Haberler

Başbakan Erdoğan Yozgat'ta

Erdoğan, Boğazlıyan ilçesinde halka hitap etti: "Eğer suçlu değilsen, herhangi bir suçun yoksa çık gel Türkiye'ye. Madem Türkiye'yi seviyorsun, madem vatanseversin, çık gel Türkiye'ye. Ne diyorlar, 'efendim Pensilvanya'ya inzivaya çekilmiş'. Allah Allah, ya inzivaya çekilmek için Yozgat yetmez mi, Kayseri, Konya, Erzurum, Bursa, İstanbul yetmez mi? İnzivanın yeri Pensilvanya mı? Öyle bir şey olabilir mi? İşte 10 Ağustos aynı zamanda bunun cevabı olacaktır" "Anayasa Mahkemesini de dinlediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer suçlu değilsen, herhangi bir suçun yoksa çık gel Türkiye'ye. Madem Türkiye'yi seviyorsun, madem vatanseversin, çık gel Türkiye'ye. Ne diyorlar, 'efendim Pensilvanya'ya inzivaya çekilmiş'. Allah Allah, ya inzivaya çekilmek için Yozgat yetmez mi, Kayseri, Konya, Erzurum, Bursa, İstanbul yetmez mi? İnzivanın yeri Pensilvanya mı? Öyle bir şey olabilir mi? İşte 10 Ağustos aynı zamanda bunun cevabı olacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde halka hitap etti.

Şükranlarını sunmak için geldiğini belirten Erdoğan, Boğazlıyan'ın, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 40 gibi bir oy vererek bir devrime mührünü bastığını ifade etti.

"Artık dediniz ki yeni Türkiye, dediniz ki yeni Yozgat, dediniz ki yeni Boğazlıyan" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyecilik bizim işimiz, devlet yönetmek bizim işimiz. Bunlar inanın 3 koyun verin kaybedip gelirler. İşte şimdi şeker fabrikasına indik helikopterle. Buraya gelirken yolların halini gördüm. Ne yaptıysak yine biz yaptık. Ama bakıyorsunuz belediyenin yaptığı yerler berbat, rezalet. Böyle bir şey olabilir mi? Ama siz de gereken dersi verdiniz. Bunların kulağı var duymaz, bunların gözü var görmez, bunların dili var hakkı söylemez. Ama siz mührü sandıkta vurarak sadece bunlara cevap vermediniz. Siz MHP'ye de gereken cevabı verdiniz. Siz Pensilvanya'ya da gereken cevabı verdiniz. Ne oldu bir araya geldiler? Hepsini toplayın AK Parti'nin aldığı oya bile zor ulaşıyor. Çünkü 40 çürük yumurtadan bir yumurta etmez. Biz sağlam yumurtanın peşindeyiz, çürüklerin değil."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'den aldığında, İstanbul'un çöp dağlarının işgali altında olduğunu, suyun bulunmadığını, hava kirliğinin olduğu kaydeden Erdoğan, 2 yılda hepsini temizlediklerini, 180 kilometreden dağları delerek İstanbul'a su getirdiklerini, doğalgazı yaygınlaştırarak hava kirliliğini bitirdiklerini anlattı.

"Boğazlıyan'da yaşayan siz değerli kardeşlerim, temiz bir Boğazlıyan'a, pırıl pırıl bir Boğazlıyan'a layık değil misiniz?" diye soran Erdoğan, "Yeni bir dönemi beraber başlatıyoruz. Türkiye'yi bölgesinin önde gelen bir ülkesi haline getirdik. Şimdi yeni bir süreç başlıyor, daha ileri gideceğiz. İnşallah bizler başta Yozgat Belediyemiz olarak bunun yanında merkezi yönetim olarak Boğazlıyan'ın acil sorunlarını çözme gayreti içinde olacağız" dedi.

Uzunlu Barajı'nı kapalı devreye alarak basınçlı sulama sistemini kuracaklarını ve böylece Boğazlıyan'da içme suyu talebiyle bütün tarımsal noktalarda çok ciddi bir rahatlama getireceklerini belirten Erdoğan, bugün Orman ve Su İşleri Bakanına talimatını verdiğini, süratle bu işi ele alarak Boğazlıyan'ın bu sorununu çözeceklerini söyledi.

-"Ne çileler çektik"

12 senede Türkiye'nin her yerine çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, Boğazlıyan'daki yatırımlara ilişkin  bilgi verdi.

"Biz burada bir CHP'li belediye var diye bakmadık ama burada benim vatandaşım var diye baktık" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, ilçedeki derslik sayısının 318'den 434'e çıkarıldığına dikkati çekti.

İlçede eğitim alanındaki diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "Şimdi yeni bir adım atıyoruz, FATİH Projesi. Artık etkileşimli tahtaları inşallah sınıflarımıza yerleştiriyoruz" diye konuştu. On milyon tablet bilgisayar için ihale yapılacağını hatırlatan Erdoğan, "1,5 yılda inşallah bütün okullarımıza, öğrencilerimize tablet bilgisayarlarını dağıtmış olacağız" diye konuştu.

