Haberler

Başbakan Kydonia'ya Hayran Kaldı

Güncelleme:

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yılı Anma Törenleri nedeniyle Çanakkale'ye gelen Yeni Zellanda Başbakanı John Key, törenlerin ardından soluğu İstanbul Kuruçeşmede'deki Kydonia Restaurant'ta aldı.

Key, Kydonia şeflerinin hünerli ellerinden çıkan yemek ve mezelere hayran kaldı.

"Bir deniz, iki yaka, tek sofra" sloganıyla Ege lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunan Kydonia, Yeni Zellanda Başbakanı John Key'i ağırladı. Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Anma Törenleri nedeniyle Türkiye'ye gelen Key, anma törenlerinin ardından, ünü tüm dünyaya yayılan Kydonia'yı ziyaret ederek Kydonia'nın damak çatlatan lezzetlerini tattı. Key ve beraberindeki heyet, mönüdeki seçkin Ege lezzetlerini eşsiz boğaz manzarası karşısında keyifle tüketti.

Key, aynı acılara ortaklık etmiş iki ulus olarak ortak bir kaderi paylaştıklarını belirterek, dost ve kardeş ülke Türkiye'nin gözbebeği, iki kıtaya ev sahipliği yapan İstanbul'da böyle nezih ve hoş bir mekanda birbirinden güzel lezzetler eşliğinde vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Key, Kydonia işletmecisi Aslı Pasinler'i uluslarası kalitede bir mekan yarattıkları ve çok kaliteli bir hizmet sundukları için kutlayarak, tüm dostlarına Kydona'yı tavsiye edeceğini de sözlerine ekledi.

Kydonia işletmecisi Aslı PASİNLER de Yeni Zellanda Başbakanı John Key ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek,"Sayın Başbakan ve beraberindekiler yemeklerimizi ve mezelerimizi çok beğendiler, tebriklerini ilettiler. Biz de onları mutlu etmenin onurunu yaşadık." diye konuştu.

Kydonia'nın mönüsünün Alaçatı'nın kendi özünden, kültürlerin kaynaşmasından ortaya çıkan, bu güzel toprakların tarihini yansıtan özgün ve tılsımlı lezzetlerden oluştuğunu belirten Pasinler "Ege'nin nimetlerinin keyfini, en taze, en tanıdık, en yalın haliyle misafirlerimize sunuyoruz. Mezelerimiz Ege'nin farklı yörelerinden özenle seçiliyor, enginarlarımız en körpe halindeyken Alaçatı bahçelerinden, otlarımız Bergama yöresi dağlarından toplanıyor. Damla sakızı Chios adasından, tatlı lor peyniri Alaçatı'dan, zeytinlerimiz Akhisar'dan, ahtapot Ayvalık'tan geliyor. Tüm bunlara, sevgimizi, dostluğumuzu, güler yüzümüzü ve Kydonia kalitesini ekliyoruz. Misafirlerimizin Kydonia'daki her anı, mutlu bir anı olarak hafızalarına kazınıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale John Key İstanbul Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title