Haberler

Başbakan Erdoğan Van'a Geliyor

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında 31 Temmuz'da Van'da miting yapacağını söyledi.

Şener, Başbakan Erdoğan tarafından başlatılan sosyal devlet anlayışının en büyük örneğinin Van'da yaşandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Van'ı çok sevdiğini ve değer verdiğini söyleyen Şener; turizm, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, KÖYDES, spor ve daha birçok alanda 15 milyar liranın üzerinde bir yatırımın 12 yılda gerçekleştirildiğini anımsattı. 2011'de meydana gelen depremin ardından acılı ailelerin imdadına yetişildiğini ifade eden Şener, "2011 yılında meydana gelen üzücü depremin ardından bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle gerekli duyarlılık gösterilerek kısa süre içerisinde yaraların sarılması için harekete geçildi. Depremin henüz 39. gününde kalıcı konutların temeli atılarak Van, Edremit ve Erciş'te toplam 17 bin 489 afet konutunun yanı sıra köylerde yapılan ve yapılmakta olan evlerle Van yeni bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca 30 okul, 27 cami, 9 ticaret merkezi ve 17 büfeden oluşan sosyal donatılar da Van'a kazandırıldı. Evini Yapana Yardım (EYY) yöntemi ile köylerde 6 bin 202 konut ve 2 bin 325 ahır inşa edildi. Bu sayede Van depremleri sonrasında bölgede yaklaşık 23 bin konut ve 2 bin 325 ahır inşaatı tamamlandı. Tüm bu çalışmalar Başbakanımız Erdoğan'ın, Türkiye'ye kazandırdığı sosyal devletin bir gereği olarak yerine getirildi. Başbakanımız, milletine tepeden bakan anlayışı yerle bir ederek, Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımızı kucaklayan anlayışı ülkemize kazandırdı" dedi.

Eğitim ve sağlık alanında cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımlardan daha fazla yatırımın 12 yılda Van'a kazandırıldığını bildiren Şener, "Eğitime büyük yatırım yapılarak cumhuriyet tarihinde yapılan 3 bin 811 olan derslik sayısı 8 bin 107'ye çıkarıldı. Çocuklarımız 59 kişilik sınıflardan kurtuldu. Modern sınıflarda, modern eğitim araçları ile eğitim başladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ise 12 yılda açılan 5 fakülte, 3 yüksekokul, 1 enstitü ile 2002'de 13 bin 177 olan öğrenci sayısı 21 bin 254'e çıkartıldı. Ayrıca Van'a onlarcası yapılan sağlık tesislerinin yanında 450 yataklı sağlık kampusu için çalışmalar sürüyor. 2002 yılına kadar Van'da hastaneler bin 272 yatak ile hizmet verirken şu anda 2 bin 456 yatak ile otel konforunda sağlık hizmeti veriyor" diye konuştu.

Van'a ulaşım yatırımları sayesinde vatandaşın konforlu yolculuk yaptığını ifade eden Şener, "Tarihi İpekyolu güzergahı konumunda olan Van-Bitlis yolunu, yani Esendere, Kapıköy, Habur ve Gürbulak sınır kapılarının ulaşım bağlantısını sağlayan yolun tamamı bölünmüş yol olarak tamamlandı. Van'da 2002 yılına kadar sadece 36 kilometre bölünmüş yol varken 12 yılda 12 kat daha artarak 434 kilometreye çıkartıldı. Karayolu ağı bin 124 kilometreye ulaştırılarak yeniden yapılandırıldı. Havayolunu halkın yolu yaparak 12 yılda Ferit Melen Havalimanı'na yapılan yatırımlarla 2003 yılında 144 bin olan yolcu kapasitesini 1 milyon 125 bin yolcu sayısına ulaşması sağlandı" ifadelerini kullandı.

Üretimin daha da artması için çiftçiye destekler verildiğini belirten Şener, "2002 yılında 26 milyon liralık tarımsal destek verilirken, 2013 yılında bu rakam 74 milyon liraya yükseldi. Hayvancılığa destek 36 kat arttı. 2002 yılında 1 milyon 100 bin lira destek verilirken, şimdi bu rakam 40 milyon liraya yükseldi. Son 12 yılda inşa edilen sulama projeleri ile Van'da 321 bin 950 dekar zirai arazi sulamaya açılarak üretim arttı" dedi.

Her alanda Van'a hizmet götürüldüğünü anlatan Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gençlerimizin spor yapması için yeni yapılan tesislerle 2002 yılında 2 bin 360 olan lisanslı sporcu sayısı bugün 18 bin 590'a yükseldi. Öğrencilerimize otel konforunda yurtlar kazandırarak 2002 yılına kadar sadece bin 944 yatak kapasitesi varken şu anda bu rakam 7 bin 532'e yükseldi. TOKİ tarafından Van'a 25 bin 172 konut, sosyal donatılarıyla birlikte kazandırıldı. KÖYDES kapsamında suyu, yolu olmayan köy kalmaması için mücadele verdik. Bin 52 yerleşim yerinin içme suyu sorununu ortadan kaldırarak, köylerimize bin 792 kilometre asfalt, 3 bin 745 kilometre stabilize, 109 bin metrekare ise parke yol yapıldı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 222 bin 736 kişiye yardım, eşi vefat eden 6 bin 236 kadına maaş, yoksul 369 bin 656 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 27 bin 414 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. 2007 yılında Van doğalgazla tanıştı." - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İhsan Şener Ak Parti Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title