapılanmaları oldu, çeteler oldu. Ergenekonvari birtakım yapılanmalar oldu, darbeci zihniyet oldu. Ama o bir versiyonuydu. İkinci versiyonu hangisi? İşte son dönemde ortaya çıkan yine devletin gücünü ortaya koyarak, seçilmiş iktidarları devirmeye çalışan 'ülkeyi millet değil, ben yönetirim' şeklinde çaba gösteren odaklar. Bu da paralel devlet yapılanmasıdır.

Üçüncüsü de KCK türü terör örgütünün uzantısı olan, devlete alternatif otorite tesis etmeye çalışan yapılanmalar. Bunların her biri ister din kisvesi altında olsun, ister ideolojik olsun, ister etnik olsun, hangi anlayış olursa olsun, milletin iradesine tasallut eden bütün vesayetçi odaklarla, bütün darbeci odaklarla aynı şekilde mücadele edeceğiz ve kesinlikle bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bugüne kadar göstermedik, eyvallah etmedik, bundan sonra da eyvallah etmeyeceğiz. Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız."

-"Bunların dinini değiştirebilir miyiz diye bakmıyoruz"

Gazze'de çocukların, Bosna'da yaşlıların, Somali'de muhtaçların AK Parti için, hükümet için dua ettiğini dile getiren Akdoğan, "Bu Türkiye'yi aşan bir mücadeledir, bir harekettir. Çünkü onlar, darda kaldığında, zor duruma düştüğünde yanlarında Türkiye'yi görüyorlar. Türkiye'den başka darbe yapana darbeci diyen, katile katil diyen yok, teröriste terörist diyen yok, zalime zalim diyen yok. Hakikati haykıran bir Türkiye var. Yardım elini uzatan bir Türkiye var" dedi.

Pakistan'a, Somaliye yapılan yardımları dile getiren Akdoğan, "Buranın altını var mı, petrolü var mı diye bakmıyoruz. Bunların dinini değiştirebilir miyiz diye bakmıyoruz. Birileri gibi misyonerlik için yapmıyoruz, Allah rızası için yapıyoruz. Bunu vicdani ahlaki bir görev olarak biliyor ve yapıyoruz. İşte bundan dolayı insanlar Türkiye'yi takip ediyorlar. Grup konuşmasında Ahmet Davutoğlu ne diyecek diye bakıyorlar. Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan hangi açıklamayı yapacak diye bakıyorlar? Onlardan başka kimse sahip çıkmıyor."

"İddia sahibi, sevda sahibi bir hareketiz"

"Biz iddia sahibi bir hareketiz, sevda sahibi bir hareketiz" diyen Akdoğan, bu sorumluluğun çok iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

Meselenin, sadece bir parti ya da Türkiye'nin geleceği meselesi olmadığını ifade eden Akdoğan, "Bütün bu bölgedeki gelişmeleri çok yakından takip etmek durumundayız. Ortalık yangın yeri. Etrafımızdaki bütün ülkelere bakın. Nasıl bir karmaşa var, iç çatışma çatışma var, savaş var. Ama ortada istikrar abidesi bir Türkiye var. Kaçanlar nereye kaçıyor? Suriye'den kaçan Araplar, Türkmenler, Kürtler, Irak'tan kaçanlar nereye kaçıyor? Bulgaristan'dan kaçanlar nereye kaçıyor? Türkiye'ye kaçıyor. Al bayrağın gölgesi altındaki huzura barışa geliyor. Biz bu huzuru, barışı sonuna kadar korumak zorundayız. "

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Akdoğan Kızılcahamam Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title