Merkezi yönetim olarak ilçede yapılan yatırımlara ilişkin bilgileri alandakilerle paylaşan Başbakan Erdoğan, "Boğazlıyan'a doğal gaz geldi mi, memnun musunuz" diye kalabalığa sordu. "Evet" yanıtı üzerine Başbakan Erdoğan, "Ne çileler çektik değil mi? Niye? Bizden önceki iktidarlar bu doğal gazı tanımıyorlar mıydı? Benim insanıma acımıyorlardı" diye konuştu.

-"Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar"-

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, AK Parti olarak adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

Erdoğan, bundan CHP ve MHP rahatsız olduğunu ifade ederek "Ama hepsinden öte Pensilvanya rahatsız oluyor. Diyorum ki eğer suçlu değilsen, herhangi bir suçun yoksa çık gel Türkiye'ye. Öyle mi? Madem Türkiye'yi seviyorsun, madem vatanseversin, çık gel Türkiye'ye. Ne diyorlar, 'efendim Pensilvanya'ya inzivaya çekilmiş'. Allah Allah, ya inzivaya çekilmek için Yozgat yetmez mi, Kayseri, Konya, Erzurum, Bursa, İstanbul yetmez mi? İnzivanın yeri Pensilvanya mı? Öyle bir şey olabilir mi? İşte 10 Ağustos aynı zamanda bunun cevabı olacaktır. Ben inanıyorum ki daha birinci turda bu millet onlara gereken cevabı verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Devletin üst kademesine yönelik telefon dinlemelerine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesini de dinlediler. Şimdi diyecekler ki ispat et. Neyi ispat edeceğim? Her şey ortada, yapılanlarla edilenlerle zaten her şey ortada. Çünkü bunlar şantajcı, bunlar montajcı, bunlar dublajcı. Ne yapıyorlar? Önce dinliyorlar, ondan sonra arşive koy, ondan sonra da bunlarda kopyacılık var, istediği yere istediği adamı yerleştirecek. Ne ile? Bu şantajla. 'Buraya bunu koydun koydun, koymadığın takdirde açıklarım ha', yapılan bu. Fakat çekirge bir sıçrar iki sıçrar, inlerine gireceğiz inlerine. Bu millet ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı her türlü tedbiri alacak."

-"Bu millete iftira yakışmaz"

30 Mart öncesi 68 miting yaptığını bildiren Erdoğan, "68 mitingde halkımın heyecanını, coşkusunu, halkımın bunlara karşı olan direncini gördüm. Sakın ha bunların okullarında, dershanelerinde çocuklarınız varsa alın, bunların yayın organlarını eğer alıyorsanız bundan böyle almayın çünkü bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda riyakarlık var, iftira var. Bu millete iftira yakışmaz, riya yakışmaz" diye konuştu.

"Ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadesini kullanan Erdoğan, "İşte biz, bunun için varız" dedi.

Erdoğan, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ın çok çalışacağını, çok gayret edeceğini, kendilerinin de Erdal'a destek vereceğini belirterek Daha güzel bir Boğazlıyan'ı özlediklerini, bunu yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, konuşmasının sonunda mitinge katılanlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi.

-Mitingdeki pankartlar-

Erdoğan'ın halka hitabını gerçekleştirdiği meydanda, "Cübbesine Güvenip Sana Kılıcını Çekenler Bu Milletin Gönlünde Şimdiden Mahkum Olmuştur", "21. Yüzyılın Türk ve İslam Dünyasının Büyük Lideri Boğazlıyan'a Hoşgeldin", "Cumhurbaşkanı Olarak Ziyaret Edeceğiniz İlk İlçe Olmak İstiyoruz", "Tek Bir Sözünle Kale Yıkıldı 30 Mart'ta Boğazlıyan'da Tarih Yeniden Yazıldı",  "Boğazlıyan İçin Kılıçdaroğlu da Bahçeli de Geldi Ama Senin Tek Bir Sözün Bizler İçin Yetti Büyük Usta", "Biz Seni Çok Sevdik Uzun Adam", "İlçemize Hoşgeldin Gadasını Aldığım" ve "27 Nisan'da E-Muhtıra Verenleri Nasıl Unutmadıysak Söz Veriyoruz Sana İhanet Edenleri de Asla Unutmayacağız" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan'a konuşmasının sonunda vatandaşları selamlayarak atkı dağıttı. Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Başbakan Erdoğan'a ilçenin sembolik anahtarını ve hemşehrilik beratını verdi.

Boğazlıyan'da Başbakan Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve bölge milletvekilleri de eşlik etti.

-Erdoğan'dan ev ziyareti-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitabının ardından beraberindeki bakanlarla Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in Boğazlıyan'da oturan amcası Kadir Yerkel'i evinde ziyaret ederek bir süre görüştü. Başbakan Erdoğan yaklaşık 20 dakika süren ziyaretin ardından evden ayrılırken kendisini dışarıda bekleyen vatandaşları selamladı, fotoğraf çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Boğazlıyan Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title