Haberler

Başbakan Erdoğan : Twitter'ın Kökünü Kazıyacağız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi. 17-25 Aralık operasyonlarını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Sahte âlimlerin dizinde, oturan, fitnecilerle, casuslarla uluslararası örgütlerin maşası olmuş sahtekârlarla yürüyen bir parti değiliz" dedi. Başbakan Erdoğan Sosyal Paylaşım sitesi Twitter içinde mahkeme kararı çıkarılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 44. miting için geldiği Bursa'da "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" sloganları ile karşılandı. Türkiye'nin oynanan oyunu gördüğünü belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye tek yürek halinde meydanlara akıyor. Türkiye sandığa sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor, 'benim irademi çalamazsın' diyor, 'beni Pensilvanya'dan yönetemezsin' diyor. Buna milli irade hırsızlığına 'hayır' diyor" ifadelerini kullandı.

-"BUGÜNLERE SİZİNLE GELDİK"-

Başbakan Erdoğan Konuşmasını şöyle devam etti:

"Biz milletlere yürüyoruz, biz Bursa ile yürüyoruz, Biz Sakarya ile yürüyoruz, 81 vilayette 77 milyonla yürüyoruz, biz mazlumlarla yürüyoruz, biz mağdurlarla yürüyoruz. Kaymak takımla değil, kaymak takımla yürüyenler belli. Biz her zaman garip gruba ile yetimle öksüzle, yürüyoruz, biz Kahireli kahramanlarla yürüdük, biz Mogadişunun yoksulları ile yürüdük. Saray Bosna'nın, kardeşlerimizle, Üsküp'teki kader arkadaşlarımızla, Şam'daki mazlumlarla yürüdük. Biz İskeçeden batı Trakya tüm kardeşlerimizle yürüdük. Biz manşetlerin gölgesinde yürüyen bir parti değiliz, biz takiyecilerin yalancıların müfterilerin gücü ile yürüyen bir parti değiliz. Sermaye çevrelerinin verdiği güçle yürüyen bir parti değiliz, Onların yedeğinde olmadık olmayacağız. Sahte âlimlerin dizinde, oturan, fitnecilerle, casuslarla uluslararası örgütlerin maşası olmuş sahtekârlarla yürüyen bir parti değiliz, bize millet yeter, bize Allah yeter. Biz bu partiyi sizinle kurduk. Bu günlere sizinle geldik."

-"BU SALDIRI TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMEYENLERİN SALDIRISIDIR"-

"Milletin partisi AK Partiye, çok farklı çevreler çok farklı merkezler birleştiler, saldırı başlattılar. Bu saldırı salt AK Partiye yönelik bir saldırı değil, şahsıma başbakana yönelik bir saldırı değil bu saldırı doğrudan doğruya Türkiye'ye yapılıyor. Bu saldırı devlete yapılıyor Bu saldırı milli güvenliğimize yapılıyor. Bize ne diyorlar biliyor musunuz? 'Ekonominiz çok büyüdü' diyorlar. 'Ülkenizin gücü çok arttı' diyorlar. 'Ülkenizin itibari yükseldi' diyorlar. 'Dünyadaki mazlumlara niçin sahip çıkıyorsunuz?' diyorlar. Mısır diyorsunuz, Suriye diyorsunuz, Filistin'e sahip çıkıyorsunuz diyorlar. 'Terör meselesini çözüm yoluna koydunuz, kanı durdurdunuz' diyorlar, 'gözyaşını dindirdiniz' diyorlar. Yani diyorlar ki; 'biz bundan rahatsız olduk.' Çünkü bundan besleniyorlar. 'Kardeşlerim biz bunu istemiyoruz, kabullenemiyoruz biz bunu hazmedemiyoruz' diyorlar. Bu saldırı Türkiye'yi hazmedemeyenlerin saldırısıdır. Bu saldırı Yeni Türkiye'yi, 77 milyon kardeş Türkiye'yi kabullenemeyenlerin saldırısıdır. 30 Mart bu alçakça saldırıya dur diyeceğimiz tarihtir"

-"MEMLEKETİN HER MESELESİNE BURNUNU SOKANDAN DİN ADAMI OLMAZ"-

Konuşmasında isim vermeden Gülen'i eleştiren Erdoğan, "Bir tek ceketim var deyip, holdingleri, şirketleri, milyar dolarları, yönetenlerden alim olmaz. Pencere kenarlarında yattım deyip övünüp, ananaslarla, tespihlerle, rafinerilerle, ihalelerle, şantajlarla, tehditle meşgul olana âlim denmez. İnanların telefonlarını gizlice dinleyenden, bunları kaydedenden, bunları şantaj için kullanandan derviş olmaz, gönül insanı olmaz, hizmet eri olmaz. Memleketine fitne sokaktan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Spordan siyasete, magazinden, her türlü işle uğraşan her türlü kirli işe bulaşan, memleketin her meselesine burnunu sokandan din adamı olmaz, alimde olmaz muktedir insanda olmaz. Bir Başbakanı, cumhurbaşkanını Bakanı dinleyemezsiniz. Mahkeme kararı alamazsınız, bunlar bütün bunları yaptıkları gibi, devletin kurumlarını, güvenli hat diye bizlere verilen kriptolu telefonlarımızı dinleyecek kader adiler, alçaklar" diye konuştu.

-"FIRSAT VERMEYECEĞİZ"-

"Uluslararası komplolar bu işin içinde, Twitter falan var ya, şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız" diyen Erdoğan, "Efendin uluslararası camia şöyle der böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir, özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla, fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz, süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bizi bulacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title