Haberler

Başbakan Erdoğan: Yeni Türkiye'de Biz Böyle Linç Kampanyalarına Pirim Vermeyiz

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Vizyon Toplantısı"na katılan sanatçılara sosyal medyada linç kampanyası başlatıldığını kaydederek, "Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Vizyon Toplantısı"na katılan sanatçılara sosyal medyada linç kampanyası başlatıldığını kaydederek, "Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de biz böyle linçlere, linç kampanyalarına pirim vermeyiz. İstedikleri hakareti etsinler, istedikleri yalanı, iftirayı piyasaya sürsünler yeni Türkiye'nin kuruluşunu engelleyemeyecek, artık değişimin önünü kesemeyecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kepez Arena'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Antalyalıların 30 Mart yerel seçimlerde AK Parti'ye verdiği destek dolayı teşekkür eden Erdoğan, " Antalya'da fetret devri bitmiştir. Antalya'da kara bulutlar dağıldı. Antalya bir kez daha "AK Parti ' dedi. Antalya bir kez daha, "Millete hizmet siyaseti' dedi" şeklinde konuştu.

-"VİZYON TOPLANTISINA KATILAN SANATÇILARA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI"

Başbakan Erdoğan, dün düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni Türkiye'ye ve dünyaya açıkladığını kaydederek, "Evelallah bunları hayata geçireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Önümüzdeki 5yıllık dönemde yapacaklarımızı, 2023 yolunda yapacaklarımızı kamuoyuyla paylaştık. Yarın inşallah Şanlıurfa'dayız. 10 Ağustos'a kadar durmak yok yola devam" diye konuştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Vizyon toplantısına, toplumdan farklı kesimlerin temsilcisi yaklaşık 4 bin kişinin katıldığını kaydeden Erdoğan, "Salonda hepinizin çok yakından tanıdığı, çok değerli sanatçılarımız vardı. Sporcular vardı, aydınlar, yazarlar, STK temsilcileri vardı. O salonda aynı zamanda miller vardı. Şimdi o toplantının ardından özellikle sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar, bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki. Davet ettik, sağ olsunlar onlar da davetimize icabet ettiler. Bunların özgürlük anlayışı bu kadar. Bunlar kendileri gibi olmayana, kendileri gibi düşünmeyene demokrasiyi hak görmezler. Özgürlüğü kendi tekellerinde görür başkalarına özgürlük hakkı tanımazlar. "Mahalle baskısı' derler, "diktatör' derler, "kutuplaşma' derler. Kendileri ne yazık ki bu yalanlarının altında kalırlar, alasını başkalarına uygularlar" diye konuştu.

-"YENİ TÜRKİYE'NİN KURULUŞUNU ENGELLEYEMEYECEK"-

Sanatçılara hakaret edenlerin on yıllar boyunca bunu yaptıklarını ve demokrasi ile özgürlüğü kendi tekellerinde yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, "Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de biz böyle linçlere, linç kampanyalarına pirim vermeyiz. İstedikleri hakareti etsinler, istedikleri yalanı, iftirayı piyasaya sürsünler yeni Türkiye'nin kuruluşunu engelleyemeyecek, artık değişimin önünü kesemeyecekler" dedi.

Sosyal medyada sanatçılara hakaret edenlerin yıllardır CHP'yi desteklediğini kaydeden Erdoğan, "Nazım Hikmet'i istismar ederek oradan pirim sağlamaya çalışırlar. Nazım Hikmet'i sürgüne gönderen, sürgünde ölmesine sebep olan kim? CHP. Nazım Hikmet'e vatandaşlığını iade eden kim? AK Parti" diye konuştu.

Vizyon toplantısına katıldıkları için tepkilere maruz kalan sanatçılara seslenen Erdoğan, "Hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı bir konu, bir toplumun sanatçısına kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir" dedi.

-"KENDİ BAŞKANLARINI ÇOK GÜÇLÜ OLARAK ÇIKARACAK"-

Mitingde, muhalefet partilerine gönün veren vatandaşlara inandığını kaydeden Erdoğan, "Ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bu ülkeye hizmet vermeye devam edeceğiz. Başbakanlarının bu güne kadar sağladığı başarı ortada dururken, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi başkanlarını çok güçlü olarak çıkaracak ve bu hizmet kervanını yoluna güçlenerek devam edecektir.

