Haberler

Başbakan Erdoğan : Türkiye 21. Yüzyılı Şekillendirecek Bir Ülke Olma Yolunda Kararlılıkla...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 21'inci yüzyılı şekillendirecek ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 21'inci yüzyılı şekillendirecek ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlediğini söyledi. Gezi parkı olaylarını da eleştiren Başbakan Erdoğan, "biz çevreci bir iktidarız bunu böyle biliniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya'da düzenlenen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. "Viyana Buluşması" başlıklı etkinliğin yapılacağı salon tamamen dolarken binlerce Türk'te salon dışında kurulan dev ekranlarda etkinliği takip etti. Salon dışında Özgür Suriye Ordusu ve Arnavutluk bayrakları dikkat çekti. Başbakan Erdoğan salonu dolduran Türkleri 30 Mart seçimleri için hazırlanan "dombıra" şarkısı ile selamladı.

-"BİZLER KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN TORUNLARIYIZ"-

Avusturya'da yaşayan Türklere Türkiye'nin selamlarını ileten Başbakan Erdoğan, "Bizler Kanuni Sultan Süleyman'ın torunlarıyız. Bizler 4'üncü Mehmet gibi Merzifonlu Kara Mustafa Paşa gibi kahramanların torunlarıyız. Biz bugün Viyana'ya gönüller kazanmak için geldik. Bizden hiç kimsenin korkmasına, çekinmesine tedirgin olmasına gerek yok. Biz Avusturya'da, Almanya da, Avrupa'nın tüm ülkelerinde emeği ile tecrübesi ile alın teri ile, barış ve dostluk mesajları ile var olan bir milletiz. Viyana'nın ortasından geçen Tuna nehri tarih boyunca İstanbul'a akmıştır. Bugün de yine İstanbul'a Boğaz'a akıyor. Bizler aynı nehrin Tuna Nehri'nin etrafında büyümüş dost milletleriz, dost ülkeleriz" dedi.

-KÖLN ZİYARETİ-

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın Avusturya'ya gelip buradaki vatandaşlarıyla kucaklaşmasından muhabbet etmesinden kimse farklı manalar çıkarmaması gerektiğini savunan Başbakan Erdoğan, "Bundan yaklaşık 1 ay önce 24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln şehrine gittik. Köln Arena'da on binlerce vatandaşımızla hasret giderdik. Aylar öncesinden çok çirkin bir kampanya başlattılar. Kardeşlerim şunu unutmayın. Kim olursanız olun, kim olursak olalım. Sevenlerimiz olduğu kadar sevmeyenlerimiz de olacaktır. Herkesin bizi sevme mecburiyeti yoktur, saygı duyma mecburiyeti de yoktur. Ama biz icraatlarımızla en güzel cevabı vermek zorundayız. Alman medyası üzerinden çirkin münasebetsiz üstelik de ırkçı manşetlerle mesajlar verdiler. Peki ne oldu? 24 Mayıs'ta gittik, salon toplantımızı büyük bir coşkuyla yaptık. Biz ülkemize döndük, oradaki vatandaşlarımız da evlerine döndüler. En küçük bir gerginlik olmadı, itişme kakışma olmadı. Anadolu Trakya insanına yakışan biçimde vakarla sağduyuyla, Almanya'daki gurbetçilerimiz başbakanlarını bağırlarına bastılar. Olay bu. Bizim hiçbir ülkenin iç politikasında gözümüz yok. İç siyasetine müdahil olmayız. Bizim tek meselemiz var, o da sizlersiniz. Sizlerin hakkını savunmak için sizlerin sorunlarını çözmek için ne gerekiyorsa onu yaptık, onu yapıyoruz, yapacağız" diye konuştu.

Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı islamofobiye karşı sizleri savunmak, sizlerin hakkını göz etmek bizim en tabii görevleri olduğunu ifaden eden Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdü:

-"TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR"-

"Hem sizlerin, hem Avusturya makamlarının, hem de Avrupa'daki tüm ülkelerin şuraya dikkatlerini çekiyorum. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye çok büyük bir değişim yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Türkiye kronik sorunlarını tek tek çözerek 21. Yüzyılı şekillendirecek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Türkiye ekonomisi kriz dönemlerine ilk çeyrekte yüzde 4,3 oranında büyüme kaydederek 2023 hedeflerine ilerliyor. Yola çıktık Kasım 2002. Yola çıktığımızda biliyorsunuz Türkiye'nin dış borcunun milli gelire oranı yüzde 73'tü. Şimdi oranı yüzde 36'ya düşmüştür. Devletin borçlanma faizi, çok enteresandır yüzde 63'tü. Ama şimdi faizi tek haneli rakamlara düştü. Nereden nereye."

-"TÜRKİYE ARTIK YARDIM ALAN DEĞİL, YARDIM EDEN BİR ÜLKE"-

"Şu anda Türkiye artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke. Yani 45 milyon dolar ediyordu bizden önce, onunla övünüyorlardı. Ama şimdi hamdolsun 3 milyar doları aştık, buradayız. Veren el alan elden hayırlıdır, buradayız. Bitmedi, öyle bir atak ki artık yatırımlarda durmak yok yola devam diyoruz. Türkiye'de Gezi olayları yaşadık değil mi? 17 Aralık olaylarında yaşadıklarımızı biliyorsunuz, 25 Aralık'ı biliyorsunuz. Ne diyordu: "Hâlâ anlamıyor musun mesele ağaç değil." Bunu diyen neydi? Sözde sanatçı, sevsinler sizin gibi sanatçıyı, ne sanatçısı. Mesele ağaç değil diyordu, çünkü bunu diyemez ki, 12-13 ağacı alıyorsun başka yere dikiyorsun. Biz iktidarımızda 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Kardeşlerim biz çevreci bir iktidarız bunu böyle biliniz. Geçen gün bir Başbakan ziyaretimizdeydi. Bana aynen şu ifadeyi kullandı. "Uzun yıllar oldu" dedi "İlk defa geliyorum. Ankara'nın ne kadar yeşillendiğini gördüm" dedi. Tanıyamamış. "Her şeyin değiştiğini gördüm"

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Avusturya Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title