Haberler

Başbakan Topçu'da Miting Rabia'da İftar Yapacak

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim gezileri kapsamında Urfa'ya yapacağı ziyaretle ilgili bilgili verdi. Eğilmez, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak kendini tanıtmıştı. Bu kapsamda başbakanımız mitinglere katılmaya başladı. 13 Temmuz Pazar günü saat 17:30'da sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan, Şanlıurfa'da olacak, miting yapacak. Pazar günü Topçu Meydanı'nda Şanlıurfalılarla buluşacak. Bu vesile ile Şanlıurfalıları Pazar günü mitinge davet ediyorum. Aynı gün Rabia Meydanı'nda başbakanımız dört belediyemizin düzenlediği iftar programına katılacak" dedi. AK Parti'nin ramazan etkinliklerine değinen Eğilmez, "Partimizin ramazan programları devam ediyor. Belediyelerimizin ramazan etkinlikleri devam ediyor. Teşkilatlar olarak ramazanın ruhuna uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her sene olduğu gibi ailelerimizle birlikte iftarlara katılmaya çalışıyoruz. Ramazan çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Son günlerde Şanlıurfa'da sık sık gündeme gelen elektrik kesintilerinin kendi gündemlerinde olduğunu kaydeden Eğilmez, kendilerinin bu konudan çok şikayetçi olduklarını söyledi. Konunun çözümü için taraflarla görüşmeler halinde olduklarını belirten Eğilmez, "Son dönemde Urfa gündemini meşgul eden elektrik kesintileri ve DEDAŞ ile ilgili halktan çok şikayet aldık, tepkiler geliyor bize. Sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Bakanımızla, milletvekillerimizle, kurum amirleriyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz de bu noktada mustaribiz. DEDAŞ yetkililerinin Bakan Faruk Çelik ile yaptığı görüşmeler sonucunda özellikle sahur saatlerinde ve kırsalda elektrik kesintilerinin yaşanması noktası idi. 12.00-14.00 saatleri arasında kesintiler yaşanabilecek; çünkü dalgalanmalar büyük oluyor Urfa'da. Yaz mevsiminde klimalar ve sulama mevsimi itibariyle alt yapı kaldırmıyor. DEDAŞ bu noktada elektrik kesintisine gitmek zorunda kalıyor. Dalgalanmalar her kesimi etkiliyor. Avrupa ile entegre bir sistem bulunuyor. Bakanımızla yaptığımız görüşmede sahurdan 1 saat önce ve sonrasın elektrik kesilmeyecek. Bu noktada talimatlar verilmiş, hakikaten bu noktada halkımız mağdur durumda bulunuyor. Tabi bu durum yılların birikiminin sonucu. Özellikle alt yapı noktasında sıkıntılar bulunuyor. Kentimizde iletim hatlarında sıkıntılar bulunuyor, kontrollü kesintilere başvuruluyor. Kesintiler maksimum 4 saat olabilecek. Sabah iki akşam dört saat kesinti olabilecek. İftar saatlerinde DEDAŞ bu noktada çok hassas olacak. Elektrik kesintisine izin vermeyecek. Bu konuda tekrardan bilinmesini istiyoruz" dedi.

'KONU FARKLI YÖNLERE ÇEKİLİYOR'

Elektrik ücretlerinde vatandaşların PKK tarafından yönlendirildiğine yönelik iddialara yanıt veren Eğilmez,"Maalesef elektrik konusunda halkımızı provoke edenler oluyor. Özellikle bu sıkıntılı dönemlerde faydalanmak isteyenler mutlaka çıkıyor. Kaçırılan şoförler noktasında da 14 tanesi hemşerimizdi, Urfalı idi. Kaçırılan şoförlerde iftar programımıza iştirak edecekler. Başbakanımızla görüşecekler. Bu kadar hassas bir konuda bile ailelerin provoke edildiğini biliyoruz. Devlete karşı kışkırtanlar oldu. Nazik konuda bile insanlar provoke ediliyorsa DEDAŞ konusunda bile maalesef haklı olan insanlarımızın tepkisini farklı yönlere çekmek isteyen, kendi çıkarları noktasında kullanmak isteyenler çıkabiliyor. Bu durumu herkes ibretle izliyor" diye ifade etti.

YILMAZ, GÖREVİNİN BAŞINDA

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde kaç oy alabileceği şeklindeki bir soruya Eğilmez, "Başbakan Erdoğan'ın yüzde 55 oyla birinci turda seçileceğini düşünüyorum" dedi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın istifa edeceği yönünde bir takım iddiaların bulunduğu soruya cevap veren Eğilmez, "Bu tür dedikodular oluyor sürekli; ama belediye başkanımız Resul Yılmaz görevinin başında. Sosyal medyada da çalkalandı bu durum. Görevini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor" diye kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Rabia Meydanı YUSUF EĞİLMEZ Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title