Başbakan Erdoğan, "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine, kendilerinin kula kulluk etmediklerini sadece Hakka kulluk ettiklerini kaydetti.

2. Dünya Savaşı'nın arından, Almanya, Japonya, Belçika, Fransa ve İngiltere gibi bir çok ülkenin yakılıp yıkıldığını söyleyen Erdoğan, bu ülkelerin çalışıp didinerek çok güçlü ülkeler haline geldiğini kaydetti. Türkiye'nin bu süreçte izleyici kaldığını belirten Erdoğan, "50 yıl önce AK Parti olsaydı Türkiye bugün böyle olmazdı. Avrupa'da öyle diyorlar, '50 yıl önce gelseydiniz, biz bugün burada olmayacaktık' diyorlar. Güzel yakalamışlar değil mi?" dedi.

Avrupa'nın gelişmeyle uğraşırken, Türkiye'de devletin dinle uğraştığını kaydeden Erdoğan, devletin milletin diliyle, kültürüyle, yazarlarla, sanatçılarla uğraştığını belirtti.

-"BİZ KEFENİMİZİ GİYEREK YOLA ÇIKTIĞIMIZI İÇİN BUNLARA ASLA PRİM VERMEDİK"-

Başörtülülere, "Senden olsa olsa kapıcı olur, senden tarlada bahçede çalışan olur. Senden avukat olmaz, senden doktor olmaz, senden öğretmen olmaz" denildiğini kaydeden Erdoğan, "Biz de "olur' dedik ve bunu gerçekleştirdik. Katsayı koydular, önü kesmek istediler, katsayıyı da kaldırdık. Niye? Bu prangalar sökülüp atılacak. Bu bir yarıştır. Bu yarışa hep birlikte girecekler. Hamdolsun her taraf gayet iyi, ama niyet bozuk olanlar var. Bunlar hala eski Türkiye'nin ürünleri he. Yeni Türkiye'den bunları haberi yok. İsteseler de istemeseler de olacak. İşte dün bizim vizyon belgemizi takip etmeye gelen sanatçılarımıza saldıran zihniyet neyse, onlar da o. Hani siz sanatçıları seviyordunuz? Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz? Sizin gibi düşünmeye veyahut gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları. Siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz? Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar, ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığımızı için bunlara asla prim vermedik" diye konuştu.

-"BİR TARAFTAN "EKMEK' DİYECEKSİN BİR TARAFTAN "BENİM İCRA İLE İŞİM OLMAZ' DİYECEKSİN NASIL İŞ BU?"-

Kendisini dileyen vatandaşlara "Antalya'da CHP'nin, MHP'nin ne hizmeti var?" diye soran Erdoğan, "Hizmeti koy bir kenara bu CHP'nin bu MHP'nin Antalya için hangi hedefi var, hangi hayali var? Bunlar yapmayı bilmezler. Bunlar sadece ve sadece yıkmayı bilirler. İşte şu anda Ankara'da mahkeme kapılarında siyaset yapmaya çalışıyorlar. Milletin içinde değiller, neredeler? YSK'nın önündeler, Anayasa Mahkemesi'nin önündeler. Eski Türkiye'nin özlemi içindeler" ifadelerini kullandı.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile halkın oylarıyla belirlenmiş bir hükümetin Türkiye'yi şaha kaldıracağını belirten Erdoğan, "Özgürlükler daha da genişleyecek. Demokrasi standartları daha da yükselecek. AB'nin yolu daha da hızlanacak. Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci, kararlılıkla ilerleyecek. Kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin, "bu bölgede, bu dünyada artık Türkiye ben de varım' dedi. Demeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı olması halinde, Antalya'da devam eden tüm yatırımların ve hizmetlerin takipçisi olacağını belirten Erdoğan, Antalya'da hiçbir eserin yarın kalmayacağını söyledi.

Cumhurun başının, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Adaylardan bir tanesi ne diyor? "Ben icranın başı değilim' diyor "Benim yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, öğrenecek, onları da öğrenecek. Ya bu ülkenin başı olacaksın, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak. Mümkün mü ya? Devletin başı deniyor, basit bir olay değil, Anayasa bunu böyle söylüyor. Bizim işimiz eser üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak. Bu ülkeyi hak ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan "ekmek' diyeceksin bir taraftan "benim icra ile işim olmaz' diyeceksin nasıl iş bu? İşte bunun için bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek. İnşallah Cumhurbaşkanlığı sürecinde de devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title