Haberler

Akdoğan: Selahattin Demirtaş'ın İçinde Cemil Bayık Var

Güncelleme:

Yalçın Akdoğan, "Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Bayık'ın talimatıyla hareket ediyor. HDP öyle bir yere doğru gidebiliyor." dedi.

TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Çözüm Süreci'nin askıya alınmadığını, sürecin aynı kararlılıkla devam ettirildiğini, hükümet olarak hiçbir zaman süreci seçime endeksli yürütmediklerini ifade etti.

Yalçın Akdoğan, " Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Cemil Bayık'ın vesayeti altında hareket ediyor. Onun talimatları, açıklamaları ve rota çizmesiyle HDP bir yere doğru gidebiliyor" dedi.

"İÇİNDE CEMİL BAYIK VAR"

HDP'nin silahsız çözümden yana olduğunu göstermek için, öncelikle terör örgütüne silahların bırakılması konusunda açık bir çağrıda bulunması gerektiğini dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Artık demokratik siyaset Türkiye'de güçlenmiştir. El birliğiyle daha da güçlendirelim. Bunun için biz çalışıyoruz. Bakın Meclis'te de her şeyi konuşabiliyoruz, her şeyi söyleyebiliyoruz. 'İnsanların hayatına son veren bir yöntemi biz kabul etmeyiz ve PKK buna son vermelidir' diyebiliyor mu, diyemiyor. Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Cemil Bayık'ın vesayeti altında hareket ediyor. Onun talimatları, açıklamaları ve rota çizmesiyle HDP bir yere doğru gidebiliyor. Ona rağmen, ona karşı, onun istemediği bir şeyi yapabiliyorlar mı? Bugüne kadar tek kelime söyleyebildiler mi? Bu yüzden, örgütün vesayeti altındaki bir yapının, normal, kendi kendine bundan tamamen uzak, azade demokratik bir yapıymış gibi davranmasını ben çok doğru bulmuyorum."

"ONLAR SİLAH BIRAKIRSA HDP DEĞER KAZANIRLAR"

Terör örgütünün silah bırakması halinde ancak HDP'nin değer kazanabileceğini vurgulayan Akdoğan, aksi halde HDP'nin sürekli yedeğinde silah olan, örgüt partisi pozisyonundaki bir yapı olarak algılanacağını söyledi.

Akdoğan, demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu ve sistemin de söz konusu tahammülü ürettiğini belirterek, ölmek ve öldürmek üzerine bir yöntemin tamamen devre dışı kalması ve HDP'nin bu yönde güçlü bir mesajı vermesi gerektiğini kaydetti.

"DEVŞİRME ÇABALARI DEVRE DIŞI KALMALI"

Sandığın etki altına alınması hedefiyle saldırı ve çatışma girişimlerinin, her seçimden önce yaşandığına dikkati çeken Akdoğan, "Bunlara karşı güvenlik güçlerimiz elbette tedbirlerini alıyor. Örneğin, 1 Mayıs yaklaştığı için söyleyeyim; emekçi bayramıdır ve bu konuda atılan her adımı da AK Parti Hükümeti atmıştır. Bunun sağduyu içerisinde geçirilmesi lazım. Yani seçime endeksli bu tür toplumsal kargaşa çıkarma, buradan siyasi prim elde etme gayretlerine son verilmesi lazım. Toplumun huzurunu kaçıracak yöntemlerle siyasi güç devşirme çabalarının, artık devre dışı kalması lazım" diye konuştu.

Ağrı'daki terör saldırısına da değinen Akdoğan, güvenlik güçlerinin vatandaşların huzuru ve güvenliği için bölgeye gittiğine dikkati çekti. Akdoğan, devletin, silahların gölgesinde propaganda yapılmasına müsamaha göstermeyeceğinin altını çizdi.

Akdoğan, asıl provokasyonun, teröristle kucaklaşma şenliklerinin yapılması olduğunu vurgulayarak, "Devlet her türlü tedbiri almak durumundadır ve alacaktır. Eğer bu tür şeyler olursa sorumlusu sen olursun. O adamlar orada dolaşırsa, sen onlarla bir araya gelirsen, onun üzerinden bir baskı oluşturmaya çalışırsan, sorumlusu sen olursun. Aldığın oylara da şaibe karışır. Herkes, 'oradaki silahın zoruyla, baskısıyla HDP bu oyları aldı' der. İşte o zaman senin aldığın oylarla ilgili meşruiyet tartışması ortaya çıkar" dedi.

