Haberler

Sahte Erdoğan İmzasına Hapis Cezası

Güncelleme:

Erdoğan imzalı sahte mektupla, kendisini işadamı Kutman'a iş ortağı olarak tavsiye etmekle suçlanan Berat Altın, suçlu bulunarak 6 ay hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

"başbakan Recep Tayyip Erdoğan" imzalı sahte mektupla, kendisini işadamı Mehmet Kutman'a iş ortağı olarak tavsiye etmekle suçlanan tutuksuz sanık Berat Altın, dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilikten suçlu bulundu. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Berat Altın hazır bulunurken, şikayetçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Kutman katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil temsil etti.

"BU BELGENİN KİM TARAFINDAN GÖNDERİLDİĞİ ANLAŞILAMAMAKTADIR"

Sanık Berat Altın son savunmasında, "Bu belgenin kim tarafından gönderildiği anlaşılamamaktadır. Kurye ya da başka bir şekilde gönderilmişse bunların araştırılması gereklidir. Belge üzerinde parmak izim varsa o zaman suçlanabilirim. Bu belgenin benim tarafımdan gönderildiği ispatlanamadığından atılı suçlardan beraatimi talep ediyorum" dedi. Son sözleri sorulan sanık Altın, "Siz Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) görüşme yapmaya gitseniz sonra bu görüşme ile ilgili bir yazı yazılsa ve bundan dolayı suçlanırsanız, kendinizi nasıl hissederseniz ben de öyle hissediyorum" dedi.

DOLANDIRICILIĞA TEŞEBBÜSTEN 6 AY HAPİS VE ADLİ PARA CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Berat Altın'ın, katılan Mehmet Kutman'a yönelik dolandırıcılığa teşebbüs suçunun dosya kapsamıyla sabit görüldüğünü belirtti. Mahkeme heyeti, Sanık Altın'ı "dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 6 ay hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığa verilen 3 bin lira adli para cezasının ayda bir olmak üzere 10 eşit taksitle sanıktan tahsiline karar veren mahkeme heyeti, taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi halinde geri kalan miktarın tamamının sanıktan tahsiline karar verdi.

ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİK SUÇUNDAN 1 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık Berat Altın'ın suç tarihinde katılan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak "özel belgede sahtecilik" suçu dosya kapsamı ile sabit görüldüğü ifade edildi. Sanığın kastı ve suçun işleniş özellikleri de dikkate alan mahkeme heyeti sanık Altın'ın 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Sanığın suçtan dolayı bir pişmanlık duymadığını ve cezasının ertelenmesi halinde yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaate varılamadığını belirten mahkeme heyeti, cezaları ertelemedi.

"BELGE" DOSYAYA DELİL OLARAK SAKLANACAK

Suça konu belgenin dosyada delil olarak saklanmasına da karar veren mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini avukatla temsil ettirdiğini belirterek, 3 bin TL vekalet ücretinin sanıktan alınarak Erdoğan'a ödenmesine oy birliğiyle karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, sanık Berat Altın, işadamı Mehmet Kutman'a rüzgar enerji türbinin ilgili birlikte iş yapma teklif etti. Kutman da iş teklifini kabul etmedi. Bir süre sonra Kutman'a, Başbakan Erdoğan imzalı bir mektup gönderildi. Başbakanlık logosunun da bulunduğu mektupta, "Sayın Mehmet Kutman, ülkemizin enerji politikasına ve milli ekonomisine olumlu katkı sağlayacağına gönülden inanıyor olduğum projelerden biri olan Sayın Berat Altın'ın 'Rüzgar Enerjisinde Lisanssız Elektrik Enerjisi' üretimi amaçlı 'Rüzgar enerji tribünleri' projesine katılmanızın kurumunuza ve ülkemize yararlı olacağı inancındayım" ifadeleri yer aldı. Mehmet Kutman da bu mektup üzerine Başbakan Erdoğan'a cevap yazarak, Berat Altın ile iletişime geçeceklerini belirtti. Kutman'ın cevap mektubu üzerine Başbakan Erdoğan'ın böyle bir mektup yazmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" imzalı mektubu sanık Berat Altın'ın yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

