Haberler

Başbakan Erdoğan: "Türkiye'yi Allah'ın İzniyle Uçuracağız"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Seçilmiş, milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı, başbakan, kabine ve yasama organı, omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi Allah'ın izniyle uçuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Seçilmiş, milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı, başbakan, kabine ve yasama organı, omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi Allah'ın izniyle uçuracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada, Hatay'a 12 yılda 11 trilyon yatırım yaptıklarını belirterek, ulaştırma ve haberleşmede 1 trilyon 300 milyar, eğitimde 1 trilyon 200 milyar, aile ve sosyal hizmetlerde 1 trilyon 100 milyar, orman ve su işlerinde 410 milyar ve sağlık alanında ise 320 milyar harcandığını kaydetti. Hatay'ın açılacak Amanos Tüneli ile Akdeniz'le birleştirileceğini ifade eden Erdoğan, "15 kilometre uzunluğunda 4 adet tünel, 5 adet viyadük ve 6 köprü yapıyoruz. Amanos Tüneli'yle Gaziantep-İskenderun arası 85 kilometre, Kahramanmaraş-İskenderun arası 35 kilometre, Kilis ve İskenderun arası ise 40 kilometre kısalacak. Amanoslar'da tünel faaliyete geçince sanayiciye Hatay'ın doğusunda ve güneydoğusunda imkan yaratılacak, buralar yatırıma kavuşacak. Tünel yapılınca güneydoğudan gelen ticari mallar tünellerden kolayca limana ulaşacak. Yatırımcılar 20 dakikada hammaddelerini limandan bölgeye getirecek" diye konuştu.

Yatırım müjdelerini sıralayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin en önemli liman şehirlerinden olan İskenderun'a modern bir yük merkezi kuruyoruz. Antakya'ya modern teknolojiye göre tasarlanmış 750 yataklı bir bölge hastanesi kazandırıyoruz. Yapımı süratle devam ediyor. İnşallah hedef, bu yılın sonunda bitirmek. İnşallah bu hastane Hatay bölgesinin önemli bir sağlık merkezi haline gelir. Hatay'ımızın bereketli ovalarına cansuyu sağlayacak 4 adet baraj yapıyoruz. Birincisi Reyhanlı'da. Yapımı sürüyor, hedefimiz önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirmek. İkinci büyük Karaçay Barajı. Bunun da yapımı devam ediyor, bu yıl sonunda onu da tamamlayacağız. Üçüncü barajımız ise, Arsuz-Gönen Çay Barajı. İnşallah bu yıl yapımına başlayacağız. Dördüncü barajımız, Tahtaköprü. İşletmede olan barajı büyütüyoruz. Bunun da bu yıl sonuna kadar inşallah ihalesini yapacağız ve süratle büyüme çalışmalarını tamamlayacağız."

Zeytin bitkisinin Hatay ekonomisinin en önemli can damarı olduğunun altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hatay Altınözü'ne Zeytincilik Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Bu organize sanayi bölgesi sadece Hatay için değil, bölgedeki iller için de önem arz ediyor. Projesi şuan hazırlanıyor, en kısa sürede hayata geçecek. Zeytincilik enstitüsünde, zeytin ekonomisi için attığımız diğer adım. Enstitünün arazisi hazır. Personel ve bina altyapısını oluşturmak için çalışmalar devam ediyor. 12 yıl boyunca Hatay'a yaptıklarımız, Hataylı kardeşlerimizin hayatına büyük bir kolaylık getirdi. Havalimanımız, nereden nereye taşıdı Hatay'ı. Hiç endişeniz olmasın. Hatay, önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla çok daha kalkınmış bir şehir haline gelecek. Özellikle söz veriyorum. Milletimin teveccühüyle Cumhurbaşkanı seçilirsem, Hatay'da devam eden tüm yatırımcıların takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, proje, eser, atıl kalmayacak. Seçilmiş, milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı, başbakan, kabine ve yasama organı, omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi Allah'ın izniyle uçuracağız. Bu millete sevdamız asla bitmeyecek. Bu defa da inşallah o makamda devam edecek."

Başlatılan tüm projelerin tamamlanacağını ve dev projelerin hayata geçirileceğini belirten Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos'un herhangi bir tarih olmadığını, cumhurun, kendi başkanını seçtiğini vurguladı. "Onun için Allah bize yeter, millet bize yeter" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onun için değerli kardeşlerim, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bak şurada bir şey kalmadı, 20 günümüz var. 20 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok. El ele vereceğiz. Omuz omuza vereceğiz ve koşacağız. Gönülleri alacağız, gönülleri fethedeceğiz. Bu mücadelede yola çıktığımızdan bugüne bizi hiç yalnız bırakmadınız. İnanıyorum ki bundan sonra da yalnız bırakmayacaksınız. Onlar hep önümüzü kesmek istediler ama biz onların bu gayretlerini Allah'ın izniyle hep boşa çıkardık. Ben şimdi diyorum ki, 10 Ağustos'ta ne yapın yapın sandıklara gidin. Sandıklara gitmeyenler olursa onları da uyarın. Hep beraber sandıklarda olacağız. Bu bizim için çok önemli. Çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız bir şey olsun. 'Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı'nda benim oyum var' deyin. Bakın, ben CHP'nin genel müdürü gibi 'Tıpış tıpış sandıklara gidin' demiyorum. O kibirli üslup bize yakışmaz. Bütün şehirlerde yaptığımız gibi burada da Hataylı kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum. Mutlaka sandığa gidin. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka pusulaya mührünüzü basın. Yarın, çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak güzel bir hikayeniz olsun." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title