Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (3)

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "nefret dili kullanıyorlar" sözüne ilişkin, "Nefret dilini biz kullanıyoruz, öyle mi? Ben, 'Baraj altında kalırlarsa süper olur' dedim, bu nefret dili oluyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "nefret dili kullanıyorlar" sözüne ilişkin, "Nefret dilini biz kullanıyoruz, öyle mi? Ben, 'Baraj altında kalırlarsa süper olur' dedim, bu nefret dili oluyor. Arkadaş, ben sen daha az oy al diye uğraşıyorum, ben daha fazla oy alayım diye uğraşıyorum. 'Süper olur' demek nefret dili mi? Senin ağa babaların, Kandil, her gün tehdit ediyor. Benimle ilgili her gün tehdit yapıyorlar. AK Parti adayları saldırı altında kalıyor, her gün hakaretlere maruz kalıyoruz, vatandaşlar tehdit altında. Utanmadan çıkıp, 'Bunların zehirli dili var' diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, A Haber televizyonunda canlı yayınlanan "Ajans Bugün" programında, HDP'nin batı illerindeki seçim çalışmalarında demokrasi "havarisi" gibi göründüğünü söyledi.

Güneydoğu'da ise insanların tehdit edildiğini belirten Akdoğan, "HPG insanlara tehdit mektupları gönderiyor. Sen bunu içine nasıl sindiriyorsun? Mektubun içeriğinde haraç alma tehditleri var. AK Partili meclis üyesiyse HDP'ye geçmesi yönünde tehditler var. AK Parti'ye oy verirseniz şöyle olur böyle tehditleri var. Bir yıldan beridir, farklı şekillerde, AK Parti'ye oy vermemelerini ve HDP'den başkasına oy vermeme şeklinde çok açık tehdit mektupları gönderiliyor. Selahattin Demirtaş bunu nasıl içine sindirecek" diye konuştu.

HDP binalarına yapılan saldırılar sonrası geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ancak karşıdan, saldırıların arkasında AK Parti'nin bulunduğu yönünde asılsız iddialar geldiğini dile getiren Akdoğan, bunun bir sorumsuzluk olduğunu ve AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hiçbir şekilde şiddete bulaşmadığını kaydetti.

"En ufak bir eleştiriye tahammülleri yok"

Akdoğan, şiddetle ilişkisi olan tek partinin HDP olduğunu ifade ederek, AK Parti'yi kendileriyle karıştırdıklarını ve bu olayların kimin işine yaradığını herkesin bildiğini belirtti.

" Sırrı Süreyya Önder, cumhurbaşkanından başlayarak başbakan ve AK Parti yöneticilerinin nefret dili kullandığını söyledi. Bu konuya ilişkin görüşleriniz nelerdir" sorusu üzerine Akdoğan, şöyle konuştu:

"Nefret dilini biz kullanıyoruz, öyle mi? Ben, 'Baraj altında kalırlarsa süper olur' dedim, bu nefret dili oluyor. Arkadaş, ben sen daha az oy al diye uğraşıyorum, ben daha fazla oy alayım diye uğraşıyorum. 'Süper olur' demek nefret dili mi? Senin ağa babaların, Kandil her gün tehdit ediyor. Benimle ilgili her gün tehdit yapıyorlar. AK Parti adayları saldırı altında kalıyor, her gün hakaretlere maruz kalıyoruz. Vatandaşlar tehdit altında. Utanmadan çıkıp, 'Bunların zehirli dili var' diyorlar. Bu nasıl bir yaklaşımdır? Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar. En ufak bir eleştiriye tahammülleri yok. Kimse bunlara laf söylemeyecek. Sen ne biçim demokratsın? Herkes bir birini eleştirmeyi öğrenecek ve sen tahammül göstermeyi öğreneceksin. Dağdan gelip bağdakini susturamazsın. Devleti dağda dize getiremediniz, şehirde mi dize getireceksiniz? Bugün siz konuşabiliyorsanız, AK Parti'nin sağladığı özgürlük zemininde konuşuyorsunuz."

Akdoğan, "HDP binalarındaki patlamaların arkasında bir belediye çalışanından bahsediliyor. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna, bugüne kadar buna benzer olaylar yaşandığını ancak hiçbirinin faili meçhul kalmadığını vurguladı.

Hükümetin tüm kurumlarıyla bu olayın takip ettiğini belirten Akdoğan, patlamalar yaşandığında, olayla ilgili "faturayı" cumhurbaşkanına, başbakana kesmenin sorumsuzluk olduğunu dile getirdi.

"Siyaset milleti okuma sanatıdır"

Koalisyon iddialarına ilişkin soru üzerine Akdoğan, "Onlara göre AK Parti hiçbir zaman iktidar olamazdı. Bizim 49 aldığımız seçimlerde 30'un altında kalacak diye iddiaya giriliyordu. Bunlar milleti okuyamıyor. Siyaset milleti okuma sanatıdır. Milletin sorunlarını çözme sanatıdır. Bizim basın camiasında millete yabancılaşmış bir aydın takımımız var" dedi.

Akdoğan, Türkiye'ye yatırım yapacak bazı yabancı kuruluşların da seçimle ilgili anket çalışmaları yaptığını belirterek, "Yatırımı yapmak isteyen önünü görmek için araştırma yapıyor. Onun için daha rasyonel bir durum bu. Onlarınki gibi subjektif değil, temenni değil, maniple etmeye çalışmıyor. Hatta anlamaya çalışıyor ki yatırım yapacak. Onların yaptırdığı anketlerde de zaten AK Parti'nin iktidar olacağı göründüğü için dolar istikrarlı yapıya girdi" ifadesini kullandı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Yalçın Akdoğan Kandil Dağı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title