Haberler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP ve MHP, tabanına gideceksiniz tıpış tıpış bu adaya oy vereceksiniz dediler ama inanıyorum ki CHP'li MHP'li kardeşlerim bu ithal adaya İstiklal Marşı'nı bilmekten tanımaktan aciz bu monşere oy vermeyecek" dedi.

Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun siyasetin inceliklerini kavrayamadığını fazla vakti de olmadığını söyleyerek, "Bu arada bizim AK Partili gençler, değişik illerden bu profesör beyefendiye İstiklal Marşı ve Sefahat gönderiyorlar. Dün de Kahramanmaraş'taki gençler göndermişler. Olur ya, bakarsınız okuyuverir. 10 Ağustos'tan sonra okumaya çok zamanı olacak. Ey Kahramanmaraş, bu ortak aday benim CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime hiç yakışıyor mu? Bu ortak aday benim MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime hiç yakışıyor mu? Bahçeli senin işin çok zor. Çok yanlış yola girdin ama şimdi artık ne o yoldan çıkabiliyorsun ne de girdiğin yolu birilerine izah edebiliyorsun. Ey Bahçeli İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen bu adayı sen MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın? Gözü dönmüş şekilde arka arkaya sıraladığı hakaretler bu çirkinliği beceriksizliği saklamaz. Bahçeli bunun hesabını bu dünyada da vereceksin öbür dünyada da. Ama, ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana aslında Kahramanmaraş'ın evladı Necip Fazıl'ın ağzıyla cevabım var ama onu da vermem. Üstadı tanıyanlar çok iyi bilir. CHP'ye de MHP'ye de bu adayı adeta zorlattılar. CHP ve MHP, tabanına gideceksiniz tıpış tıpış bu adaya oy vereceksiniz dediler ama inanıyorum ki CHP'li MHP'li kardeşlerim bu ithal adaya İstiklal Marşı'nı bilmekten tanımaktan aciz bu monşere oy vermeyecek. İnanıyorum ki Kahramanmaraş'ta bu dayatma adaya oy çıkmayacak. Öyle mi? Ablalar öyle mi? Ama bakın fazla zamanımız yok, çok çalışacağız. Ablalar kapı kapı dolaşmaya evet mi? Abiler evet mi? Durmak yok" diye konuştu.

"MİLLİYETÇİLİK ÜLKEYİ BÜYÜTMEKLE OLUR"

Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp bir dünya ülkesi yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bakın. Milliyetçilik istismarı yapanlara buradan sadece bir alanda yaptıklarımızı özet olarak aktaracağım. Kimin gerçek milliyetçi kimin de bu işin istismarını yaptığına siz karar vereceksiniz. 2003 yılında Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını yüzde 75 oranında dışarıdan karşılıyordu. Şu anda yüzde 45'e kadar düşürdük. Bakın kaçtan kaça. Daha da düşüreceğiz. Yüzde 5'lere kadar çekeceğiz. 12 yıl önce, Türkiye savunma ve havacılıkta 248 milyon dolar ihracat yapıyordu. Şu rakama dikkat, şimdi 1 milyar 262 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Kendi tankımızı, Altay tankını imal ettik. Kendi İnsansız Hava Aracımızı Anka uçaklarını imal etmeye başladık. Kendi savaş gemilerimizi imal etmeye başladık. İkisini uluslararası denizlere gönderdik. Yeni gemiler ve denizaltılar yolda, yapıyoruz. Kendi piyade tüfeğimizi, uydularımızı imal etmeye başladık. Füzelerimizi, roketlerimizi üretir konuma geldik. 10 Haziran'da yaptığımız törenle kendi mühendis ve teknisyenlerimizin imal ettiği Atak helikopterlerini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettik. Kardeşlerim savunma sanayiinde neredeyse tamamen dışa bağlı bir Türkiye vardı şuanda dünyada iddia sahibi bir Türkiye var. Dünyanın gözü şuan Türkiye'de. Birçok ülke ürettiğimiz silahları araçları satın almak için sıraya giriyor. Uçaklarımızı modernizasyon için yurtdışına gönderiyordu. Şimdi dışarıdan artık bize geliyorlar. 2023'e kadar inşallah kendi jet eğitimizi yapacağız. İstihbarat uydumuzu uzaya göndereceğiz. Kendi çıkarma gemimizi inşa edeceğiz, muharip uçak orta sınıf helikopterlerimizi firkateynlerimizi kendimiz üreteceğiz. Milliyetçilik işte budur. Ülkeyi büyütmekle olur. 230 milyar dolar milli gelirle aldık 820 milyar dolar milli gelire ulaştık. Bu MHP, IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla bize devretti. Bitti. Merkez Bank döviz rezervi 27,5 milyar doları şimdi 135 milyar dolara ulaştı. Kim milliyetçi ' Kim ülkesini seviyor' Kardeşlerim, CHP'nin arkasına takılarak Pensilvanya'nın dizinin dibine oturarak sabah akşam hakaret ederek milliyetçilik olmaz. İstiklal Marşıyla Çanakkale şiirini ayıramayan adamın arkasına takılmakla milliyetçilik olmaz."

