Haberler

Başbakan Konuşurken Elektrikler Kesildi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" programında konuşurken elektrikler kesildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" programına katıldı.

Başbakan Erdoğan konuştuğu sırada salonda elektrikler kesildi. Kesinti üzerine Erdoğan konuşmasında bir süre ara verdi.

Bu sırada izleyiciler 'Recep Tayyip Erdoğan' ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' şeklinde tezahürat yaptı.

MİKROFONDA SES DENEMESİ YAPTI

Elektriklerin tekrar gelmesi üzerine Başbakan Erdoğan mikrofonda ses denemesi yaptıktan sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları

''Siyaset, eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmettir. Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir."

DÜRÜST MEDYA TARİFİ

"Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir."

"SAMİMİYET; KALPTE OLANIN DİLE, ELE, EYLEME YANSIMASI"

"Kalpte ne varsa, gözde, ayakta tüm bedende o vardır. Münafık odur ki kalbi başka yöne dili başka yöne bakar. Samimiyet kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır. Samimiyet kalpte olanın aldatmadan uzak şekilde dile, ele, eyleme yansımasıdır."

"PUTLARA, GÜCE TAMAH EDENLER GERÇEK MÜSLÜMAN DEĞİLDİR"

"Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir. Dili ile milyonlarca kez de olsa ancak senden yardım dileriz diyen ama kalbi ile güç ve hırstan maddi olandan yardım bekleyenler hiç şüphesiz hem aldatan hem aldananlardır."

"ALLAH'TAN BAŞKASINA KULLUK EDEN KAYBETMİŞTİR"

"Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Kur'an-ı Kerim dışında delil arayan, yolundan sapmıştır. Resul-ü Kibriya Efendimiz dışında rehber arayan, ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoriterelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur."

"İNSANIN KALBİ, TOPLUMUN KALBİDİR"

"Siyaset, eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa halka ve hakka hizmettir. Samimiyet köprüsü yıkılırsa, gönül ile dil arasındaki bağ kopar. İnsanın kalbi, toplumun kalbidir. O kalpteki iman silinmedikçe toplumlar da köklerinden kopuş yaşamazlar."

İhlas ve samimiyet hırkasını gönlüne giydiremeyenlerin varacakları yer zillettir. Toplumların da bir kaderi vardır. Toplumlar zaman zaman hayal kırıklığı yaşar, aldanırlar, aldatılırlar."

"ALLAH RESULÜ RÜYALARDA, FİLMLERDE İSTİSMAR EDİLEMEZ!"

"Müslümanların idarecilerinden samimiyetini esirgeyen, başka otoritelere boyun eğen aldatan ve aldanan olmuştur. Allah Rasulü, rüyalarda ve filmlerde istismar edilemez. Masum, temiz insanların üzerinden bir şebeke inşa edilemez. İnanmayanlara gösterilen samimiyetin, Müslümanlaradan esirgenmesi İslam ile ilim adamlığı ile izah edilemez. Helal ve haram dairesi belliyken örgüt çıkarları için daireyi terk etmek iman ve samimiyet dairesini de terk etmektir. Din Allah'ındır. Rabbim her zaman dinini muhafaza edecektir."

"İNSANLARIN MAHREMİNE GİRİP KAYDETMEK DİNİMİZLE ASLA BAĞDAŞMAZ"

"Masum, temiz, saf insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesi asla bina edilemez. İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek, bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak, bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz."

"BİZE ALLAH YETER, BİZE KUR'AN YETER"

"Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum; bize Allah yeter, bize Kur'an yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter."

"ÖRGÜT ÇIKARLARI ADINA SINIRLARI AŞMAK..."

"Sınırlar belliyken, helal ile haram dairesi belliyken; örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terk etmektir. Açık açık ifade etmeliyim ki, din ne devletin ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkan olarak görülemez. Tam tersine, görevi hakka ve halka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum ve her şahsiyet, bu milletin milli ve manevi değerlerini görmek, gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır.''