İDDİANAME

Soruşturmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Kutman 'müşteki' sıfatıyla, Berat Altın ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. Şüpheli Altın'ın, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ibareleri ile yıldız logosu mevcut olan çizgisiz kağıt üzerine 27 Ağustos 2013 tarihli bir belge hazırladığı anlatıldı. Şüpheli Altın'ın, Mehmet Kutman'a yönelik "Sayın Mehmet Kutman Global Yatırım Holding A.Ş." hitaplı belgenin sağ alt bölümünde de müşteki Recep Tayyip Erdoğan Başbakan" ibareleri üzerinde imza taklit edilerek özel belgede sahtecilik suçunu işlediği iddia edildi. Altın'ın sahte olduğu tespit edilen belgede, sağ üst köşede kişiye özel ibaresiyle "Ülkemizin, Enerji Politikasında ve Milli Ekonomisine katkılar sağlayacağına gönülden inanıyor olduğum projelerden biri olan Sayın Berat Altın'ın 'Rüzgar Enerjisi'nden Lisanssız Elektrik Enerjisi' üretimi amaçlı Rüzgar Enerji Türbinleri" projesine katılmanızın, kurumunuza ve ülkemize yararlı olacağı inancındayım" içerikli mektup yazarak Mehmet Kutman'ı "Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin gördüreceği vaadiyle aldatılarak başkasından mefaat temin eden kişi" şeklinde dolandırma suçuna teşebbüs suçunu işlediği anlatıldı. Mehmet Kutman'ın 23 Eylül 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben bilgi amaçlı yazılan mektubun Başbakanlıkça incelenmesi neticesinde Şüpheli Altın'ın üzerine atılı "Özel Belgede sahtecililk " ve "Dolandırıcılık" suçlarını işlediği öne sürüldü. Şüpheli Altın'ın "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Kutman Berat Altın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

vay beee:

belki de tayip imzasıdır ama inkar ediyor ayyuka çıkınca. olamaz mı

12
11
yanıtYanıtla
ahmet umitmobilWeb@haberler.com:

Peki millete yalan söyleyip biz pkk ile pazarlık yapmıyorz diyenin cezası ne olacak

14
6
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

Türkiye''de bütün işler bir adamın iki dudağı arasına kalırsa, sahte imza da atılır, sahte belge de yapılır.

13
7
yanıtYanıtla
tf:

BOP imzası ABD ışid PKK israil NATO ab Rusya

8
7
yanıtYanıtla
CCC:

BORSADA PATRONLARLA BERABER SOYGUNUN KILIFINA UYGUN OLMASI İÇİN YASAL KISMINI AYARLAYAN SPK 12 YILDIIR BAĞLI OLDUĞU BAŞBAKANLIKTAN YANİ ERDOĞANDAN TALİMAT ALMIŞTIR. AYNEN ESKİ BAKANIN CANLI YAYINDA DEİĞİ GİBİ SPK YETKİLİLERİDE YARGILANIRKEN İLERDE NE YAPTIYSAK ERDOĞANIN EMRİ İLE YAPTIK DİYECEKLERDİR. BORSADA KURULAN KUMPASIN ONCA AİLENİN PERİŞAN EDİLİP, İNTİHAR BOŞANMA, HER TÜRLÜ SAĞLIK SORUNU BUNALIMA İTİLEN İNSANLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ. PATRONLAR BAĞLI OLDUĞU YABANCI PATRONLARLA BERABER SİYASİLER BÜROKRATLAR ALAYINIZ. BORSADA KUMPASI KURAN ÇETENİN ALAYI BİŞEKİLDE ER YADA GEÇ YARGILANACAKTIR. ALLAHIN ADALETİ ASLA ŞAŞMAZ

15
0
yanıtYanıtla
ihsanMobil-IOS:

iyi olmus

7
3
yanıtYanıtla
hıssammobilWeb@haberler.com:

Mit ile masaya oturup süleyman şahı bombalayacak olanlar planlı adam öldürmeye teşebbüsten ve vatana ihanetten yargılansın

5
1
yanıtYanıtla
ramazan:

bumu adalet, şimdi ben şüphe etmeyimde kim etsin.

3
2
yanıtYanıtla
Gitre Mobil-ANDROID:

Sen hapise girceni biliyosun niye atiypsun imzayi salak

0
0
yanıtYanıtla
ABIZER:

ulkenin adalleti sehtekerliga 6 ay hakarete 2 yil sahdekarlikta hirsizligin hardesi ya ondan az oluyor bir yilsonra da sahtekarligin da cezasi kalkar bakin gorun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title