Haberler

Başbakan Erdoğan: Yürüyüşümüzü Daha Kararlı Adımlarla Sürdüreceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlık tarihi boyunca pek az millete nasip olan büyük bir medeniyet mirası üzerinde yükseldiğinin altını çizerken, "İnanıyorum ki, kendi tarihimizden ve manevi mirasımızdan aldığımız"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlık tarihi boyunca pek az millete nasip olan büyük bir medeniyet mirası üzerinde yükseldiğinin altını çizerken, "İnanıyorum ki, kendi tarihimizden ve manevi mirasımızdan aldığımız ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha emin, çok daha kararlı adımlarla, çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'te hoşgörü ve adalet üzerine temellerini attığı medeniyetimiz, milletimizin birlik ve beraberliğine en güzel referanstır" diyerek mesajına başlayan Erdoğan, "Tarihimizin sembolleşmiş şahsiyeti Ertuğrul Gazi'yi anmak üzere düzenlenen Söğüt Şenlikleri, medeniyetimizin köklerinin anlaşılması, değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması bakımından önemli bir vesile teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

Asırlar boyu farklı milletlere kucak açan Osmanlı İmparatorluğu'nun bu eşsiz medeniyet mirasının, Cumhuriyetin "Yurtta sulh cihanda sulh" anlayışı ile mühürlendiğini vurgulayan Başbakan Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti, insanlık tarihi boyunca pek az millete nasip olan büyük bir medeniyet mirası üzerinde yükselmektedir. İnanıyorum ki, kendi tarihimizden ve manevi mirasımızdan aldığımız ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha emin, çok daha kararlı adımlarla, çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerine başarılar diliyor, Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi'nin manevi şahsında milletimizin birlik ve beraberliği için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Gazi Türkiye Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title