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500

Yorumlar (156)

vatandasdjskaaa@jss.com:

Basbakan kutlu dogum etkinligine bile siyaset bulastirdi.

21
11
yanıtYanıtla
MERTmertcinarcikli@hotmail.com:

KENDİNİZDEN BAŞKASINI MÜSLÜMAN OLARAK GÖRMEYEN AMPUL TAKIMI, SİZ MÜSLÜMANLIK DEYİNCE NE ANLIYORSUNUZ ÇOK MERAK EDİYORUM? YANİ DİN SADECE NAMAZ KILMAK ORUÇ TUTMAKMIDIR? SORARIM SİZLERE, HIRSIZLIK, YALAN, DOLAN, İFTİRA ATMAK YETİM HAKKI YEMEK, MÜSLÜMANLIĞIN HANGİ ŞARTIDIR SÖYLERMİSİNİZ?AYRICA, SAKIN İNKAR ETMEYE KALKMAYIN, SİZDEN BİR MİLLET VEKİLİ AYNEN ŞÖYLE DİYOR, 17 ARALIKTA BİZİM SUÇ İŞLEME GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜMÜZE DARBE YAPILMIŞTIR, BU SÖZLERDEN NE ANLADIĞNIZI YAZARSANIZ SEVİNİRİM,AMPULCÜ ARKADAŞLAR SİZLER BUNDAN SONRA LÜTFEN DİNDEN KİTAPDAN PEYGAMBERDEN BAHSETMEYİN, ZİRA SİZİN AĞAZINIZDA BU KUTSALLAR ÇOK İĞRETİ DURUYOR.....

25
7
yanıtYanıtla
sor bakimfetih-3301@hotmail.com:

seni yazılarından dolayı kutlarım gerçekten etkili net yazıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
aliderindeniz2233@hotmail.com:

çıkmış orda haramdan bahsediyo hala. 6 gemicikten hiç bahsetmiyo .son aldığı gemi 15 milyon dolar.yeni almış

21
11
yanıtYanıtla
CIRAKbirolcelik@web.de:

HALA AKILLANMADINIZ HALA KIN KUSMAYA KÜFRE DEVAM YEDIGINIZ TOKADIN SICAKLIGI HALA YANAKLARINIZDA SIZLER NASIL INSANLARSINIZ SIZLERDE HIC UTANMA ARLANMA EN ÖNEMLISI AKILLANMA YOK DURUM ONU GÖSTERIYOR ? YINE ÜC BES BOSBOGAZ BURAYATOPLANMIS SAGA SOLA SALYA AKITIYORSUNUZ SIZLER SÜRÜNMEYE MAHKUMSUNUZ

12
19
yanıtYanıtla
genc bakisfgfg@ghgh.de:

Utanmadan halen Hirsizi savunan kalkmis asil kendisi utanmadan bahsediyor. Asil akilanmiyan senin gibi Islamin arkasina siginip her türlü kötülügü veya Hirsizlik yapan zavalilardir.

yanıt0
yanıt0
fıratneco3427@hotmail.com:

Kardaş biyerlere havlamışsın ama belirtmemiş sin,, öfken kime, belirtte ona gören begeni yapalım. .zekadan anladım ama

yanıt0
yanıt0
jrgfen@hotmail.com:

Kutsaliniz batsin! Dini kullanmaktan baska bir sey degil.

11
19
yanıtYanıtla
YOK ARTIKASDASD@ASDASD.COM:

Şu anda Taner Yıldız'ın ruh halini düşünüyorum!! Sayın Firavun bunun fırçasını atar!!

10
20
yanıtYanıtla
ERSIN TURKersin.turk@hotmail.com:

Putlara tamah etmek ile PARAYA mala mülke tamah etmek aynı şeydir. Sen işte onu yaptın. HARAM HELALDEN KONUŞMAYA HAKKIN YOK SENİN

16
13
yanıtYanıtla
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title