Haberler

Başbakan Erdoğan: Zulmü Durdurmazsanız Türkiye, İsrail Arasındaki Normalleşmenin Gerçekleşmesi de...

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara ilişkin olarak, "Bir taraftan İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken bir diğer taraftan bu olaylar devam ettiği sürece ki ileri sürdüğüm 3 şartın bir tanesi Filistin'e olan ambargonun kalkmasıydı.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara ilişkin olarak, "Bir taraftan İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken bir diğer taraftan bu olaylar devam ettiği sürece ki ileri sürdüğüm 3 şartın bir tanesi Filistin'e olan ambargonun kalkmasıydı. İki şart gerçekleşmiş gibiydi, özür, tazminat. Ama İsrail'in bu ambargo anlayışı kalkmaya niyetli değil. İşte şuanda bu uygulamayla ortaya çıktı. Biz sizinle o zaman nasıl normalleşeceğiz ya, normalleşe bilir miyiz, normalleşemeyiz. Önce bu zulmü durduracaksınız. Durdurmadığınız sürece Türkiye, İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi de mümkün değildir. Bunu özellikle ifade etmek isterim" dedi.

Başbakan Erdoğan, Yozgat Belediyesi tarafından Şehir Stadı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, iftar programının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yozgat'ın bugün kendisinin cumhurbaşkanlığı mitingleri kapsamında büyük bir coşkuyla karşıladığını kaydeden Erdoğan, "10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Yozgat'tan yüne tüm Türkiye'ye örnek olacak bir netice bekliyorum" dedi.

Yozgat'ın kenarda bırakılan bir şehir olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesinin, gelişmesinin, kalkınmasının önünde bir duvar gibi diken vesayet rejimleri Yozgat'ı, Yozgatlıyı kendilerine en büyük tehlike olarak gördüler. O yüzden Yozgat türküleri hep dert yüklüdür, acı yüklüdür, sitem yüklüdür" dedi.

Yozgat'ın yıllarca çile çektiği belirten Erdoğan, "Biz 12 yıldır yaptığımız her işte, attığımız her adımda Yozgat'ın başındaki kara bulutu dağıtmanın çabası içinde olduk. Askeri ve sivil vesayetlere verdiğimiz mücadele aynı zamanda, Yozgat'ın önünü açma, Yozgat'ı o zincirlerinden kurtarma mücadelesiydi. Hamdolsun bu mücadelede çok önemli mesafe kaydettik. Gerek tek parti CHP'si döneminden, o anlayışlar var ya. Gerek önümüze çıkartılan diğer tehditlerin üzerinden sizlerin desteğiyle sizlerin duasıyla, hamdolsun geldik, gelmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-"YOZGAT'IN MARKA ŞEHİR YÜRÜYÜŞÜ BAŞLAMIŞTIR"-

Yozgat'ı bir sürgün şehri olmaktan çıkartarak, üniversitesiyle, yollarıyla, hastanesiyle, ha yollarıyla bir marka şehir haline getirme konusundaki çaba gayretlerini kendisini dinleyenlerin çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti.

"Yozgat'ın marka şehir yürüyüşü başlamıştır" diyen Erdoğan, "Bu yolda bizim desteğimiz de Yozgat'ın yanında olmuştur. Şunu da söyleyeyim Meclis Başkanımız Cemil Bey aynen takip eder, Bakanım, milletvekili arkadaşlarım aynı şekilde takip ediyorlar. Bizim zaten özel muhabbetimiz var. İnşallah Bozok Üniversitesi'ni daha da geliştireceğiz. Daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

-"BİRİLERİNİN İSTEDİĞİ GİBİ ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN ÇIKMAYAN BİR CUMHURBAŞKANI OLURSAM"-

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Yozgat'a verilen her sözün başlatılan her yatırımın takipçisi olacağını söyledi. Yozgat'la birlikte Türkiye'nin 81 iline karşı böyle bir sorumluluğu olduğunu belirten Erdoğan, "Eğer bunu yapmazsam, eğer birilerinin istediği gibi Çankaya Köşkü'nden çıkmayan bir cumhurbaşkanı olursam asıl işte o zaman görevimi yapmamış, sözümü tutmamış olurum. Biz bu güne kadar milletimize verdiğimiz hiçbir sözden geri dönmedik, hiçbir ahdimize sadakatsizlik etmedik. 10 Ağustos'tan sonra da yine millet için milletle beraber, çalışmaya koşmaya, mücadele vermeye devam edeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053, 2071 hedeflerine muhakkak kavuşturacağız. Çözüm sürecini başarıyla sonuçlandıracağız. Türkiye'nin önündeki en büyük tehlikelerden biri olan paralel yapının devletten tasfiyesini sağlamak için yürütülen çalışmaları adım adım takip edeceğiz" dedi.

-"TÜRKİYE, İSRAİL ARASINDAKİ NORMALLEŞMENİN GERÇEKLEŞMESİ DE MÜMKÜN DEĞİLDİR"-

Kendisini dinleyenlerin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Erdoğan İsrail'in Gazzeye yaptığı saldırılara ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"İsrail bombalarının üzerinde indiği bir zulüm var. Bu İsrail bu zulmünden vazgeçmiyor. Bahaneleri her zaman hazır. Bir şey yapmak istiyorsa onlar için iftira, onlar için takkiye çok rahat. Bütün dünyayı, Birleşmiş Milletleri, bir çok görüşmeler yaptık yapmaya devam edeceğiz. Bu zulmün durdurulmasına, bu ateşin kesilmesine davet ediyoruz. Eğer dünya barışa hasretse buradaki mazlum mağdur insanlara karşı orantısız bir güç kullanmak suretiyle 300 bin ton bomba yağdıran bir İsrail var. Nereye kadar insanlık buna sessiz kalacak? Bu konuda özellikle taraf olduğumu ifade etmek isterim. Birileri taraf olmasa da. Takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bir taraftan İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken bir diğer taraftan bu olaylar devam ettiği sürece ki ileri sürdüğüm 3 şartın bir tanesi Filistin'e olan ambargonun kalkmasıydı. İki şart gerçekleşmiş gibiydi, özür, tazminat. Ama İsrail'in bu ambargo anlayışı kalkmaya niyetli değil. İşte şuanda bu uygulamayla ortaya çıktı. Biz sizinle o zaman nasıl normalleşeceğiz ya, normalleşe bilir miyiz, normalleşemeyiz. Önce bu zulmü durduracaksınız. Durdurmadığınız sürece Türkiye, İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi de mümkün değildir. Bunu özellikle ifade etmek isterim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Filistin Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title