"GEREKSİZ TARTIŞMALARI GERİDE BIRAKACAĞIZ"

10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapılacağını söyleyen Erdoğan, "10 Ağustos'ta İnşallah eski Türkiye'ye çetelere vesayete kapıları tamamen kapatacak yeni Türkiye'nin büyük Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açacaksınız. 10 Ağustos'ta Türkiye'nin yıldızını sizler parlatacaksınız. Şimdi soruyorum, eski Türkiye mi yeni Türkiye mi? Cumhurbaşkanını ilk defa sizler seçecek, devlet ve milleti sizler kucaklaştıracaksınız. İnşallah 77 milyon bir olacak. Diri olacak, kardeş olacak, hep birlikte Türkiye olacak. Bizde ayrım yok. Türkiye Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Boşnağıyla Arnavutu Gürcüsü Arabıyla tek millet, tek bayrak. Tek vatan, tek devlet. İnşallah bu birlikteliğimizi işte birilerini kıskandırıyor. Bütün o gereksiz tartışmaları Türkiye'ye zaman kaybettiren enerjisini heba eden o gereksiz tartışmaları geride bırakacağız. Sorunları daha güçlü daha hızlı çözerek hep birlikte yeni Türkiye'ye inşa edeceğiz" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'A 11 KATRİLYONLUK YATIRIM