"SEÇİMİ SON ŞANS OLARAK GÖRÜYORLAR"

Akdoğan, 7 Haziran'da yapılacak seçimleri, kendilerinin önemli gördüğü gibi vesayet arayışında olanların da önemli gördüğü tespitinde bulunarak, şöyle devam etti:

"Bu seçimi hayat memat meselesi olarak görenler kimler, bu vesayetçi odaklar. Derin devlet, paralel devlet, KCK türü yapılanmalar da hayat memat meselesi olarak görüyor. Niçin? AK Parti tekrar güçlü bir şekilde gelirse, bunlara 'Yeni Türkiye'de yer yok. Bunlar olmayacaklar, bunu son şans olarak görüyorlar. 'Eğer bunu da AK Parti kazanırsa, yeni Türkiye'de bizi yaşatmazlar' diyerek, burada bir yüklenme var. Onun için bir araya geldiler. Sağın en sağında, solun en solunda hiç bir araya gelemeyecek insanlar, odaklar, 'birlikte ne yaparız' diyerek bir araya geldiler. Yapamazsınız. Yerel seçimde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yapamadınız. Dışarıdan da destek alsanız, içeriden de alsanız yapamayacaksınız. Çünkü millet kendi iradesi dışında bir tasallut kabul etmiyor, görmek istemiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Yalçın Akdoğan Cemil Bayık Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

cilgin bjkMobil-ANDROID:

sen selahattin demirtasa kurban ol akdogan

35
4
yanıtYanıtla
HAKKARImobilWeb@haberler.com:

Hepinizin içinde de erdoğan var.demirtaş a kurban olun.sahte dinciler sizi

24
5
yanıtYanıtla
rizelimobilWeb@haberler.com:

Bu sefer size oy yok.oylar HDP ye.

26
2
yanıtYanıtla
sonsuzmobilWeb@haberler.com:

Adamin yuzune bakinca samiyetsiz yuzsuz buz dolabi gibi biri.Oldugunu gorursunuz.Akli sira sellatin baskana yuklencek tipsiz

25
2
yanıtYanıtla
oylar HDP yeMobil-ANDROID:

senin içinde ne var

25
2
yanıtYanıtla
HAKKARImobilWeb@haberler.com:

Elazığ dan adam gibi adam çıktı sonunda ama halen onun kıymetini bilmeyen elazığ birgün o boş kafasını çok duvarlara vuracak

26
1
yanıtYanıtla
rebelmobilWeb@haberler.com:

Bu işe yaramaza cvp vermeye bile tenezül etmez demirtaş.

23
3
yanıtYanıtla
şahinMobil-ANDROID:

akdogan sen cesartini topla yasa çıkart dağdaki gerila silah bırakır çünkü size güven olmaz oylar hdp ye gümbür gümbür geliyor

24
2
yanıtYanıtla
mehmetmobilWeb@haberler.com:

demirtas acik ve netdedi jim silah zoruyla oy aliyorsa allah bin kere belasini versin dedi ben hayatimda akp kadar yalanci ikiyuzlu bir parti tanimadimm

23
2
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

AKDOGAN BOMBOŞ BİRİSİN... NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN KALIN KAFALI... YORULMADINIZ MI HDP İLE DEMİRTAŞ İLE UĞRAŞMAKTAN... HELE BİRAZ İNSAN OLUN İNANIN ZARARLI ÇIKMAZSINIZ... PKK SİLAHLI MÜCADELEYİ BIRAKSIN DİYE AKP OLARAK HANHİ ADIMLARI ATTINIZ BUGÜNE KADAF... PKK SIRADAN BİR ÖRGÜT DEGİLDİR... ÖNCE SİZ SÖZLERİNİZİN ARKASINDA DURUN... NE KADAR YÜZSÜNÜZ BEEE...

24
0
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title