Haberler

Başbakan: HDP'nin Süreç Açıklaması Olumlu, Bağlılık Teyit Edildi

Güncelleme:

G-20 zirvesi için Avustralya'ya giden Başbakan Davutoğlu, HDP heyetinin Çözüm Süreci'ne yönelik açıklamalarını değerlendirdi. "Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı." dedi.

Hükümet'in, "Kamu düzeni ve güvenliği sağlanana kadar" askıya aldığı çözüm sürecinde, 11 Kasım akşamı yapılan görüşmeler süreci askıdan indirdi. Açıklamayı Salı akşamı geç saatlerde Çözüm Süreci Kurulu'ndan bazı isimlerle görüşen HDP'nin İmralı heyeti yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'ya ziyareti öncesi HDP'nin açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Niyet tazelenmesine ihtiyaç vardı. Bugünkü açıklamada esasta Çözüm Süreci'ne olan bağlılığın teyit edilmiş olması olumludur. Zaten kamuoyumuzda da Çözüm Süreci'ne alenen karşı çıkan kimse de bu konulardaki muhalefeti belli olanlar dışında söz konusu değil." dedi.

"KAOSTA SÜREÇ ZARAR GÖRÜR"

Davutoğlu, "HDP'den çözüm süreci ile ilgili bugün gelen açıklama olumlu. Doğru bir açıklamadır. Çözüm süreci için kamu düzeni esastır. Bizim kararlılığımız hiç değişmedi. Yöntem belirleme konusunda herkes aynı noktaya gelmeli, kaos ortamında süreç zarar görür. Şiddet ve vandalizm üzerinden topluma bir şey dayatılırsa bu sürece uygun düşmez. HDP meşru bir partidir. Bu şekilde davrandığında her zaman görüşmeler olabilir. Bu meşruluğun dışına çıkmamalıdır." diye konuştu.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"HALEP İÇİN KAYGILIYIZ"

Halep'te yaşananalar konusunda çok kaygılıyız. Halep gibi bir şehir, kuşatma altında ama dünya buna seyirci kalıyor. Bölge için yapılan ateşkes önerisi olumlu ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir.

"ATEŞKES ÖNERİSİ OLUMLU AMA..."

Halep içilen yapılan ateşkes öneri çok olumlu bir gelişme ama Suriye'nin sözünde durduğu görülmemiştir. Biz bombardımanın durmasını istiyoruz.

"HALEP'İN SONUN KADAR YANINDAYIZ"

Halep halkının sonuna kadar yanındayız. Tüm Suriye halkı ile dostuz ama Halep ile olan ilişkilerimiz nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahip.

"ÜLKELER ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ"

Türkiye, çok kritik bir dönemde G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek. Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleri ile öteki ülkeler arasında köprü görevi üstlenecek. Filipinler'de büyükelçilik açarak ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz.

"BAKANLIKLARDA DEĞİŞİKLİK SÖZKONUSU DEĞİL"

Bakanlıkların yeniden yapılanmasıyla ilgili henüz bir çalışmamız yok. Bakanlıklarda değişiklik sözkonusu değil"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Avustralya Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500

Yorumlar (29)

SELİM:

BU SAYFALAR PKK SEMPATİZANI HAİNLERİN MEKANI OLMUŞ HARBİDEN ŞUNA EMİNİM BU SAYFADA GÖREVLENDİRİLMİŞ PKKLI COCUKLAR VAR BURADAN CIKMAYIP YAZILARA TURUNCUYA VE YEŞİLE BASIYORLAR TOPLU

22
42
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI23:

AKP PKK HDP Anlaşmaları tam gaz devam ediyor. . Bu bir çözüm süreci değil İhanet sürecidir uykusundan uyanması gereken Türkiyedir.

18
24
yanıtYanıtla
ZAZA:

Hadi oradan çözümmüş Bu Ülke için Şehit olmuş gazi olmuş insanları hiç düşünmezler akp cıkmıp pkknın siyasi kanadı hdp ile masa başında Türkiyeyi ne hale getirdiler

18
21
yanıtYanıtla
MEHMET:

Çözüm süreci bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum. Çözüm süreci sözde Tüm Pkklılar silah bırakacaklar onları meclise alacaklar imralıdaki adamıda çıkartacaklar ve bizlerin Maaşlarınla vekil olacak eğer bunları kaldıracak kadar mideniz genişse hiç durmadan çözüm sürecine ve akpye destek verin. .

12
26
yanıtYanıtla
savaş Mobil-ANDROID:

Kürt pkk yalakasi hatta aynı kanı taşıyan rum evlatlari akp.turk milletini kandirin bakalım nereye kadar

17
18
yanıtYanıtla
31:

yahu milleti oyalamanın anlamı ne allah aşkına pkk terörist başı hapisten çıksın ve özerklil istiyo bunu veriyo musun vermiyo musun olay bu kadar net dönderip durmaya ne gerek var gerçi seçim yaklaşıyo milliyetçilik zamanı.

19
15
yanıtYanıtla
kemal türk:

vatan haini akp

15
19
yanıtYanıtla
ÇÖZÜM SÜRECİ İSTİYORUM:

ADALET İSTİYORUM BENİM EVLADIMI KATLEDEN TÜRKÜ KÜRDE DÜŞMAN ETME OYUNLARI SERGİLEMİŞ UĞURMUMCU KATİLİ ÇORUM MARAŞ SİVAS HADİSELERİNİ PLANLAMIŞ VE ÜLKEDE AYRIŞMA OYUNUNU KURGULAMIŞ DIŞ GÜÇLERİN ÜLKEMDEKİ TÜM PİS İŞLERİ YAPTIRDIĞI TAŞERON OKK ELEBAŞLARI YAKALANIP GEBERTİLSİN, TERÖRLE ALENEN BAĞLANTSI BELLİ HDP VEKİL BELEDİYE BAŞKANLARI YAGILANSIN HAAA ÜLKEMİ KARIŞIYOR KARIŞSIN. AKLA KARA BELLİ OLSUN NEYSE ARTIK HESABI GÖRÜLSÜN. MİLLETTEN OY ALIP KAFANIZA GÖRE MİLLETİN ÜLKENİN VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇAKTIRMADAN OYUN KURUP AŞAMA AŞAMA TAVİZ VERME SENARYOLARINI TÜRK MİLLETİNE YUTTURMAYA KALKMAYIN. SİZE ŞUNU TEHDİTSİZ NET SÖYLEYİM ÜLKEDE ÖZERKLİK BÖLÜNME OLDUĞUNDA AKP DEKİ KÜRDİSTANCILAR VE EVLATLARI, HDP LİLER ALAYI KATLEDİLİR BURASI KESİN BUNU KİMSE UNUTMASIN. BU ŞAKA DEĞİL. BU HAKİKAT

12
9
yanıtYanıtla
tırr:

bu kamalistler neden fatih sultanı örnek almıyor da kamalı alıyor hiç düşündükmübelki bizde uzaya çıkardık

8
11
yanıtYanıtla
Zaza. 23mobilWeb@haberler.com:

AHMKLAR kimse keyfinden cuzume gitmiyur mecburi bunu siz anliyamaziniz yapanlar iyi bilr cunuku siz AMAKSINIZ......azi olan kunsur

8
9
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title