Erdoğan, 12 yıllık başbakanlık yaptığı dönemde Kahramanmaraş'a 11 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek, yeni projeleri açıkladı. Geçtiğimiz hafta Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının hizmete açıldığını belirten Erdoğan, bu hatta Kahramanmaraş'ın da ekleneceğini söyledi. Erdoğan, Adana ve Mersin arasında 160 km/h ile seyredecek tren hattının kurulacağını ve bu hattın Kahramanmaraş'a da uzanacağını kaydetti. Enerjide 2 katrilyon 900 trilyon, Ulaştırma ve Haberleşmede 1 katrilyon 100 trilyon, Orman ve Su İşleri'nde 1 katrilyon, Eğitim'de 1 katrilyon, Tarım ve Hayvancılık'ta 857 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalarda 819 trilyon Kahramanmaraş'a yatırım yapıldığını dile getiren Erdoğan, 12 yıl içinde yaptıkları birçok hizmet olduğunu ve 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin bu eserlerden biri olduğunu bildirerek, 2 ihtisas alanından oluşan toplam 500 yataklı bir şehir hastanesinin daha inşa edileceğini müjdeledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan, 2002 yılına kadar 79 yılda Kahramanmaraş'ta sadece 73 kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, 12 yılda kendilerinin 212 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirdi. Özellikle yüksek hızlı trenin "Asırlık bir proje" olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nur Dağı'ndan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışması bu yıl sonuna kadar bitiyor. Yatırım programındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlamış olacağız. Böylece, kahramanlar diyarı evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş'ın ekonomisi daha da canlanacak, çehresi daha da güzelleşecek. Bitmiyor, toplam 2.5 katrilyon lira maliyetle Adana, Gaziantep arasında yeni bir demiryolu hattı yapmak için proje çalışmaları devam ediyor. Bu aynı zamanda Kahramanmaraş'ın da projesi. Saatte 160 km/h uygun çift hatlı elektrikli ve sinyalli yeni demiryolu ihalesini bu sene içinde yapıp inşallah 3 yıl içinde onu da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sulamada da Kahramanmaraş ihya oldu. Ayvalı, Adatepe ve Kılavuzlu Barajları Kahramanmaraş'a yaptığımız yatırımların en önemlileri arasında. Son 12 yılda Kahramanmaraş'a toplam 2265 mw kurulu gücünde 48 yeni santral kazandırdık. Bu da Kahramanmaraşlı kardeşlerim için iş demektir, AŞ demektir, ülke ekonomisine katkı demektir. Kahramanmaraş için üretmeye, Kahramanmaraş'a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kardeşlerim, hiç endişeniz olmasın. Kahramanmaraş, önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla çok daha parlak ve kalkınmış bi şehir olacak."

"HİÇBİR HİZMET YARIM KALMAYACAK"

Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmesi halinde Kahramanmaraş'taki tüm yatırımların takipçisi olacağının altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, proje ve eser atıl kalmayacak. Eğer seçilirsem başlamış tüm proje ve yatırımlar takibimde olacak. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek. Size sevdalıyız be biz. Biz size aşığız aşık. Bizi dertliyiz dertli. Bizim derdimiz var, bu millete hizmet. Ferhat'la Şirin gibi. Bu sevda inşallah cumhurbaşkanlığı döneminde de devam edecek. Dev projelerle devam edecek. İnşallah Türkiye'yi münhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. 10 Ağustos herhangi bir tarih, sıradan bir tarih değil. Nasıl ki 3 Kasım 2002 tarihi itibariyle Türkiye'nin makus tarihini değiştirdiyse nasıl ki o tarihten itibaren Türkiye şahlandıysa, emin olun 10 Ağustos'tan sonra da Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Hiç endişeniz olmasın. 10 Ağustos'ta Türkiye'de bir ilk yaşanacak. Sandıklarda tarih yazılacak. Onun için ricam var sizlerden. Sandıklara muhakkak gidin. Gitmeyenleri alın götürün. Muhakkak. Kardeşlerim, yarın çocuklarınıza, torunlarınıza bunu anlatacaksınız. 'Milletin Cumhurbaşkanını seçtiği o seçimlerde ben oy kullandım' diyeceksiniz. 'Tarih yazdık' diyeceksiniz. 'Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım' diyeceksiniz. Vesayete statükoya son verdik diyeceksiniz."

Gümrük kapılarında oy kullanma sürecinin başladığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'ye tatile gelen kardeşlerimden en yakın gümrük kapısında oy kullanmalarını rica ediyorum. Bu arada, yaptığımız düzenlemeyle yurtdışında da ilk kez kardeşlerimiz oylarını kullanacak. Bu ilk tecrübede bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor ama vatandaşlarımız o sıkıntıları da inşallah aşarak oylarını kullanacaklar. Rica ediyorum 10 Ağustos seçimleri ülkemiz için demokrasi için hayırlara vesile olsun."

Başbakan Erdoğan, mitingine katılanlardan, Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Mısır mazlumları, şehitleri ve geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Adanalı sanatçı Murat Göğebakan için dua isteyerek konuşmasını tamamladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Necip Fazıl Kısakürek Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title