Haberler

Başbakan Maliki, Talabani'yi Ziyaret Etti

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, eski Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etti.

Başkent Bağdat'tan başbakanlık uçağıyla Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na gelen Maliki, Debaşan ilçesindeki Talabani'nin evine geçti. Maliki'nin ziyareti sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Alınan bilgiye göre basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Maliki, Almanya'daki tedavisinin ardından Irak'a dönen Talabani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Maliki, ayrıca Irak'ta yaşanan siyasi ve askeri krizin aşılmasında, Kürtlerin oynayacağı yapıcı rolün önemine vurgu yaptı. Meclis Başkanı ve yeni Irak Cumhurbaşkanının seçildiğini hatırlatan Maliki, yeni hükümetin en kısa zamanda kurulması için Talabani'den katkı istedi.

Celal Talabani, Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdikten bir gün sonra Berlin'e sevkedilmişti. Talabani, tedavisinin tamamlanmasının ardından 19 Temmuz'da Irak'a gelmişti. Talabani'yi, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ve diğer Kürt siyasi parti liderleriyle, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ziyaret etmişti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Celal Talabani Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title